Spydde etter målgang: Sprakk i rekordforsøket

Sverre Lunde Pedersen skuffet på 5000-meter i Calgary.

Sverre Lunde Pedersen skuffet på 5000-meter i Calgary. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sverre Lunde Pedersen (25) hadde planer om å true Håvard Bøkkos norgesrekord på 5000 meter, men fikk det svært tungt i Calgary.

DEL

Osingen viste storform i verdenscupen i Stavanger og vant 1500-meteren.

Denne helgen er det verdenscupen i Calgary i Canada. Det er en bane der de fleste verdensrekordene på de lengre distansene er tatt, og Lunde Pedersen uttalte før fredagens 5000 meter at han ville ta norgesrekorden til Håvard Bøkko fra 2009. 

Slik gikk det ikke. Osingen gikk på 28-runder frem til 1400 meter, og gikk deretter flere lave 29-runder. Mot slutten gikk imidlertid Lunde Pedersen tom. Han avsluttet med 29,9, 30,9 og hele 33,2 på sisterunden.

Spydde etter målgang

I mål viste tiden 6:14.84, nesten fem sekunder bak norgesrekorden til Bøkko. Han gikk i mål til en foreløpig 7.-plass, men Sven Kramer og Ted-Jan Bloemen skjøv han ned på en skuffende 9.-plass til slutt.

– Jeg fikk en skikkelig smell på de 3-4 rundene. Da svir det veldig her i høyden. Jeg begynte bra, men ..., sa Sverre Lunde Pedersen til NRK.

TV-bildene viste at han kastet opp etter målgang.

– Jeg tror ikke jeg er syk. Jeg er bare veldig sliten, sa en sliten, men fattet Lunde Pedersen.

Sven Kramer var utilnærmelig og gikk inn til en klar seier. Han var ikke i nærheten av verdensrekorden, men vant med tiden 6:07.04.

Canadiske Ted-Jan Bloemen og tyske Patrick Beckert kom på de to neste plassene. Håvard Bøkko kom på en 13.-plass.

Natt til lørdag er det også lagsprint på programmet, med Bjørn Magnussen, Henrik Rukke og bergenseren Håvard Lorentzen på det norske laget.

Artikkeltags