Seriøst?

– Alle som går på et offentlig treningssenter må regne med å bli sett, det er en del av å bevege seg i det offentlige rom.

Hvordan hadde dette sett ut dersom det hadde vært omvendt? Kunne det i det hele tatt blitt tatt seriøst at menn ønsket å trene i fred for skuelystne øyne? Kunne det i det hele tatt kommet på trykk? Slik som dagens samfunn leses igjennom aviser er vel det neppe trolig at noe slik ville unnsluppet uten mengder med kritikk.

Nei, kjøp eget treningsutstyr hjemme, eventuelt bare kjøp hele trenings senteret så kan dere trene i fred. Vi andre som bruker treningssentre må tåle å bli sett.

Nå må vi også finne oss i at treningssentre vi kan bruke, blir mindre, siden dere legger beslag på arealet. Dette uten at treningsavgiften blir mindre i likhet med tilbudet!

Hilsen en oppgitt mann

Skammelig

– Det meste som blir produsert kommer vel fra Vestlandet og dermed inntektene, men regjeringen har allikevel prioritert Østlandet med Oslo for det meste. Vi her på Vestlandet ligger langt etter når det gjelder mye, ikke mist infrastruktur som veier og jernbane. Det er en skam hvordan det prioriteres.Helge

Diskriminering?

– Vil ønske Siri på Paradis en snarlig god bedring etter flere brudd pådratt etter fall på stue­gulvet. Som mangeårig ansatt i akuttavdeling, samt andre avdelinger ved byens sykehus, er jeg kjent med mange tilfeller av vonde, ofte kompliserte brudd som eldre, både menn og kvinner, har pådratt seg i hjemmet etter fall. Om Siri selv ikke ser for seg at også hun, som så mange, har en ganske vanlig skjelett-tilstand hos eldre mennesker, og kunne ha kalkmangel, som igjen kan føre til osteoporose, vil jeg tro at hun må være kjent med at utvidet røntgenundersøkelse ved et institutt i tillegg til de mest vanlige undersøkelser, koster en del. En spesiell utvidet undersøkelse, som f.eks. verifisering av osteoporose, vet vi må koste en del ekstra. Diskriminering av eldre og av kvinner som «Hissigproppen» beskriver i BA av lørdag 12. november, er jeg ikke enig med. For Siri som skriver at hun ikke er spesielt velstående, er selvsagt kr 1600 for eventuell verifisering av tilstanden beinskjørhet (osteoporose), ergerlige penger. Hun har, som oss alle, bestemmelsesrett og anledning å takke nei til undersøkelsen. I og med at jeg selv er kommet til skjells år og alder, er jeg helt sikker på at også jeg har osteoporose. Dette ønsker jeg ikke å bruke penger på å få avklart. Ikke fordi jeg ikke er spesielt velstående, mer fordi jeg prioriterer de mest nødvendige konsultasjoner og undersøkelser av min aldrende skrott. Den lille kjøkkentrappen bruker jeg med stor konduite når jeg skal henge opp rene gardiner. Om lag 500 nordmenn utsettes daglig for bruddskader i hjemmet. Disse skadene krever behandling fra lege. Kvinner over 65 år representerer statistikken over skader påført oss i hjemmet i overvekt, men også gutter, yngre menn og menn generelt er ofte utsatt for brudd, som oftest benbrudd.

Ingjerd Hatland, sentrum

Prissjokk

– Jeg bor i en liten leilighet hvor oppvarming og varmtvann er inkludert i husleien, så strømregningen pleier å ligge på 500 kroner. Jeg fikk dermed sjokk da min regning var steget til utrolige 1700 kroner. 1700 kroner for litt matlaging, klesvask og lys! Dette går jo bare ikke! Jeg er veldig forsiktig med lyset, og jeg må jo få vaske, men nå kan jeg nesten ikke varme mat!

Marit, pensjonist

Korona og akevitt

– av gammel årgang, lagt på fat i 2016. Aquavit fra Oplandske spritfabrikk anno 1872 ble sorten som hjalp meg fredag ettermiddag 4.11. I et kraftig hosteanfall holdt jeg på å miste pusten. Hva gjør jeg? Jo, jeg griper etter den gamle flasken som står synlig etter siste jul. Den slurken følte jeg reddet meg. Jeg brukte et eggeglass når disse hyppige hosteanfallene kom. Så tok jeg en liten munn som dempet hosten. Jeg ble engstelig for natten, så da tok jeg litt oppi eggeglasset om jeg skulle våkne av plutselig tørrhoste. Jeg hadde et forløp før utbruddet, jeg våkent med at jeg var helt tørr i munnen. Jeg verket i front av kroppen, var sliten. Fastlegen rådet meg til å ta det med ro. Fire vaksiner for korona er tatt, pluss influensavaksinen i september måned. Jeg var innom legevakten torsdag 3.11., hvor jeg fikk påvist korona. I dag 14.11. føler jeg meg i fin form, heldigvis.

Inger Lill Johansen

Prioritering

– Ser at Harald Wilhelmsen hadde et meget godt innlegg for en tid siden angående prioritering av bybane til Åsane i stedet for midler som var lovet til veien mellom Arna og Voss. Denne veien må jo nå snart få en fortgang. Når en ser i BA i dag at det er brukt flere millioner for å ruste opp strømnettet i forbindelse med lovnad om oppstart i 2024, er det totalt ubegripelig at en statsråd kan stå og love midler til Bybanen til Åsane. Her er det i dag en glimrende bussforbindelse, og Bybanen er det nesten ingen i Åsane som ønsker.

Det er bør jo være langt viktigere å få sikker vei og jernbane til Voss, når en leser om alle ras som har gått her.

Her bør alle politikerne på Stortinget fra Vestland stemme for at veien og banen til Voss nå prioriteres.

Sigrund Kristiansen

NEI til bybane til Åsane!

– Bryggen i Bergen er unik. Sentrum også. Å stresse Bryggens allerede sigende fundament med tungt anleggsarbeid, er lite klokt.

Hvis vår by på liv og død skal fortsette med å kreve inn bompenger til Bybanen fra bilister som aldri bruker Bybanen, så bruk dem til oppretting av et nettverk av minibusser – eller matebusser – fra boligområder og bygder og inn til terminalene. Derfra går de store bussene videre mot sentrum.

I Åsane har jo åsabuene sagt klart ifra at de synes bussnettet fungerer fint for dem.

I tillegg bør bompengene brukes til vedlikehold og opprusting av de mange gater i Bergen som er så dårlige, at selv kameler ville nektet å gå der. Slitasje og ødeleggelser i oppheng, fjærer og støtdempere på byens biler som må kjøre på disse «gatene», burde kommunen betale for!

Ikke mer bybane nå! Det er på tide at «folkets valgte tjenere» i Bystyret nå tar til det vettet som uteble da MDG var med og styrte, finne roen, og ikke ødelegge vår by med mer graving, skinner og parkeringsforbud!

La de få bedriftene langs våre handlegater som fremdeles eksisterer, få en mulighet til å overleve. Stenge sentrum for biltrafikk er ikke veien å gå! Folk vil bruke bilene sine! Også på handletur.

Terje Haugom,

samfunnsdebattant

Les flere summetoner her: Fraværsregelen må bort