Olsvik skole

– Ventilasjonsanlegget på Olsvik skole er så elendig at vi må sitte med vinduene åpne! – Og det drypper dovann gjennom veggen på uteplassen!

Det er på tide med en rehabilitering!

Hilsen Marianne Ask Moe og Mathea Haukås

Svar: Hei Marianne og Mathea. Det er selvsagt ikke bra at dere må sitte med vinduene åpne og dere skal være klar over at vi tar ventilasjonsutfordringene på Olsvik skole på alvor. Ventilasjonsanlegget fra 1978 er jevnlig vedlikeholdt, men dagens krav til ventilasjonsanlegg er helt annerledes enn den gang. Skolen må derfor få helt nye ventilasjonsanlegg og da kreves omfattende ombygging. I løpet av våren blir det klart hvordan dette skal gjøres. Blant annet om alle elevene må flytte på erstatningsskole, eller om arbeidet kan utføres mens skolen er i bruk. Når arbeidet starter avhenger av hvilken løsning som velges.

Når det gjelder bekymring for «dovann gjennom en vegg», kan vi avkrefte at det er tilfelle. Vannet og misfarging i fasaden kommer fra taket, og skal bli utbedret.

Med vennlig hilsen

Christian Fossdal

direktør, Etat for bygg og eiendom,

Bergen kommune

Vindmøllene

– River de ned vindmøllene i Fosen, er galskapen komplett. Vi trenger mer strøm i dette landet.

Harald Wilhelmsen

Skuffende

– På tide å si opp denne United-elskende avisen. Ikke ett ord om Liverpools knusing av United. Når United slår Liverpool, eller Liverpool taper, slår dere det opp som regel stort. Elendig avis.

Rune Solstrand

Svar: Hei Rune! BA er en lokalavis, derfor er det ikke noen regelmessig dekning av Premier League her hos oss, men vi kunne nok registrert akkurat denne. Når det gjelder påstanden din om at vi bare har med Liverpool når de taper, så sjekket jeg i arkivet, og du tar feil. Men det har ikke vært mange hurra-oppslag denne sesongen, det skal du få rett i. Det handler nok mer om Liverpools prestasjoner enn BA-sportens preferanser. For oss vil den lokale fotballen alltid være det viktigste, og det beste. Det kommer ikke til å forandre seg når BA dette året skal sende en haug av lokale fotballkamper, og til og med enkelte Brann-kamper.

Med vennlig hilsen

Tormod Bergersen

Sportsredaktør, Bergensavisen

Toalettene

– Jeg leser i BA at de offentlige toalettene på Bryggen, i skur 8 og 11, skal holde stengt for reparasjon pga. hærverk. Kostnadene blir på over 200 tusen kroner, utenom renhold og vakthold. Resultatet av hærverket er at det fra i sommer vil koste penger å gå på do der. Dette vil gå ut over byens innbyggere og alle turistene. Jeg har ikke tro på at betaling vil få slutt på rampestrekene dessverre.

Jeg vil oppfordre de skyldige til å skjerpe seg og ikke ødelegge for oss som bor i denne fine byen.

Knut Doksæter

Forsøpling

– De fleste vet at man ikke skal forsøple, men hvorfor gjør folk det da? For litt siden var jeg på en liten tur i skogen med klassen min. Mange av guttene fant masse boss. De fant mye forskjellig, for eksempel en gressklipper, en stol og noen lekebiler. Jeg vet det skader naturen, for boss dreper, dyr dør av plast og boss. Jeg pleide å elske å være ute, men nå ... nå er det bare boss rundt omkring. Så pass på selv at du ikke kaster boss.

Hilsen Lovise 9 år

Bane Nor er nøkkelen

– På bildet ser vi restene av «Det grønne skiftet» på tidlig 1970-tall. Togene kom frem til Bontelabo. Legg merke til den langsgående altanen på bygningen, den var belagt med skinner for traller som leverte is fra Bontelabo isproduksjon som leverte is til kjøletogvognene som transporterte makrellstørje til Italia.

Den gang fungerte «Det grønne skiftet». Bane Nor er nøkkelen til suksess i «Det grønne skiftet», det er det på høy tid at dere som driver med politikk tar innover dere.

Tog skal frem, derfor er Bane Nor svaret.

Gammel brolegger,

Arvid Fjæren

Betaling på buss

– Til summeren som måtte betale 30 kroner for en bussbillett kan jeg gi følgende råd: Anskaff et debetkort i banken din, hvis ikke du har et allerede, og betal med det. Alle busser jeg har reist med de siste månedene har en betalingsløsning for debetkort som ikke virker. Da kan du reise gratis med god samvittighet.

Arne Gabrielsen

Ps. Skulle Skyss få orden på

systemet slipper du uansett med å betale 20 kroner.

Svar: Betalingsløsningen støtter alle kort med Visa, MasterCard eller Maestro, noe som inkluderer de aller fleste norske bankkort, både kredittkort og debetkort. Det er i tillegg mulig å kjøpe billetter via app, via SMS, i nettbutikken vår og på kundesenteret på Bergen busstasjon, eller med kontanter på buss (med ombordtillegg). Dersom man unnlater å betale, risikerer man å bli ilagt gebyr.

Med vennlig hilsen

Øyvind Strømmen,

Pressekontakt, Skyss

Hadde øynene kunnet se

– Få ting er større enn å gi en hjelpende hånd til dem som ikke ser.

Vi står alle i fare for å overse. Dagen, nuet, situasjoner og øyeblikk. Se for deg å ha ett øye i et land der alle er blind. Om du mistet synet på dette ene øyet ditt ville du forstått verdien av det. I en tid med stort tempo, tror jeg mer på det stille og sakte livet. Uten agenda og timeplan. Der dagen er den første. Der dagen er den beste. Der en føler dagen som en gave fra Gud. Der dagen er nok for oss. Være til. La dagen bli en hellig lediggang.

Vi lever i en tid med innflytelse og impulser fra alskens forunderlige og tåpelige utspill. Og mange blir egget og forført. Men veien til et lykkelig liv er en annen vei. Den veien heter vennlighet. Det er som dryppende honning. En døv hører det og en blind ser det. Og den bærer frukt for morgendagen. En trenger ikke skynde seg. Vi er jo her bare på et kort besøk. Hvorfor etterlate seg anger eller oppsøke anerkjennelse? Skiftende vilkår hører livet til og vi trenger alle noe som bærer oss gjennom det vi møter.

Løft øynene dine og se deg omkring, sier profeten. Det er nesten så en vil motsi ham, for er det ikke til tanke hva en ser når en lukker dem?

Når øyet ikke ser, gråter det heller ikke. Det er bare å vente. Verden byr seg frem, sier forfatteren F. Kafka. Den har jo intet valg. Selv med krig i Europa, jordskjelv og all annen jammer, er livets gleder her og nå. En må ikke til Kina for å se den blå himmelen. Det ordinære i våre liv er her. Det åpne øyet hører og ser ekornets hjerte slå. Som den tørre marken drikker sitt regn. Som natten strekker seg mot morgengryet. Er ikke øyet legemets lys, slik det står skrevet? Er øyet friskt, da blir legemet lyst, men er øyet ditt sykt, da blir legemet mørkt. Er lyset i deg mørkt, hvor mørkt blir det ikke da?

Heldig er den som har et friskt øye. Ikke glem det. Det er å oppdra seg selv til takknemlighet. Som fuglen tar imot sitt frø. Som et spedbarn drikker sin melk. Videre å ikke ta noe for gitt, men alltid finne frem til den eller det som står bak handlingen.

Jarle Johannessen,

Loddefjord


Les flere summetoner her: Barnehager er ikke en oppbevaringsplass