Gå til sidens hovedinnhold

Skolebarna gleder seg til jul og håper at de unngår karantene

– Jeg tror julenissen kommer til å bruke munnbind i år, men i rødt – for det er julefargen, sier Shalom Tekie.

På Møhlenpris SFO har julestemningen allerede kommet. Barna gleder seg over at de tirsdag kan starte nedtellingen til julaften på ekte, og det tradisjonen tro med ulike adventskalendere.

– Jeg gleder meg til å åpne legojulekalenderen min. Det er spennende, sier Brage Antonsen Tenold.

Savner Pepperkakebyen

Marta Døssland Erlien er mest begeistret over kalenderen som skal åpnes på skolen.

– Vi har bakt pepperkaker, så på skolen har vi pepperkakekalender, forteller hun og minnes tiden da hun også var med på å lage pepperkaker hun ikke fikk smake på:

– I barnehagen laget vi alltid pepperkakehus til Pepperkakebyen. Jeg pleier å besøke Pepperkakebyen nesten hvert år, sier hun.

– I år har korona ødelagt Pepperkakebyen. Den skulle ha vært åpen nå sånn at vi kan besøke, sier Henrik Nesse Brock Thorsen.

En telefon til Pepperkakebysjef Steinar Kristoffersen kan imidlertid bekrefte at det fortsatt er håp:

– Vi håper at Pepperkakebyen omfattes av oppmykningen som er ventet til uken. Får vi grønt lys, kan vi åpne på få dager – og det med gode smitteverntiltak.

Frykter karantene til jul

Og smittevernregler er barna på Møhlenpris ekstra opptatt av. På skolen har det nemlig vært flere smittetilfeller.

– Det er veldig viktig å holde avstand, minner Brage om og legger til at det ikke bare er med hensyn til elevene og lærerne på skolen.

– Jeg er ikke redd for at jeg skal få korona, for vi som er unge blir ikke så syke av det. Men jeg er redd for farmoren og mormoren min. Det er farligere for dem som er gamle.

Sophi Swan Ulvøy (7) nikker. Hun sier hun skal være ekstra flink til å vaske hender og holde avstand i adventstiden, med tanke på julefeiringen.

– Jeg håper vi ikke får karantene til jul, for da kan vi ikke feire jul med besteforeldre, og heller ikke med resten av familien, sier hun.

– Hva med julenissen da, tror dere han kommer i år?

– Julenissen kommer nok, men da har han på seg munnbind. Det må være rødt, for det er julefargen, konstaterer Shalom Tekie.

Kommentarer til denne saken