Gå til sidens hovedinnhold

Sliter fortsatt etter sykkelulykken

Artikkelen er over 1 år gammel

Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen plages med hodesmerter etter at han veltet på sykkel i høst.

Pedersen og landslagskompis Simen Spieler Nilsen ble i september sendt til sykehus etter et sykkeluhell i Inzel i Tyskland.

Det har gått to og en halv måned, men velten preger fortsatt Pedersen. Til VG forteller han at han sliter med smerter i hodet.

Les også

Melder forfall til verdenscupen: – Var for ivrig etter ulykken

– Det var ikke slik før

– Det er kjipt, men ikke mye å gjøre med nå. Det kommer spesielt når jeg presser meg maks. Det var ikke slik før. Jeg vet ikke hva det er, bare at jeg ikke er helt bra, sier 27-åringen.

Pedersen var med å ta OL-gull på lagtempo i 2018. Han har også tatt en rekke individuelle medaljer i karrieren, blant annet VM-gull på 5000 meter i 2019. I starten av denne sesongen har han som mange av de andre norske slitt.

Les også

– Skjønner ikke hvorfor jeg går så sakte

Han sier at en årsak kan være plagene etter velten, og at det skal gjøres en grundig undersøkelse etter kommende helgs løp i Japan.

– Det er vanskelig for støtteapparatet å svare på hva det kan være. Det ble ikke gjort noen funn da jeg lå et døgn på sykehuset (etter sykkeluhellet). Det er tatt en avgjørelse på at det skal skje etter at vi er tilbake fra Nagano, sier han til VG.

Kommentarer til denne saken