Gå til sidens hovedinnhold

– Ville vært stort å spille for Brann

Artikkelen er over 6 år gammel

Midtbanetalentet Fredrik Aursnes (19) er smigret over interessen fra Brann.

Midtbanetalentet fra Hødd, Fredrik Aursnes (19), ble naturligvis et yndet objekt for bergenspressen etter at Hødd slo Brann 2-1 på Stadion søndag.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at indreløperen er sterkt ønsket av Brann og gamletrener Lars Arne Nilsen.

– Vi lurer på om du kunne tenke deg å spille for Brann, var det første spørsmålet han fikk da han kom ut av Hødd-garderoben - som siste mann.

– Ehh… Jeg tenker ikke så mye på det akkurat nå. Nå har vi jo akkurat slått dem. Og nå skal vi spille en kvalik.  Vi får se til neste år, smilte en litt forlegen Aursnes.  

–  At gamletreneren din nå er i Brann, gjør det en eventuelt Brann-overgang mer interessant for deg?

– Ja. Jeg vet jo hvordan han er, og jeg har et godt forhold til ham. Jeg vet jo hva jeg eventuelt går til, sier 19-åringen, før han legger til:

– Det er jo en av de største klubbene i Norge, så det er stort å få spille for Brann.

Les også: – Dette betyr absolutt ingenting

Hentet av Lars Arne Nilsen

Selv spilte han en kamp på det jevne på Stadion søndag formiddag. Han fikk se lagkompis Eirik Ulland Andersen sende Hødd fra 7. plass til en 4. plass med sitt seiersmål 15 minutter før slutt. Dermed blir det opprykkskvalifisering hjemme mot Jerv for sunnmøringene.

– Jeg synes jo så klart at Brann er interessant for meg. Jeg kjenner jo Sivert (Heltne Nilsen) også, så jeg vet hva klubben står for. Men det andre klubber som har vist interesse også, så jeg må veie mulighetene opp mot hverandre, sier 19-åringen til BA.

Han har mer eller mindre spilt fast for Hødd i 1. divisjon siden han ble hentet til klubben av Lars Arne Nilsen som 16-åring.

–  Jeg skal takke Lars Arne for at jeg står her i dag. Han hentet meg fra 4. divisjon i Hareid og satte meg nesten rett inn på laget.

Den beskjedne 19-åringen har to år igjen av kontrakten med Hødd. Han fikk flere tilbud allerede i sommer. Aalesund var blant klubbene som kom på banen med konkrete bud.

– Hødd ville at jeg skulle bli, og det var greit for meg også, sier Aursnes.

Les også: Hødd sjokkerte Brann

– Flere klubber har tatt kontakt

Sportssjef i Hødd, André Nevstad, vil ikke svare på om Brann har kommet med en konkret henvendelse på midtbanespilleren.  

– Det er mange klubber som vil ha ham, men hvem som formelt har tatt kontakt, ønsker jeg ikke å kommentere, sier sportsjef i Hødd, André Nevstad til BA.

– Det har vært stor interesse rundt Fredrik i sommer, så får vi se hvordan det blir etter sesongen. Nå skal vi først gjøre unna kvalifiseringen, sier sportssjefen.

–  Det med spillerlogistikk får vi ta senere, var den korte kommentaren fra sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Se sammendrag av kampen her: