– Vi må være veldig gode i tiden fremover, vi har en gedigen jobb foran oss, sier Rune Soltvedt.

– Jeg skulle gjerne tatt en lang ferie, for det har sannelig vært et hektisk år! Men det er det overhodet ikke snakk om, det er mye som skal avklares, både når det gjelder spillerne vi har og spillere inn. 13. mars 2016 kommer fort, sier han med blikk mot seriestarten neste år.

Hammarby har opsjon

Syv av spillerne i dagens Brann-stall kontrakter som enten går ut ved nyttår eller til sommeren. I tillegg er Jakob Orlov og Amin Askar leid ut til henholdsvis Hammarby og Sarpsborg 08. Begge har kontrakter med rødtrøyene som strekker seg ut 2017, men det er ikke gitt at de returnerer til Stadion.

Hammarby har opsjon på kjøp av Orlov.

– En opsjon er ikke skrevet i stein og blir nok gjenstand for forhandlinger, sier Per Jonsson, Orlovs agent, til BA.

– Ønsker Orlov å returnere til Bergen?

– Det har vi ikke tatt stilling til ennå. Men han trives veldig godt i Hammarby. Og så kommer det jo an på hvordan Brann har tenkt å spille neste sesong. Han passet jo unektelig ikke inn i systemet til Brann denne sesongen, sier agenten.

Castro mot slutten

Samtidig er Amadaiya Rennie leid inn motsatt vei.

Amadaiya Rennie (25) sier at han returnerer til Stockholm og Hammarby straks etter søndagens serieavslutning på Stadion.

– Jeg liker meg veldig godt i Bergen og har hatt en veldig fin tid her. Jeg har trivdes veldig godt i Brann, sier Rennie til BA.

25-åringen fra Liberia har vært på lån fra Hammarby siden midten av august. Kantspilleren har startet åtte kamper for Lars Arne Nilsens Brann. Han kan skilte med én scoring. Ved sesongslutt går utlånsavtalen ut. Brann har ikke opsjon på kjøp.

– Jeg har snakket med treneren (Lars Arne Nilsen) og han sier at han er veldig fornøyd med hvordan jeg har spilt. Han skulle snakke med sportssjefen (Rune Soltvedt, men nå går avtalen ut og jeg reiser tilbake til Hammarby like etter kampen på søndag, forklarer han.

Rennie har kontrakt med Hammarby ut neste sesong og må eventuelt kjøpes fri om Brann vil ha ham med videre.

– Hvis klubbene blir enige, returnerer jeg gjerne til Brann. Jeg liker meg veldig godt her.

– Vi skal selvsagt snakke med Hammarby, angående både Orlov og Rennie, så får vi rett og slett se, sier Rune Soltvedt.

Castro ut

En annen spiller som er på lån er Alejandro Castro fra Start. Han innser at tiden i Brann går mot slutten.

– Hvis du vil fortsette i en klubb hvor du er på lån må du i det minste få spille, påpeker den blide costaricaneren overfor BA.

Amin Askar har tilbragt sesongen på lån i Sarpsborg 08 i eliteserien.

– Jeg er innstilt på at jeg returnerer til Bergen etter nyttår. Jeg har to år igjen av kontrakten med Brann. Så får vi ta oss en prat da. Jeg har ikke diskutert fremtiden med klubben siden jeg dro, sier Askar.

– Haugen vært veldig god

I vinter gikk Brann høyt ut i BA og sa at Fredrik Haugen ville bli tilbudt ny kontrakt. Det tilbudet kom aldri. I går kunne derimot BT melde at Haugen endelig har fått et kontraktsforslag fra Brann.

– Det var litt av poenget, som vi har sagt tidligere: Vi ville ikke gi nye tilbud før vi visste divisjonsstatusen. Men vi ville også se på prestasjoner, og Fredrik har vært veldig god i høst. Han kler indreløperrollen i Lars Arnes system ypperlig, han er rett og slett bedre som pitbull enn som puddel, sa Rune Soltvedt til BA etter at nyheten om kontraktstilbudet ble kjent i går.

– Hva med Eirik Birkelund, er han fortsatt ute – slik agenten hans har meldt?

– Agentens tolkninger får stå for hans regning. Også med Eirik er det snakk om å se på prestasjoner og å telle opp når sesongen er ferdig. Men det folk må huske på, er at Brann per nå ikke har økonomi til å ha 22-25 nasjonale toppspillere på kontrakt, forklarer Soltvedt.

Uvisst for Lorentzen

Håkon Lorentzen (18) har stort sett havnet utenfor Branns 18 manns store kamptropp etter å ha returnert fra utlån i Åsane. Kontrakten hans går ut til sommeren.

– Hva tenker du om situasjonen din i Brann?

– Den er ikke akkurat lovende, sier han.

– Har du fått noen indikasjoner på om Brann vil ha deg med videre?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer spissen.

 

– Utelukker ikke Osterøy

Erlend Hanstveit er en levende legende i Brann, men nå går det unektelig mot karriereslutt. 34-åringen har tredje mest kamper i Brann-historien med sine 315 obligatoriske kamper. Han har vunnet seriegull og cupgull. Søndag kan han få sin siste kamp. Kontrakten går ut etter sesongen.

– Min innstilling er at jeg teller opp når sesongen er ferdig. På toppnivå er det Brann eller ingenting. Men jeg utelukker ikke Osterøy og Fotlandsvåg lenger ned i divisjonene, sier Hanstveit.