Skal dele ut en million kroner til allmennyttige tiltak

Sjefredaktør og direktør Sigvald Sveinbjørnsson i BA.

Sjefredaktør og direktør Sigvald Sveinbjørnsson i BA. Foto:

Av

BA og 72 andre lokalaviser skal i vår til sammen dele ut 25 millioner kroner i støtte til allmennyttige tiltak i regi av lokale lag og foreninger.

DEL

Endring: I en tidligere versjon av denne saken, sto det at BA skal dele ut 900.000 kroner. Det riktige er at BA skal dele ut en million kroner.

En jury ledet av BA-redaktør Sigvald Sveinbjørnsson får ansvaret for å dele ut 1.000.000 av disse kronene i Bergen, og oppfordrer foreninger og organisasjoner om å søke om støtte til for eksempel aktivitets- og fritidstilbud for barn og unge innen 25. mars.

Pengene kan gå til et eller flere formål som skaper gode og aktive lokalsamfunn gjennom åpne aktivitets- og fritidstilbud for innbyggerne.

– Det er kjekt å kunne være med å støtte positive tiltak i byen vår. Vi forventer mange gode søknader, for det skjer svært mye godt, frivillig arbeid i Bergen, sier Sveinbjørnsson.

Han understreker at midlene som skal deles ut ikke kommer fra BA, men fra Sparebankstiftelsen DNB, som i sin tid kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen.

Konsernsjef Are Stokstad sier at midlene er en måte lokalavisene får gi noe tilbake til lokalsamfunnet på.

– Våre lokalaviser jobber for å skape gode lokalsamfunn. Dette er en måte å gi noe tilbake, sier Stokstad.

Her kan du søke.

Artikkeltags