Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir vaksineringen i Bergen i sommer

Alle bergensere over 18 år skal ha fått første dose i løpet av den første uken av august.

– Nå skjer det, folkens. Vaksineringen viser oss veien ut av pandemien, sa helsebyråd Beate Husa (KrF) på pressekonferansen fredag.

I sommer skal det komme rundt 16.000 doser i uken.

Det skal vaksineres flere dager i uken og det blir også vaksinering i helgene ved de ulike vaksinesentrene som er opprettet.

– Slik det ser ut nå kan alle voksne over 18 år ha fått sin første dose med vaksine i løpet av uke 31, sa Husa.

Les også

To og en halv måneder lang smittebølge i Bergen er over

Først registrering, så tildeling av time

Bergen kommune vil sende ut brev til innbyggerne når det er deres tur til å registrere seg for vaksine. Nå man har registrert seg, vil man få tildelt time.

– De som registrerer seg nå vil oppleve at de relativt raskt vil få tildelt time. Dersom det er flere voksne i familien som vil vaksinere seg samtidig, er det lurt å vente til den med lavest prioritert status får tilbud, sa Husa.

Vaksineringen treffer i ferien for mange. Helsebyråden understreket at hun håper at bergenserne vil prioritere å ta vaksinen i sommer.

– Det vil kunne gå an å velge eller bytte time om man må gjøre det, men vi setter pris på at så mange som mulig stiller på det tidspunktet de får tildelt. Vi trenger at folk stiller opp når det er deres tur, og jeg vil oppfordre alle om å prioritere vaksinering denne sommeren.

Får selv stikket snart

BA har tidligere meldt om at kommunen vil starte med vaksinering av aldersgruppene 40 til 44 og 18 til 24 år om to uker.

Beate Husa, som fyller 50 på selveste valgdagen 13. september, har nå fått digitalt brev om at det snart er hennes tur.

– Ja, jeg ble så glad at hjertet hoppet litt, sier en smilende helsebyråd.

Hun registrerte seg torsdag, og venter nå på sitt første stikk.

– Jeg håper virkelig at folk stiller opp til dette, sier Husa, som tidligere har sagt at vaksinering er veien ut av denne pandemien.

Snart blir hun også selv beskyttet mot covid-19.

– Hva med etternølerne, de som først ikke ville, men som kanskje har ombestemt seg?

– De må bare melde seg, så får de time. Vi vil at så mange som mulig skal ta imot dette tilbudet, og det gjelder også etternølerne, sier Beate Husa.

Kommunen ønsker å etablere et drop-in-tilbud for vaksinering, men disse detaljene er ikke klare ennå.

Prioriterer studenter

Bergen kommune vil inkludere alle som fyller 18 år i 2021 i vaksinasjonsplanene, og prioritere studenter som skal utenlands i sommer.

Gruppen 18–24 år og 40–44 år skal vaksineres samtidig fra 28. juni. Den siste gruppen, de i alderen 24–39 år, har forventet oppstart 12. juli.

Personer som har mottatt brev og som ikke kan bruke det digitale skjemaet, kan ringe koronatelefonen 55 56 77 00 for å registrere seg for vaksine.

De seks gruppene får brev med registrering i denne rekkefølgen:

  • Uke 23: 45–49 år
  • Uke 24 og 25: 18–24 og 40–44 år
  • Uke 26: 35–39 år
  • Uke 27: 30–34 år
  • Uke 28: 25–29 år

Her kan du se kommunens oppdaterte vaksinasjonsplan.