Sølve Rydland (38) er ansatt i en nyopprettet stilling som politisk redaktør i BA.

– Dette er jobben jeg har ventet på i mange år som nå dukker opp. Det er veldig bra at BA satser på feltet, og jeg er veldig glad for at jeg får være med på dette, sier Rydland.

Rydland kommer fra jobben som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Nordhordland, og har før det mange års erfaring som journalist, politisk kommentator og redaksjonssjef i NRK Vestland. Han har en bachelor i sammenlignende politikk fra UiB.

– Jeg er utrolig stolt over at Sølve har valgt BA. Han er en usedvanlig skarp politisk journalist i bunn og vil gi leserne forståelige analyser av høy kvalitet. Med Sølve som politisk redaktør vil BA styrke seg som meningsbærende avis. Det er et løft for både BA og Bergen, sier Guro Valland.

Valland begynner selv som ansvarlig redaktør og daglig leder i BA i januar.

Satser på politikk og debatt

Hun forteller at ansettelsen er et ledd i BAs nye strategiske satsing på politikk og debatt. Tidligere i år ble Karoline Baug ansatt som debattansvarlig.

– Bergen er Vestlandets motor og hovedstad, landets nest største by og har et spennende kommunevalg i vente. Bergenspolitikken er til tider også et salig kaos, preget av skandaler og politisk spill. Nylig forsvant byrådslederen etter en pågående krise i barnevernet og vi har en bybanetrasé som er vedtatt, men mangler penger. Da trenger vi folk som Sølve til å forklare hva som faktisk skjer, og hvorfor, sier Valland.

Rydland begynner i stillingen en gang etter nyttår, og dermed i god tid før valget i september.

– Vi er inne i en tid der sannheten er under press, og mange prøver å komme med alternative forklaringer på politikere sine valg og motiv. I dette landskapet er det viktig at de redaktørstyrte mediene tar grep om den offentlige samtalen, sier Rydland.

Valland sier at ansettelsen vil føre til at BA får enda større journalistisk sprengkraft.

– BA skal være byens viktigste vaktbikkje, og da er det avgjørende å ha en tydelig stemme i spørsmål som betyr noe for folk. Når vi nå ansetter en egen politisk redaktør, er det noe som skal komme leserne til gode, sier Valland.

– Måtte si ja

Overgangen betyr at Rydland forlater Nordhordland, som i likhet med BA er en del av Amedia-konsernet.

– Det er en veldig tung avgjørelse å si opp jobben i Nordhordland. Jeg har fått jobbe med en talentfull og ambisiøs gjeng som har utviklet avisen på en imponerende måte. Men når denne sjansen dukket opp, følte jeg at jeg bare måtte si ja, sier Rydland.

Han informerte sine ansatte i Nordhordland om beslutningen torsdag formiddag.