Gå til sidens hovedinnhold

Rema 1000 slutter med alt syltetøy fra Lerum

Artikkelen er over 4 år gammel

Sogndalsbedriften har mistet leveringsavtale for hele Norge. Avtalen er tapt mens de investerer 250 millioner i nye produksjonslokaler.

Rema 1000 skal slutte med alt salg av Lerum-syltetøy. Nyheten ble sluppet tirsdag formiddag, samtidig som statsminister Erna Solberg var på besøk på produksjonsanlegget til bedriften i Sogn.

– Ja, nyheten sprakk akkurat nå. Vi er nå ute av Rema 1000 med all leveranse av syltetøy. sier daglig leder i Lerum, Trine Lerum Hjellhaug til Firda.

Lerum Hjellhaug forteller at de lenge har visst at denne saken bare kunne ha to utfall: Enten var de med eller ikke. Hun forteller at det var en kjedelig beskjed å få, når det viste seg å bli det siste utfallet.

– Vi har levert til Rema 1000 i mange tiår. De har vært en viktig kunde for oss, sier Lerum-sjefen.

Får fremdeles levere saft

Lerum Hjellhaug forteller at de fremdeles skal levere saft til Rema 1000. Likevel legger hun ikke skjul på at en del av produksjonsvolumet nå går ned, men at de skal gjøre alt de kan for å holde det oppe med andre produkt de produserer.

Lerum Hjellhaug forteller at de nå trenger tid til å skaffe seg oversikt over hva dette vil bety for saft- og syltetøy-leverandøren fra Sogn. Hun kan ennå ikke si noe om hva tapet av Rema-avtalen vil bety, både i tapt inntekt, eller om arbeidsstaben i bedriften vil være den samme fremover.

– Vil merke det

– Jeg kan ikke si noe om dette ennå, men vi vil merke det, sier Lerum-sjefen, og legger til at de nå skal jobbe knallhardt fremover for å holde oppe produksjonsvolumet sitt, og å prøve å få syltetøyet sitt tilbake på Rema-markedet igjen.

Det er den såkalt bestevenn-avtalen som nå er grunnen til at Lerum-syltetøyet forsvinner ut av Rema-hyllene.

Avtalen har skapt sterke reaksjoner fra forbrukere og leverandører, sist gjennom bryggerikjeden Mack, der folkeropet nå ser ut til å få Rema 1000 til å åpne for salg igjen i de nordligste fylkene.

– Det er en stor bedrift og fylkesaktør i Sogn og Fjordane. Tror du vi kan få lignende reaksjoner her i fylket?

– Det kan skje, men det er forbrukerne som må si hva de vil ha, sier Lerum Hjellhaug.

Bygger nye produksjonslokale

Saft-produsenten fra Sogndal annonserte på slutten av fjoråret at de investerer en kvart milliard kroner i nye produksjonslokale i Kaupanger. Med det skal de flytte syltetøyproduksjonen fra Sogndal til Kaupanger.

Totalt blir det bygd 6000 kvadratmeter, som skal romme kontor, emballasjelager, frys, kokeri og produksjonslokale.

– Hvordan er timingen på denne utvidelsen, nå når denne beskjeden kom ifra Rema?

– Det er slik i denne bransjen at en taper noe, og en vinner noe. Kostnader blir større hele tida skal en henge med, og en kan vel si at de ikke blir mindre med dette, sier Lerum-sjefen.

Kommentarer til denne saken