Gå til sidens hovedinnhold

Snakker ut om sønnens død i ny podkast

Nadina Bouhlou og Harald Eias sønn Tobias ble bare to måneder gammel. De håper podkasten vil hjelpe andre i samme situasjon.

Nadina Bouhlou (37) fra Bergen er journalist og har vært sammen med komiker Harald Eia (54) i ti år. De har fra tidligere sønnen Johan.

23. mars i fjor ble hele livet til samboerparet snudd på hodet.

Kjempet i to måneder

Det var seks uker før termin at det oppsto komplikasjoner. Sønnen, som fikk navnet Tobias, ble forløst ved akutt keisersnitt.

Han klarte ikke å puste og ble lagt inn på nyfødtavdelingen på Rikshospitalet. Han gikk gjennom flere operasjoner og lå på respirator. To måneder etter at Tobias kom til verden, bestemte legene seg for å avslutte behandlingen. Tobias døde.

Dette forteller samboerparet om i NRKs nye podkast «Tobias».

– Jeg googlet, jeg leste artikler, jeg leste bøker, og jeg lette over alt etter noen som hadde lignende erfaringer. Noen som hadde opplevd det vi opplevde. Men jeg fant ikke nok, forteller Bouhlou i podkasten.

Eia forteller i podkasten at han mener det er viktig å formidle at det aldri er feil å bry seg.

– Det er så lett å trekke seg litt tilbake. Man vet ikke helt hva man skal si, man blir ubekvem og tenker at de som er midt i tragedien har nok med sitt. Men det er aldri feil å sende en SMS, eller å spørre hvordan det går.

Imponert over vennene

Det er NRKs podkastjournalist Joachim Førsund som har produsert podkasten. Han har vært god venn med Bouhlou og Eia i mange år.

Til NRK forteller han at han reagerte som alle andre av vennene deres da det skjedde:

– Vi var redde, fortvilet og vi syntes forferdelig synd på dem, sier han, og fortsetter:

– Men så vokste det frem en annen følelse også: Jeg var vanvittig imponert over hvordan de håndterte situasjonen. De holdt oss oppdatert, var åpne om følelsene sine og inviterte oss til sykehuset.

Kommentarer til denne saken