Ny pallplassering: Nesten-fall kostet Lorentzen seieren

Håvard Lorentzen kom på pallen igjen.

Håvard Lorentzen kom på pallen igjen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Håvard Lorentzen (25) hadde seieren i lommen, men måtte ta til takke med 3. plass etter et feilskjær i siste sving.

DEL

SISTE: BA skrev først at Håvard Lorentzen måtte ta til takke med en 4.-plass, men i ettertid ble russeren Pavel Kulizjnikov disket. Dermed ble det en ny pallplassering på bergenseren.

For to uker siden slo fyllingsdølen til med verdenscupseier på både 1000 og 500 meter i Stavanger.

Denne helgen jakter han og det norske laget på nye pallplasseringer i Calgary i Canada. På den svært raske høylandsbanen har skøytefansen håpet på nye verdensrekorder og nye norske bragder.

Fredag var det norske sprintlaget, med Håvard Lorentzen i spissen, fire hundredeler fra pallplassering. Lørdag var Lorentzen svært nære seieren på 1000 meter.

Til tross for at Lorentzen gikk inn til norsk rekord med tiden 1:06.98, var han skuffet etter målgang. Det var nemlig bare fem hundredeler fra en ny verdenscupseier. Og den seieren hadde han egentlig i lommen.

Forbedret sin egen rekord

Lorentzen startet veldig bra, og hadde verdensrekordfart med 16.40 på de første 200 meterne. Han hadde innersvingen på Kai Verbij mot mål, men bergenseren misset helt på svingen og måtte nedi isen med armen for å holde balansen. Dermed snek Verbij – som vant med tiden 1:06.93 – seg forbi med fem ørsmå hundredeler. Landsmannen Kjedl Nuis tok annenplassen, to hundredeler foran Lorentzen.

– Det er surt, for jeg går et veldig bra løp i 950 meter. Jeg føler at jeg er foran Kai og har større fart enn ham inn i svingen, men så får jeg det feilskjæret, sier Lorentzen til BA.

Lorentzen forbedret likevel sin gamle norgesrekord med ti hundredeler.

– Dette var litt bittert. Han var et feilskjær i siste svingen fra å vinne. Men sånn er toppidretten. Det går i nesten 60 kilometer på slutten der, og det er sånn som kan skje. Det er i hvert fall det som koster ham seieren, han hadde vunnet om det ikke hadde skjedd, sier landslagstrener Sondre Skarli til NRK.

Pallplass til Henriksen og Pedersen

At Lorentzen var skuffet etter nok en pallplassering, sier noe om hvilket nivå han er på i denne OL-sesongen.

– Det er små marginer, og det er det som gjør dette så spennende. Slike feilskjær er ikke godt nok av meg, men det er jævlig artig at jeg nok en gang er på pallen. Nå skal jeg bare mose på i morgen, sier 25-åringen til BA.

Det er umulig å si hvor mye tid Lorentzen tapte på feilskjæret, men vinnertiden til Kai Verbij er bare halvsekundet bak Shani Davies verdensrekord fra 2009. Verdensrekorden er innen for bergenserens rekkevidde.

– Jeg følte meg ikke i ekstraordinært slag i dag, og det er betryggende at jeg er i toppen selv med et slikt feilskjær, sier Lorentzen.

Lorentzen har nye sjanser søndag. Da jakter han ny pallplass på 500 meter.

Også på lagtempoen på lørdag, ble det norsk pallplassering. Det norske laget, med blant annet osing Sverre Lunde Pedersen og bergenser Sindre Henriksen på laget, gikk inn til en 3.-plass.

Håvard Bøkko og Simen Spieler Nielsen var også på laget. Nederland, med blant annet Sven Kramer, vant foran Japan.

Artikkeltags