Fire hundredeler fra pallen

Håvard Lorentzen har hatt en fantastisk start på sesongen, men var skuffet da han og lagkameratene havnet utenfor pallen i lagsprinten.

Håvard Lorentzen har hatt en fantastisk start på sesongen, men var skuffet da han og lagkameratene havnet utenfor pallen i lagsprinten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Håvard Lorentzen og Norge havnet utenfor pallen på lagsprinten i Canada, mens kvinnene tok en ny 2.-plass.

DEL

Håvard Lorentzen (25) fra Fyllingsdalen er den raskeste skøyteløperen i verden for tiden. Han tok sølv i sprint-EM i fjor vinter og slo til med seier på både 500 og 1000 meter i verdenscupen i Stavanger for to uker siden.

Denne helgen er verdenseliten samlet i Calgary i Canada, og det er håp om nye pallplasseringer på den gamle OL-arenaen i høyden.

Fredag kveld sto lagsprint på programmet med Bjørn Magnussen, Henrik Rukke og nevnte Håvard Lorentzen på det norske laget. Og med Lorentzen i storslag var Norge ventet å kjempe i toppen.

Nederlenderne satte standarden og tok ledelsen med ny verdensrekord i den ferske grenen i første heat, før Canada og Norge avsluttet det hele i siste heat.

Kvinnene med 2.-plass

Canada startet best og fikk tidlig ett sekund på Norge. Det klarte nordmennene aldri å ta inn. Canada gikk inn til ny verdensrekord og seier. Lorentzen og co. havnet akkurat utenfor pallen med fire hundredeler opp til Nederland som knep pallplassen.

– Vi får en litt rotete start. Det er små marginer, så det er litt surt, selvfølgelig, sier Lorentzen til NRK.

De norske kvinnene, med Martine Ripsrud, Hege Bøkko og Ida Njåtun kom på 2.-plass – da Russland satte verdensrekord og vant.

Lørdag er det nye vinnersjanser for Håvard Lorentzen, med 1000 meter i Calgary.

Artikkeltags