Fenne får gå stafetten

Hilde Fenne har forteløpig ikke hatt noe stort VM, men etter en katastrofal innsats av de norske jentene på onsdagens normaldistanse – der Fenne ikke gikk – fikk hun likevel plass på stafettlaget.

Hilde Fenne har forteløpig ikke hatt noe stort VM, men etter en katastrofal innsats av de norske jentene på onsdagens normaldistanse – der Fenne ikke gikk – fikk hun likevel plass på stafettlaget. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hilde Fenne blir den fjerde løperen på det norske laget på fredagens VM-stafett i skiskyting.

DEL

Vossingen ble foretrukket framfor Fanny Horn Birkeland.

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Kaia Wøien Nicolaisen går som ventet de øvrige etappene.

Fenne gikk sprinten og jaktstarten i Hochfilzen uten å lykkes spesielt godt. 58.- og 55.-plass ble fasiten.

Katastrofe på onsdag

Til onsdagens normaldistanse ble Fanny Horn Birkeland prioritert på det norske laget. Oslo-jenta fikk dermed en gyllen sjanse til å sikre seg den fjerde plassen på stafettlaget. Den benyttet hun ikke godt nok.

Birkeland, som innledet VM med 72.-plass på sprinten, pådro seg fem tilleggsminutter og ble til slutt nummer 63. Etterpå tvilte hun på at det ville bli plass på stafettlaget.

Landslagstrener Stian Eckhoff innrømmet overfor NTB at Birkeland ikke hadde lagt inn den aller beste søknaden.

– Jeg ble ikke så veldig mye klokere. Det var ikke veldig overbevisende, sa han foran uttaket av den fjerde og siste løperen.

Norge er tittelforsvarere på VM-stafetten. For ett år siden gikk Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu inn til gull på hjemmebane i Holmenkollen.

Artikkeltags