Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer artister og Erna Solberg til nattevandring

På lørdag vil Bergen Næringsråd og flere andre organisasjoner lyse opp Skansen

Artikkelen er over 2 år gammel

– FNs bærekraftsmål er et veikart for hvor verden skal gå frem mot 2030, og det haster, forteller administrerende direktør ved Bergen Næringsråd, Marit Warncke.

Sammen med nærmere 40 andre organisasjoner har Bergen Næringsråd tatt initiativ til en nattevandring på lørdag fra Fløybanestasjonen til Skansen.

– Det er så viktig

«Mellom vakre lysinstallasjoner skal vi vandre for å lære mer om de globale bærekraftsmålene, og med hodelykter skal vi lage en lyslenke som vil minne hele Bergen på at vi fremdeles har en jobb å gjøre!». Dette skriver Bergen Næringsråd på Facebook arrangementet sitt.

– Hvorfor er dette noe dere vil gjøre?

– Det er så viktig! Bærekraftsmålene er et veikart for hvor verden skal gå frem mot 2030, og det haster. Derfor ønsker vi å invitere hele byen med for å lyse opp målene og øke bevisstheten til folket rundt nettopp dette, forteller Warncke til BA.

Hun forteller at de har jobbet intenst for å få dette på plass allerede i år, og det hadde ikke vært mulig uten Fana Sparebank.

– Vi har hatt god hjelp fra Fana Sparebank, som finansierer vandringen og konsertene. Vi har også fått hjelp fra NORAD som har gjort dette tidligere andre steder i landet.

Stjernerekke

Når vandringen er overstått, og man har kommet seg opp til Skansen, venter utekonserter og en appell fra Marte Mjøs Persen.

Sondre Lerche, Lars Vaular og Fargespill vil spille, og kvelden vil bli ledet av Leo Ajkic.

Erna Solberg vil også være til stede under arrangementet, og nettopp hun vil lede folkemengdene fra Fløybanestasjonen og opp til Skansen.

– Både Erna og Marte vil gå med oss. Erna har en veldig aktiv rolle i FN for dette arbeidet. Det er til de grader stas at statsministeren går foran og er med på en sånn vandring og markering.

– Var det vanskelig å få disse to med?

– Overhodet ikke. Det er flott at de begge tar seg tid til dette og vil delta, smiler Warncke.

– Artistene da?

– Alle har vært veldig positive til dette. Jeg tenker at dette er noe som angår oss alle. Vi er nødt til å samarbeide dersom vi skal nå målene. Skal vi klare å skape en bedre verden er vi nødt til å stå sammen. FNs bærekraftsmål er noe hele verden har forpliktelse til å jobbe for å få til, sier hun bestemt.

Vil ha stjerneklar himmel

Warncke håper blant annet at flere tusen mennesker møter opp, men hun vil også ha bra vær.

– Jeg drømmer om at dette blir et fantastisk arrangement og en folkefest. Jeg håper på stjerneklar himmel og lys opp gjennom som en elv i svingene opp mot Skansen. Det blir jo bra selv om det regner sidelengs, ler hun, og legger til:

– Jeg håper dette blir stemningsfullt, at vi setter mål, og at folk blir inspirert til å gå tilbake i sitt daglige virke og tenke: Hva kan jeg gjøre for å være med å gjøre mitt? Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Dette gjelder både bedrifter og organisasjoner, men også oss som enkeltmennesker.

 

FNs Bærekraftsmål

1. Utrydde fattigdom

2. Utrydde sult

3. God helse

4. God utdanning

5. Likestilling mellom kjønnene

6. Rent vann og gode sanitærforhold

7. Ren energi for alle

8. Anstendig arbeid og vekst

9. innovasjon og infrastruktur

10. Mindre ulikhet

11. Bærekraftige byer og samfunn

12. Ansvarlig forbruk og produksjon

13. Stoppe klimaendringene

14. Liv under vann

15. Liv på land

16. Fred og rettferdighet

17. Samarbeid

Kommentarer til denne saken