Oppdatering: Like før klokken 1930 melder politiet at søket i skredet er avsluttet. Det er ikke gjort funn av personer.

Nødetatene fikk melding om raset like før klokken 14 lørdag. I de første meldingene ble det opplyst om at skredet var rundt 150 til 200 meter bredt, og at redningsmannskapene var usikre på om noen var tatt av skredet.

Lørdag kveld opplyser innsatsleder for politiet, Casper Kaland, til BA at de ikke tror noen er tatt.

– Det er ingen ting som tyder på at det er folk i skredet, sier han.

Han forteller at det er et stort skred og store snømengder.

– Skredet er 150 meter bredt og 400 meter langt. Det er gjort elektroniske søk og hundesøk, og vi er i gang med andre runde med hundesøk. Vi søker gjennom skredet fordi det er et populært område for frikjøring, og det er mange spor inn og ut av skredet. Vi kan ikke være helt sikker og tar ingen sjanser, forteller Kaland.

Mye ressurser

Store ressurser ble kalt ut for å bistå i søkearbeidet.

– Det har vært mannskaper fra politi, brannvesen, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, helse og luftambulanse. Det har blitt gjort en vanvittig god jobb. Arbeidet kom godt i gang med profesjonelle folk fra skisenteret, så har vi pøst på med ressurser etter hvert, sier Kaland.

Rundt klokken 1530 fortalte politiet at det har blitt gjennomført grovsøk av raset.

– Vi har blitt kontaktet av noen pårørende av folk som har stått på ski, men alle er gjort rede for. Skredet har blitt gjennomsøkt grovt manuelt og med skredutstyr, men det arbeides fortsatt, sa operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Eivind Hellesund, til BA.

– Vi er ikke styrket i troen på at noen er tatt, sier han.

Raset har skjedd på nordsiden av trekket og hyttene i området, forteller Eivind Hellesund.

200 meter bredt

Helge Lund, vaktkommandør ved 110-sentralen, opplyste til BA like etter at meldingen kom at skredet så ut til å være rundt 150-200 meter bredt og halvannen til to meter høyt.

– Vi fikk melding om skredet klokken 1358. Det er ikke klarert om det er noen mennesker i området, sa Lund.

Han fortalte at mange var på stedet eller på vei for å hjelpe til. Både brann- og redningstjenesten i Voss og Bergen hadde rykket ut, hundeekvipasje var rekvirert, og skipatruljen var ute for å gjøre søk i området.

Utenfor de preparerte løypene

Markedssjef i Myrkdalen, Kaia Finne, sier til BA at raset har gått i et område utenfor de preparerte løypene hvor det kjøres frikjøring.

– Det har vært en bra dag med mye folk. Det er fint vær og fine forhold. Det har vært folk i området i dag, for det er spor der, men vi vet jo ikke om det er noen som er tatt. Det drives søk i skredet nå, sa Finne til BA tidligere på lørdag.