– Jeg er veldig fornøyd med turneringen. Det er gøy å spille bra golf, sier Arnøy.

Bergens beste golfspiller forsøker å kvalifisere seg til Europatouren denne høsten. Kvalifiseringen består av til sammen tre turneringer, og i den første turneringen denne uken endte Arnøy på 2.-plass etter å ha gått ti slag under par på de fire rundene.

Landslagstrener Hans Åberg mener det er en av de bedre turneringene Arnøy har spilt denne sesongen.

– Jarand har spilt relativt stabilt i år, men uten å få til noe magisk. Han har bare ventet på at ting skal løsne litt, sier Åberg.

– Det blir et «race»!

Fremdeles er det et stykke frem før Arnøy er klar for spill på Europatouren. Han må spille godt også i turnering nummer to i starten av november for å få spille den tredje og avgjørende turneringen. I turnering nummer tre kan han sikre seg spillerett både til Challenge Tour (nest høyeste nivå i Europa) og Europatouren.

– Det blir et «race», altså. Det kommer til å bli ganske lave scorer. Du må spille mye bra golf over lang tid for å få mulighet på en av plassene til Europatouren, sier Åberg.

I år er det bare tre nordmenn som har hatt spillerett på Europatouren.

– Hvis jeg fortsetter å spille som nå, så er sjansene store for å komme inn på Europatouren. Men man må spille bra i disse tre turneringene, så det er litt tilfeldigheter, sier Arnøy.

Kan bli et karriereløft

Arnøy gjorde seg bemerket da han høsten 2017 kjempet helt i toppen i flere turneringer på Challenge Tour. De siste sesongene har han spilt mest turneringer på Nordic League og Challenge Tour, uten å oppnå like gode resultater.

– Hva vil det bety for karrieren å komme inn på Europatouren?

– Jeg tenker ikke så mye på det. Hvis jeg spiller bedre golf for hvert år, så ender jeg der til slutt uansett. Om det skjer i år hadde det vært supert, men det er på en måte ikke helt nødvendig, sier Arnøy.

– Skal du leve av golfen må du spille på Europatouren eller høyere. Han må bare trene og spille så bra han kan, så får vi håpe at det holder, sier trener Åberg.

Arnøy skal spille tre turneringer på Nordic League i høst før han spiller de to siste kvalifiseringsturneringene til Europatouren.