Nå er Amin Nouri klar for Brann

Artikkelen er over 4 år gammel

Amin Nouri (25) ble klar for Brann mandag.

DEL

Tidligere Start- og Vålerenga-spiller Amin Nouri skrev mandag under på treårskontrakt med Brann, slik BA kunne melde allerede fredag.

Mandag ettermiddag ble spilleren presentert på Stadion.

– Dette er veldig stort. Jeg er veldig priviligert over å få være en del av en så stor klubb, så jeg gleder meg til å komme i gang, sier Amin Nouri til BA.

Den ferske Brann-spilleren kommer til Bergen med kone og barn. I november ble paret foreldre til en liten gutt.

– Han er veldig snill, så det blir bra med søvn om nettene, men jeg har jo uansett ikke fritidsproblemer, smiler familiemannen.

Fortid hos fienden

25-åringen er Oslo-gutt og spilte i perioden 2003-2008 for Branns erkerival Vålerenga. Nouri håper ikke fortiden skal gjøre det vanskelig for ham å ikle seg den røde drakten.

– Det er jo tydeligvis lov, dere har hentet flere fra Vålerenga før, smiler Nouri og nevner Marcus Pedersen og Martin Pusic.

– Jeg håper jeg blir tatt godt i mot, og nå har jeg jo vært tre og et halvt år i Start. Jeg gleder meg til å spille her. Jeg har vært på Stadion tidligere med Vålerenga og Start og vet her er bra trøkk. Det var en del av det som trigget meg, sier Nouri om klubbvalget.

– Ikke et vanskelig valg

Nouri kommer gratis til Brann som Bosman-spiller. Han hadde tilbud om å bli i Start, men takket nei tidligere i vinter. Nå går han altså ned en divisjon, uten at det har vært et vanskelig valg for ham.  

– Jeg tok selvfølgelig alle scenario med i betraktningen, men jeg blir som sagt trigget av engasjementet og trøkket som er rundt klubben. Det er det som frister mest - være i en storklubb igjen, utdyper Nouri.

Hans forrige trener Mons Ivar Mjelde beskriver Nouri som "veldig god offensivt". Hovedpersonen understreker at han også kan å forsvare seg.

– Jeg kan spille i flere posisjoner, men er primært høyreback. Er fornuftig og trygg defensivt, men liker også å komme rundt offensivt når sjansen byr seg, sier han.

– Virker veldig profesjonelt

Nouri kom til Bergen tidlig mandag morgen. Og skal vi tro Nouri etter dag én, er det ikke en kaosklubb han kommer til.

– Jeg kom hit i dag tidlig og har hatt en prat med de fleste i klubben. Jeg kjenner et par av spillerne fra før og har fått et veldig positivt inntrykk. Alt virker veldig profesjonelt, sier nykommeren.

Nouri erstatter Andreas Vindheim som ble solgt til Malmö i forrige uke.

– Vi har fått en eliteseriespiller, og det er vi veldig glade for når vi skal spille 1. divisjon. Han har mye erfaring og er en offensiv backtype, som vil passe inn hos oss med tanke på måten vi ønsker å spille. Samtidig har han defensive kvaliteter også, sier fungerende sportssjef Rune Soltvedt til BA.

Ønsket av Mjøndalen

Foruten kontraktsforslag fra Start, vet BA at Nouri har vært i dialog med Mjøndalen, laget som stjal - eller mer korrekt vant helt fortjent - Branns plass i eliteserien.

– Selv om vi er en stor klubb, er det ikke gitt at vi kan få denne typen spillere. Vi vet at der har vært interesse fra andre også, så at han velger oss er et godt tegn, kommenterer Soltvedt uten å nevne klubber.

– Betyr det at dere har strukket dere langt økonomisk?

– Jeg har ikke så lyst til å gå inn på det økonomiske, men når vi ser på helheten der vi selger Andreas for en god sum og signerer Amin som Bosman-spiller, blir totalen veldig bra, svarer Soltvedt etter sin tredje overgang.

Brann fikk i underkant av tre millioner kroner for Vindheim, men klubben kan vente seg minst én million kroner til hvis Vindheim får nok kamper og Malmö kvalifiserer seg for Mesterligaen.

Soltvedt har tidligere solgt Stéphane Badji til tyrkiske Istanbul Basaksehir FK.     

Artikkeltags