Sjur Røthe klar for Tour de Ski: – For mye mas om monsterbakken

Sjur Røthe skal feire jul på hytten ved Sjusjøen, men romjulen blir travel for 30-åringen. Vossingen er en av favorittene til en pallplass i Tour de Ski.

Sjur Røthe skal feire jul på hytten ved Sjusjøen, men romjulen blir travel for 30-åringen. Vossingen er en av favorittene til en pallplass i Tour de Ski. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sjur Røthe (30) mener at det er for mye mas om monsterbakken i Tour de Ski.

DEL

Vossingen var med i troppen som Norges Skiforbund offentliggjorde til Tour de Ski i går. Røthe sto over helgens verdenscup i Davos på grunn av en forkjølelse.

– Den kjennes grei ut nå. Jeg er på bedringens vei, og den var ikke verre enn jeg hadde gått på jobb om jeg hadde en normal jobb, ler han.

30-åringen har hele tiden hatt en plan om delta i Tour de Ski, som arrangeres i Italia, Sveits og Tyskland fra 29. desember i år til 6. januar 2019.

4.-plass i 2014

– Treneren min har vært litt usikker på om jeg burde delta, på grunn av sykdommen. Samtidig har det alltid vært planen min å delta, sier Røthe, som har to seire i verdenscupen så langt denne sesongen.

Han gikk inn til en 4.-plass i Tour de Ski i 2013/14-sesongen. Da var han drøye seks sekunder bak Petter Northug på 3.-plass, mens kvinnheringen Chris Jespersen tok en 2.-plass bak Martin Johnsrud Sundby samme sesong. Flere eksperter tror at Røthe kan bli en sammenlagtsfavoritt.

– Det er hyggelig, men for min egen del er det kanskje mest realistisk med en pallplass. Touren starter med to sprinter tidlig, og jeg kan garantere deg at jeg ikke leder etter dem. Jeg er ikke god nok i sprint til det, ler han.

Mange har fokuset på den siste etappen, som avsluttes opp monsterbakken i Val di Fiemme.

– Ja, jeg klarer meg bra opp den, men for å vinne eller ta en pallplass må man ha vært god på distanserennene i forkant også. Det er en helhet, som mange ikke tenker så mye på når alt fokuset blir på de få minuttene vi skal gå opp den alpinbakken, mener han.

– Jeg «frykter» sprintene mer enn den bakken, ler han.

Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo blir ikke med i den norske troppen.

Fakta

Sjur Røthe

Født: 2. juli 1988 (30 år), på Voss. Bor nå i Oslo.

Yrke: Langrennsløper.

Klubb: Voss IL.

Meritter: Ett VM-gull, én VM-bronse (begge 2013). Tre enkeltseiere i verdenscupen. 7.-plass som beste sammenlagtplassering.

Aktuell: Tok karrierens andre individuelle verdenscupseier på Lillehammer forrige helg. Den tredje kom på lørdagens 30-kilometer på Beitostølen. Gikk 3. etappe på stafetten for Norge-laget som vant søndag. Fikk i fjor en revmatisk diagnose grunnet skydommen spondyrloartritt, og vurderte å legge opp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken