Plutselig kan han ta VM-sølv

Sverre Lunde Pedersen fikk en stor opptur på 5000-meteren lørdag ettermiddag, og plutselig kan osingen ta VM-sølv. Det var det veldig få som hadde trodd etter en meget svak 500 meter tidligere lørdag.

Sverre Lunde Pedersen fikk en stor opptur på 5000-meteren lørdag ettermiddag, og plutselig kan osingen ta VM-sølv. Det var det veldig få som hadde trodd etter en meget svak 500 meter tidligere lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Opptur på 5000 meter.

DEL

BERLIN: Lørdagen begynte elendig for Sverre Lunde Pedersen (23) i allround-VM i Berlin, men ettermiddagen ble en stor opptur. Først og fremst gikk han selv en knallgod 5000 meter, der han bare ble slått av Sven Kramer. Og da Denis Juskov trakk seg og Bart Swings gikk på ræv, ligger plutselig veien åpen mot et sølv sammenlagt.

– Det gikk en faen i meg etter den 500-meteren i formiddag, sier Sverre Lunde Pedersen til BA i Berlin. Han er i et helt annet humør enn etter den svake åpningsdistansen, og innrømmer nå glatt at sølv er målet. Han ligger på 3. plass etter to distanser.

– Sølv er fullt mulig, sier han.

Les også: Kjempenedtur for Lunde Pedersen 

Juskov trakk seg igjen

Like før 5000-meteren skulle i gang, ble det kjent at Denis Juskov hadde trukket seg, med en angivelig lyskeskade. Mange tviler på om han er skadet, russeren trakk seg også underveis i allround-EM i år, og har ikke prioritert de lange distansene denne sesongen.

I skøytemiljøet mener de fleste at han ikke burde stilt i allround-mesterskap i år, at det ikke er plassen å «trene» hvis han likevel ikke har tenkt å gå alle distansene.

At han trakk seg like før 5000-meteren, gjorde at Håvard Bøkko måtte gå alene, noe han ikke er spesielt god på på de lengre distansene.

Men Juskov ute betydde også en medaljeutfordrer mindre, og da Lunde Pedersens parkamerat Bart Swings falt tidlig i 5000-meteren, var plutselig to av kandidatene til pallen borte.

Swings fall skulle i utgangspunktet gjøre Lunde Pedersens 5000-meter vanskeligere, men belgieren viste storsinn og gikk videre. Dermed fikk osingen en rygg å sikte etter da han tok ham igjen med en runde.

– Stort at av Swings. Og veldig kjedelig for Håvard (Bøkko) å måtte gå alene, sier Lunde Pedersen.

Spennende søndag

Nå har han 0,7 sekunder å ta inn på Jan Blokhuijsen på 1500 meter, for å innta sølvplassen sammenlagt før den avsluttende 10.000-meteren. Det vil vanligvis gå bra. Dermed ligger det an til at Sverre Lunde Pedersen går milløpet i siste par søndag ettermiddag, sammen med suverene Sven Kramer. Da vil han ha god kontroll på hva han må inn på for å ta sølv, noe som vil være ett hakk opp fra fjorårets bronse i allround-VM.

I det hele tatt er den norske laginnsatsen på herresiden i VM god. Selv om Håvard Bøkko fikk det tungt uten makker på 5000 meter, er han nummer fire sammenlagt etter to distanser. Og Simen Spieler Nilsen fra Arendal overrasker stort, med en 6. plass sammenlagt etter første dag.

1500-meteren søndag formiddag starter klokken 1330, og du får alt om VM-utviklingen direkte fra Berlin her på BA.no.

BA Faceboook-plug in 

Artikkeltags