Solgte maten ingen ville ha. For få ville ha den.

Salget av «dumpsterpizza» holdt ikke for Bergen Kaffebrenneri. FOTO: ARNE RISTESUND

Salget av «dumpsterpizza» holdt ikke for Bergen Kaffebrenneri. FOTO: ARNE RISTESUND

Artikkelen er over 5 år gammel

Slutt for «dumpsterpizzaen» på Møhlenpris.

DEL

I februar i fjor startet Bergen Kaffebrenneri salg av «dumpsterpizza». Det vil si pizza laget på råvarer butikkene skal kaste.  «Selger maten ingen vil ha», var tittelen i en artikkel i Bergens Tidende om konseptet. Men det viste seg at «boss-pizzaen» ikke slo godt nok an.

– Pizzaen ble veldig fort døpt til «byens beste pizza». Hele greien var veldig populær gjennom hele sommeren. Så kom høsten med sviktende kundegrunnlag, sier mannen bak ideen, Inge Fornes.

Innehaver

Innehaver Carl Eugene Johannessen synes det er trist at salget ikke gikk like bra hele året.

På sommeren var det omtrent ikke plass til å sitte, ifølge Johannessen.

– Hver eneste dag er det folk som spør i kafeen om de kan få «dumpsterpizza», og det er kjempeflott. Mange likte pizzaene, men det ble for få faste kunder som jevnlig kjøpte dem, sier Carl Eugene Johannessen.

Inge Fornes mener et lite innendørs lokale på bare 20 kvadratmeter pluss mye regn også er med på å forklare hvorfor de valgte å avslutte salget av den såkalte boss-pizzaen.

Fornes forteller at han bygget store deler av pizza-lokalet av materialer som de har funnet eller fått overta. Utemøblementet er bygd av paller.

– Vi er jo opptatt av gjenbruk. Det er jo en del av filosofien bak det vi driver med, sier Fornes.

– Vanskelige regler

I tillegg til sviktende kundegrunnlag ble det etterhvert vanskelig å få tak i råvarer som butikkene ville kaste.

– Noen var flinke til å levere mat, men mange butikkeiere klaget over et regelverk som gjorde det vanskelig å gi mat som går ut på dato videre. Det var frustrerende og gjorde vanskelig å opprettholde konseptet. Det ble mye jobb, sier Fornes.

Han avviser at avviklingen av «dumpsterpizza» handler om at folk ikke ville spise mat som egentlig skulle kastes.

– Nei, jeg tror folk liker konseptet. Pizzaovnen fra Italia står der fortsatt. Jeg tror ikke den siste «dumpsterpizzaen» er laget på Møhlenpris, sier Fornes.