Fenne vraket til VM

De to første ukene i mars blir VM i skiskyting arrangert i Holmenkollen. Vossingen Hilde Fenne er ikke blant de fem kvinnene som får representere Norge i VM på hjemmebane. I stedet skal hun delta i EM i Russland i slutten av denne måneden.

De to første ukene i mars blir VM i skiskyting arrangert i Holmenkollen. Vossingen Hilde Fenne er ikke blant de fem kvinnene som får representere Norge i VM på hjemmebane. I stedet skal hun delta i EM i Russland i slutten av denne måneden. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Toppresultatene hennes er mer enn bra nok for VM, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

DEL

Onsdag kom det norske VM- laget i skiskyting som arrangeres i Oslo de to første ukene i mars.

Det var i forkant knytt spenning til om vossingen Hilde Fenne (22) ville være blant dem som fikk muligheten til å representere Norge på hjemmebane.

Den muligheten får hun ikke.

– Hilde var i kjempeform i desember, men den formen har dessverre ikke blitt fulgt opp i det siste, sier landslagstrener Stian Eckhoff til BA.

– Utrolig kjedelig

Den gode formen før jul resulterte blant annet i en 8.-plass på fellesstarten i slovenske Pokljuka. Siden den gang har 22-åringen slitt mye med sykdom, men gjorde comeback i canadiske Canmore første helgen i februar. Og senest sist helg gikk Fenne verdenscup i Presque Isle i USA.

Der ble Fenne nummer 69 på sprinten.

– Dette er selvsagt utrolig kjedelig for Hilde sin del. Toppresultatene hennes er veldig bra, og mer enn god nok for VM. Hun har vært uheldig med sykdom, men hun kommer garantert sterkere tilbake, sier landslagstreneren.

EM i stedet for VM

I slutten av februar er det EM i skiskyting. Samtidig som uttaket til VM i Oslo, ble også Norges tropp til EM kjent. Og her var Fenne blant de fire kvinnene som får representere Norge i mesterskapet som går i russiske Tjumen.

Hilde Fenne har ikke svart BAs henvendelser mandag.

Fakta

Følgende løpere er tatt ut til VM i Holmenkollen fra 2. til 13. mars:

Kvinner: Tiril Kampenhaug Eckhoff (Fossum), Synnøve Solemdal (Tingvoll), Fanny Horn Birkeland (Oslo), Marte Olsbu (Froland), Kaia Wøien Nicolaisen (Asker).

Menn: Ole Einar Bjørndalen (Simostranda), Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Emil Hegle Svendsen (Trondheim), Lars Helge Birkeland (Birkenes), Erlend Øvereng Bjøntegaard (Bever'n).

Artikkeltags