Det sier Hossein Tehrani. Han er vaksineringsstasjonssjef i Bergen.

Flest doser siden starten

Dette er det høyeste antall doser som settes i Bergen siden vaksineprogrammet ble satt i gang i Norge.

De siste ukene har han hatt kontrollen over vaksineringsstasjonene, der den ene bergenseren etter den andre har fått sin første og andre dose med koronavaksinen Pfizer.

De to kommende ukene skal 26.000 bergensere får vaksinen i armen.

– I neste uke får vi 15.500 doser til Bergen, og fra tirsdag til fredag skal vi klare å sette alle disse, sier Tehrani til BA.

Uken etter, altså i uke 23 får byen 10.500 doser. Det betyr at byen ligger ajour med FHI sin vaksineringsstrategi.

Ferdig med dose en over sommeren

– Dette blir den mest aktive vaksineringsuken for oss, sier Tehrani.

Han synes det begynner å ligne på noe nå, og at Bergen endelig ligger på linje med FHI sine planer for vaksineringen av nasjonen.

– Nå beveger vi oss nedover på FHI sine vaksineringslister, og klarer vi å følge den planen, så er alle bergensere over 18 år vaksinert med første dose i begynnelsen av august, sier stasjonssjefen.

Men det avhenger selvsagt at Bergen får de dosene som er planlagt.

Sentralbadet åpnet for massevaksinering den 16. februar. Kort tid etter åpnet flere av byens vaksineringsstasjoner, blant andre i Vadmyrahallen. Det siste stedet som åpnet var Bergenshallen.

– Nå venter vi spent hver onsdag og torsdag. Det er da vi får vite hvor mange doser som kommer hver uke, sier Tehrani.

Doblet kapasiteten

Kapasiteten på vaksineringsstasjonene har også økt. Da Bergen kommune åpnet Bergenshallen, klarte de å vaksinere rundt 900 personer hver åpne dag. Nå kan Bergenshallen vaksinere 1800 personer daglig.

– Vi har gjort noen grep med logistikken, slik at vi har doblet kapasiteten vår siden starten, sier Tehrani.

I tillegg er best før-tiden på vaksinedosene økt betraktelig. Før hadde dosene en holdbarhet i seks dager før de ble ubrukelige. Det betydde at man måtte hasteinnkalle folk for å få satt den syvende dosen av koronavaksinen.

Nå er holdbarheten økt til 30 dager.

– Det betyr at vi kan senke skuldrene og bruke overskuddsdosene over lengre tid. Da slipper vi å be folk komme på timen, sier vaksinestasjonssjefen med et smil.

Nå kan snart bergenserne selv velge når de kan vaksineres med dose to.

- Ettersom det nå er bestemt at det kan gå 12 uker mellom dosene, så kommer vi til å tilby dose en til befolkningen, og så kan en selv velge etter åtte uker når en vil ta dose to, sier Hossein Tehrani.