For første gang i historien arrangeres verdenscup i triatlon i Bergen. Byens sentrum er som skapt for denne idrettsfesten, med gatene rundt Vågen som den perfekte arena. Om du får plass på enten den ene eller andre siden av Vågen, er sjansene store for at man får med seg mesteparten av det som skjer.

Lørdag var det duket for barnetriatlon på Festplassen, mens proffene skal få brynt seg i store deler av sentrum søndagen.

Svømmingen for proffene foregår i Vågen. Syklingen går i en løype på fire runder fra Bontelabo til Nordnes, mens løpeetappen går i to runder fra Bryggen til Munkebryggen.

Naturlig nok stenges Bryggen for trafikk, men også gater rundt triatlon-traseen vil bli stengt på søndag fra klokken 0700 til 2000 (se faktaboks). Fra kl. 2000 søndag og til midnatt er det igjen bare Bryggen som er stengt. Omkjøring for Bryggen er da Øvregaten.

Det vil være mulig å krysse løypen under konkurransene ved fotgjengeroverganger som er betjent av løypevakter.

Slik går bussene - innstillinger søndag

Skyss endrer traseene sine for enkelte bussruter i forbindelse med arrangementet, noe som vil føre til innstillinger og forsinkelser på enkelte linjer. Dette gjelder linje 3, 4, 10, 11, 12, 16E, 18 og 19.

Lørdag må linjene kjøre utenom Bryggen, men det er alternative holdeplasser for dem som må ha kortest mulig vei til Torget og Bryggen. For linjene 3, 4, 12, 16E og 18 er dette holdeplassene Bradbenken ved Rosenkrantztårnet og Sandbrogaten, for linje 10 og 18 er det holdeplassene Fløybanen og Mariakirken som er alternativet.

Søndag fra kl 0500 til 2000 er det innstillinger på følgende linjer:

Linje 11: Innstilt.

Linje 10: Innstilt på strekningen Festplassen - Mulen og Mulen - Olav Kyrres gate, men kjører som normalt på strekningen Wergeland /Søndre skogvei - Festplassen, og Olav Kyrres gate - Wergeland/Søndre Skogvei.

Linje 18: Innstilt på strekningen Festplassen - Formanns vei og Formanns vei - Olav Kyrres gate. Linjen kjører som normalt på strekningen Barliveien - Festplassen og Olav Kyrres gate - Barliveien.