Mol og Sørum var tydelig slitne og trøtte da de kom inn i intervjusonen her i Ostrava. Da hadde de nettopp vunnet finalen mot de tsjekkiske hjemmehåpene, mottatt et nytt sett med gullmedaljer, sunget nasjonalsangen og sprutet champagne på med- og motspillere.

Smilene var likevel på plass. Og smilene ble enda bredere da BA kunne fortelle at de nettopp hadde tangert Maaseide/Kvalheim som Norges mestvinnende sandvolleyballpar gjennom tidene.

– Boom! Det er så sykt. Og tenk på hvor unge vi er oppe i dette. Jeg er 21 og Christian er 23. Det er bare helt spinnvilt det som har skjedd det siste året, sier Mol.

– Det er helt sykt! De er legender i sporten. De er fortsatt kjente profiler rundt omkring i verden. Å tangere dem er spesielt, samstemmer Sørum.

Kvalheim: – Hyggelig!

Den norske rekorden er altså ett EM-gull og syv seiere i World Tour-turneringer. Maaseide/Kvalheim vant sine gull fra 1994 til 1997. Mol og Sørum har vunnet sine på et års tid.

– De er så utrolig hyggelige gutter, så det er bare hyggelig at de tangerer oss nå og kommer til å knuse oss i fremtiden, ler Jan Kvalheim, som for bare et par år siden tenkte at ingen norske lag kom til å slå deres rekord noensinne.

 

Respekten går begge veier. Maaseide/Kvalheim var riktignok over toppen før Mol og Sørum ble gamle nok til å følge med på internasjonal sandvolleyball, men ungguttene skjønner hva de har gjort.

– De er pionerer i sporten. Det er de som har laget veien, og så har vi fulgt etter, sier Mol.

– Jan og Bjørn er fremdeles legender i sporten, også internasjonalt. Å tangere dem allerede i denne alderen er bare utrolig kjekt, sier far og trener Kåre Mol.

Snudde til seier

Mol og Sørum møtte hjemmehåpet Ondrej Perusic/David Schweiner foran 3200 gale tsjekkere i finalen her i Ostrava. Hjemmelaget vant første sett til øredøvende jubel, men den norske duoen holder et stabilt høyere nivå enn noen andre i verden, vant de to neste settene og sikret gull i sin tredje internasjonale storturnering på tre uker.

– Det skal ikke være mulig! Vi gjorde noe sykt i fjor, og å klare å gjøre noe lignende i år... Jeg har egentlig ikke ord, sier Sørum til BA.

LES MER FRA TURNERINGEN:

Vant sine tredje turnering på tre uker: Malte motstanderen i stykker 

Mol og Sørum klare for drømmefinalen

Norges nye radarpar: – Et vellykket tvangsekteskap! 

Klare for semifinale mot Russland 

15 strake seire og kvartfinaleplass 

Verdenseneren vil flytte til Bergen

Ny World Tour-turnering kommer til Norge: – Det er gull verdt! 

Reiser over 4000 mil på under fire uker: – Folk synes vi er gale! De spør «hvorfor gidder dere det?» 

– Det klikket for meg, og da finner jeg nye krefter som jeg egentlig ikke har! 

Jakter nytt gull i nedlagt industripark