Gå til sidens hovedinnhold

Sluttspurt sikret finaleplass for Brun og Strandli i ro-VM

Artikkelen er over 2 år gammel

Finaleplassen så ut til å glippe for bergenseren Kristoffer Brun og Are Strandli i lettvekt dobbeltsculler i ro-VM, men en flott sluttspurt sikret avansementet.

Det gjør også at Norge er sikret en plass i OL i denne båttypen. VM-gullduoen fra 2013 lå innledningsvis like bak Tyskland og Australia, men fikk etter hvert trøbbel da Irland satte fart.

Da 500 meter gjensto, lå nordmennene halvannet sekund bak ledende Australia.

Men da det gjaldt som mest, skrudde Brun og Strandli på turboen i likhet med irene og tyskerne. Australia klarte ikke å svare på angrepet, og dermed var det til slutt Tyskland, Irland og Norge som skulle gjøre opp om topp tre-plasseringene som ga finaleplass.

Den kampen gikk Irland seirende ut av like foran Tyskland, mens Norge ble nummer tre. Dermed skal Brun og Strandli kjempe om VM-gull lørdag.

Trøblete VM-start

I det andre heatet avanserte Italia, Spania og Polen.

Brun og Strandli gikk til kvartfinalen via oppsamlingsheatet mandag etter at de kom på en skuffende 4.-plass i forsøksheatet dagen før. VM-innledningen var trøblete for de norske gutta etter at Strandli ble rammet av magetrøbbel før forsøksheatet.

Onsdag ble semifinalebilletten sikret med en 2.-plass like bak Italia.

Forbannet Olaf Tufte

Maia Emilie Lund fra Bergens Roklub måtte ta til takke med den sure 4.-plassen i sin semifinale i sningelsculler lettvekt. De tre beste gikk til finalen.

Også Olaf Tufte, Erik Solbakken, Martin Helseth og Oscar Stabe Helvig i i semifinalen i dobbeltfirer kom inn til 4.-plass, bare 31 hundredeler fra tredjeplassen som ville gitt finale og OL-billett for Tokyo neste år.

– Vi hadde en matchball, men vi sølte det bort, sier en forbannet Tufte (43) til VG.

veteranen og hans tre langt yngre medsammensvorne får en ny sjanse til å sikre OL-billetten lørdag. De kvalifiserer seg til Tokyo om de blir nummer en eller to i B-finalen.

Kommentarer til denne saken