Solgte drømmeleiligheten for å satse i USA

Har sagt opp drømmeleiligheten i Oslo. Tirsdag gjennomførte hun sin siste trening på Fana Stadion før avreise.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Isabelle Pedersen håper enda tettere oppfølging i USA skal ta henne et steg videre som hekkeløper.

DEL

BA møtte Pedersen i strålende solskinn på Fana stadion tirsdag. Førstkommende lørdag starter hun på reisen til Phoenix i USA, hvor hun skal bo og satse videre som hekkeløper. Der blir hun del av et team med omtrent 60 utøvere på kontrakt.

– Jeg har blitt tildelt øverste del, den beste kontrakten. Med den får jeg alle fordeler først og førsterett på godene. Det handler om hvor mye evalueringer og analyser som blir brukt etter trening. Tiden som blir brukt på utøveren er større, forklarer Pedersen.

Og det er nettopp ressursene hun får tilgang til i USA som gjør at hun velger å satse der fremfor her i Norge. Der vil hun alltid ha full tilgang til trenere, fysioterapeuter, leger og alt annet en friidrettsutøver trenger.

– Slik som jeg fikk melding om nå, så er det syv trenere bare for sprint. Nå er jeg fortsatt på ferie, så jeg har ikke diskutert det så mye med dem. Men de skriver program på tre-fire uker, så blir det diskusjon om dette er det som passer best for deg. De har sin egen «kode» på forskjellige ting, men prøver å lage det individuelt. De har mange muligheter å trene sprint og spenst på, og hvis de har fem forskjellige muligheter må vi finne den som er mest effektiv for meg. Det er slik det fungerer, forklarer Pedersen.

– Det er et proft team, poengterer hun.

Les også: Isabelle Pedersen raser etter fett-hets

Ønsker mer

Pedersen har bodd i Oslo siden høsten 2008. Der har hun samarbeidet med Olympiatoppen og hatt private behandlere som har fulgt henne i mange år.

– Oslo har vært bra, men akkurat nå trenger og ønsker jeg mer enn det som var der. Med det mener jeg at det er behandlere på trening hver eneste dag. Det er umulig for en friidrettsutøver i Norge per dags dato. Jeg håper dette vil endre seg i fremtiden.

– Hva tenker du om at du som hardtsatsende friidrettsutøver føler du må til USA?

– Nei, det tilbudet kunne kommet mange andre steder. Det finnes i Storbritannia, Spania og Belgia. Det handler om den følelsen jeg fikk av å være der.

– Er tilbudet for dårlig i Norge?

– Det å få en sånn pakke som det i USA er litt dyrt å få tak i her i Norge. Jeg skulle ønsker det var mer friidrettsinteresse så en klubb fikk en massør og fysioterapeut som jobbet for klubben, slik som i fotball. Vi hadde hatt det veldig mye bedre i friidretten hvis det var mulig.

– Hadde vi hatt Brann sine lønninger, hadde jeg aldri slitt. Jeg ville vært skadefri siden jeg var 17, og det har jeg ikke vært, påpeker Pedersen.

Isabelle Pedersen var bare fem hundredeler fra finaleplass i VM i august. arkivFoto: NTB scanpix

Isabelle Pedersen var bare fem hundredeler fra finaleplass i VM i august. arkivFoto: NTB scanpix

Trenger mer behandling

Hun poengterer at beina trenger mer behandling enn det tilbudet og mulighetene som var i Oslo.

– Får du smerter, så er det på grunn av overbelastning eller fordi du gjør noe feil. Og disse forvarslene var jeg ikke så flink å lytte til, for jeg hadde ikke mulighet til det.

– Jeg hadde ikke mulighet til å ta med fysioterapeut eller osteopat på en treningsleir på fire til seks uker, sier Pedersen, som føler seg trygg på at hun nå gjør riktig valg ved å flytte til USA og fortsette friidrettssatsingen der.

Les også: Isabelle-rekord: – På vei inn i verdenstoppen

Samarbeidet siden mai

Pedersen brøt samarbeidet med sin tidligere trenere Trond Knaplund i vår, og har samarbeidet med teamet i USA siden mai. Pedersen synes det har fungert bra så langt, noe som også viste seg på resultatene på sensommeren. Hun legger heller ikke skjul på at behandlingstilbudet var viktig for valget hennes.

– Det var kanskje det viktigste for meg, sier hun.

Neste år er det blant annet VM innendørs og EM, men for Pedersen er OL i Rio sesongens store mål. Hun er allerede kvalifisert for lekene i Brasil.

23-åringen vant både NM-gull og kongepokal under NM i sommer.arkivFoto: NTB scanpix

23-åringen vant både NM-gull og kongepokal under NM i sommer.arkivFoto: NTB scanpix

– Det er for tidlig å snakke om OL og EM. Selvfølgelig håper jeg å få en finale i EM, det hadde vært stort. Men det er så mye som kan skje, og jeg har faktisk ikke tenkt så langt. Jeg skal først komme meg over, begynne et nytt liv, begynne å trene igjen, og så må alt komme som det kommer. Det kreves trening og innsats for å få resultater.

– Føler du det er dette som skal til for å ta det neste steget?

– Ja, jeg føler dette er den riktige avgjørelsen for fremtiden, i hvert fall for de neste årene. Så får vi ta det derfra. Alt har sin tid, og nå var min tid ferdig med dette, og jeg skal starte på noe nytt, smiler Pedersen.

Les også: Isabelle flytter til USA