Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt OL-håp for Fenne

Artikkelen er over 3 år gammel

Men Ole Einar Bjørndalen får ikke gå sitt syvende OL.

Tidenes vinterolympier Ole Einar Bjørndalen (43) er ikke blant de norske skiskytterne som mandag ble tatt ut til OL i Sør-Korea. På herresiden ble Lars Helge Birkeland, Erlend Øvereng Bjøntegård, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Henrik L´Abée-Lund, Emil Hegle Svendsen klarert for OL, mens altså Bjørndalen ikke er med.

På damesiden ble kun tre utøvere klarert, så selv om Hilde Fennes (24) navn ikke er blant dem, er det håp for vossingen som i helgen vant et renn i IBU-cupen.

To ledige plasser

Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold ble mandag OL-klarert på damesiden, men landslagstrener Stian Eckhoff bekrefter overfor BA at det skal tas ut ytterligere to utøvere.

Les også

Vossingen gikk seg rett inn på verdenscuplaget

 

– Vi har sendt vår innstilling til Olympiatoppen, men det er bare tre av våre som hittil i sesongen har klart kravene fra Olympiatoppen. Det er de som gjør uttaket, og de holder seg fortsatt til kriteriene, som er enten en plass blant de seks beste i verdenscupen denne sesongen, eller to topp tolv-plasseringer. Det er det bare de tre som nå er tatt ut som har klart på damesiden, men vi skal jo ha fem løpere til OL, forklarer han.

Fenne: – Fortsatt håp

– Vi får tro at det fortsatt er muligheter, sier Hilde Fenne selv til BA mandag. Da hadde hun kommet seg fra helgens renn i Tyskland til Anterselva i Nord-Italia, der det skal gås verdenscup i helgen.

– Jeg skal i hvert fall gå sprinten, men håper jo å få gå jaktstarten og fellesstarten også, forklarer vossejenten, som gikk godt på ski i helgen. Og skjøt bedre enn på en stund.

– Ja, det føles tryggere på standplass nå, sier hun.

Kan vise seg i Anterselva

Hvem som tar de to siste plassene er ennå åpent, men det vil overraske veldig om ikke en av plassene går til Tiril Eckhoff, som flere ganger har hevdet seg i verdenstoppen.

Går Hilde Fenne bra i verdenscupen i Anterselva, vil hun ytterligere styrke sine sjanser til å ta den siste plassen etter et fint løp i Tyskland lørdag. Hun kjemper først og fremst med Kaia Wøien Nicolaisen om den siste OL-billetten.

– Jeg tror Olympiatoppen vil holde uttaket av de to siste åpent så lenge som mulig, rett og slett for å se om løperne innfrir kravene, og sånn sett behandle de ulike idrettene mest mulig likt, sier Stian Eckhoff.

Øvrebø lei seg for Bjørndalen

Toppidrettssjef i Norge og sjef for Olympiatoppen, Tore Øvrebø, legger ikke skjul på at det var vanskelig å vrake legenden Bjørndalen til OL. For på herresiden er altså kvoten nå full.

– Som det fremgår av uttaket, er det de første olympiske leker siden 1992 hvor Ole Einar Bjørndalen ikke blir en del av den norske OL-troppen. Det angår alle oss som er opptatt av vintersport, sier Øvrebø.

– Bjørndalen ble ikke innstilt til uttak av idrettssjefen i skiskyting, og Olympiatoppen har i etterkant av innstillingen hatt grundige diskusjoner med ledelsen i skiskyting om uttaket, og utfordret grunnlaget for innstillingen, sier toppidrettssjefen.

– Som toppidrettssjef synes jeg det er synd at Bjørndalen ikke har klart OL-kravene, slik at vi kunne ha opplevd ham på startstreken i et syvende vinter-OL. Som tidenes vinterolympier vil han for alltid ha en stor plass i norsk idrettshistorie, sier Øvrebø.

Åtte OL-gull

Ole Einar Bjørndalen debuterte i OL-sammenheng på Lillehammer i 1994. Han tok sitt første OL-gull fire år senere, på sprinten i Nagano, og står til sammen med åtte gull, fire sølv og en bronse.

Problemet denne sesongen er verdenscupplasseringene til legenden, som er 18, 31, 18, 28, 46, 52, 36, 42. Dermed blir det altså ikke OL-tur, tross 43-åringens utrolige meritter tidligere.

Kommentarer til denne saken