Rett før jul, 19. desember, kom Solskjær inn for å erstatte José Mourinho etter at United hadde gått i stå. Da var 8178 dagen siden nordmannen ble hentet til klubben som spiss sommeren 1996.

United møter Watford hjemme lørdag. Dit kommer Solskjær fra to strake tap (Arsenal og Wolverhampton, begge borte).

Han kommer til å få en heltemottakelse på Old Trafford. På vel tre måneder har han bidratt til å snu stemningen i klubben og skapt resultater.

Årslønn på 100 milioner kroner

Da Solskjær fikk vikarjobben, var de fleste eksperter enige om at han nettopp ble det. En mann som skulle ta klubben gjennom sesongen og så overlate til et stort etablert navn.

Spådommene slo ikke til. Solskjær fikk raskt resultater, og flere av Uniteds store stjerner, spesielt Paul Pogba, tente voldsomt til når de slapp å ha Mourinho rundt på treningssenteret Carrington.

 

United avanserte på tabellen. Så kom «miraklet i Paris» der United snudde 0-2 fra hjemmekampen til 3-1 over Paris Saint-Germain.

Det ga plass i kvartfinalen i Champions League og dobbeltkamp mot Barcelona. De går i april.

Solskjærs permanente avtale gir ham trolig en årslønn på vel 100 millioner kroner. Molde skal ifølge engelske aviser få cirka 55 millioner i overgangssum.

Kjent som superreserve

Solskjær gjør nå et eventyraktig definitivt comeback i Manchester United. Vel 22 år etter at han ble kjøpt av Alex Ferguson, overtar han som manager.

Solskjær ble raskt en yndling på Old Trafford og scoret 18 ligamål i sin første sesong i Manchester. Han fikk tilnavnet «The Baby-faced Assassin» på grunn av sitt gutteaktige utseende.

Nordmannen hadde svært ofte en rolle som superreserve, men valgte å bli i klubben. Solskjær hadde flere tilbud om å bytte arbeidsgiver. Han ble lojal mot United helt til en skade i kneet stoppet ham i slutten av august 2007.

Avgjorde Mesterligaen

Høydepunktene i Solskjærs elleve sesonger lange karriere som United-spiller er svært mange. Han ble matchvinner i Champions League-finalen i 1999 da United slo Bayern München i en svært dramatisk kamp.

I 1999 scoret Solskjær fire mål som innbytter i en kamp mot Nottingham Forest.

Solskjærs endte med 126 mål på 366 kamper for United. Han mistet nesten to hele sesonger på grunn av skader.

Ole Gunnar Solskjær

Alder: 46 år, født 26. februar 1973 i Kristiansund.

Yrke: Manager.

Klubb: Manchester United.

Trenermeritter: To seriegull (2011 og 2012) og ett cupgull (2013) med Molde.

Tidligere klubber som trener: Molde (2015-2018), Cardiff (2014), Molde (2011-2013), Manchester Uniteds reservelag (2008-2010).

Klubber som spiller: Manchester United, Molde og Clausenengen.

Kamper/mål totalt for Manchester United: 366/126

Kamper/mål for Molde: 42/31

Landskamper/mål: 67/23.