Gå til sidens hovedinnhold

Krever aktors avgang

Artikkelen er over 17 år gammel

Flere av de etterlatte i «Sleipner»-saken krever nå at statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen blir fjernet fra saken.

– Aktor bør skifte jobb. Han er mer forsvarer enn aktor i denne saken, sier Anders Dybdal fra Bømlo, som mistet sønnen Vegard (10) i forliset.

Etter å ha fulgt ankesaken i Gulating lagmannsrett i to dager kokte det over for Dybdal og flere andre pårørende, deriblant bergenskvinnen Tove Følid, i går.

FOR SNILL

De etterlatte mener aktor Eirik Stolt-Nielsen er altfor snill i utspørringen av kaptein Sverre J. Hagland. Samtidig reagerer de på opplysningene om at Stolt-Nielsen så sent som for tre uker siden ba riksadvokaten om å trekke anken mot HSD. Dette innrømmet aktor selv i retten mandag.

– At riksadvokaten kan sitte å se på at en mann gjør en så dårlig jobb kan jeg ikke fatte og begripe. Hvordan kan han føre en sak han ikke har tro på? sier Dybdal til BA.

Vi kan legge til at både Dybdal og Følid, som mistet sønnen Dirk Wim Christer på «Sleipner», var blant de fremste kritikerne da frifinnelsen ble lest opp i Sunnhordland tingrett i fjor.

INGEN KOMMENTAR

– Dette er en prosess i flere ledd. Jeg ba riksadvokaten vurderer saken på det grunnlag som da forelå. Det er ikke slik at jeg står her med en sak som jeg selv er imot. Anken står ved lag, sier Stolt-Nielsen til BA.

– De etterlatte krever at du trekker deg?

– Jeg registrerer at de etterlatte mener dette, men føler ikke det er riktig av meg å kommentere det.

Anders Dybdal ser ingen vits i å følge den fem uker lange ankesaken videre, og betegner den som en parodi.

– Saken smuldrer bort. Det er snart ikke flere tiltalepunkter igjen. Dersom det går samme vei som i tingretten, er saken over. Aktor kan ikke ha brukt mye tid på saken siden i fjor, mener Dybdal.