Gå til sidens hovedinnhold

"Sølvplass" på bortebane

Artikkelen er over 1 år gammel

Lillestrøm - Brann 1-3

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tre poeng til Brann, men det er ikke bare det som skjedde på banen som vil bli husket denne gang. Også det som skjedde da vi skulle gå fra Åråsen, vil nok bli husket av oss som var der. Mer om det senere.


Det var ikke de helt store forventningene til kampen i stasjonsbyen. Brann var i dårlig form og kom fra to strake tap mot lag fra bunnstriden. I tillegg skulle det allerede offensivt begredelige laget svekkes kraftig (i den grad det er mulig) helt fremst på banen denne gangen - i hvert fall på papiret, da både Veton Berisha og Daouda Bamba var ute med karantene. Så hva kunne vi vel forvente mot et Lillestrøm-lag som stod med tre strake hjemmeseire og i tillegg kom fra en sterk 2-0-seier i Haugesund?


Med tap mot kanarifuglene ville vi bare være ett poeng foran dem. Hvordan kunne nå det være mulig??? Og da jeg før kampen ble påminnet om at vi i verste fall bare kunne ha syv poeng ned til kvalik hvis vi tapte der østenfor Oslo Øst, så ble jeg litt betenkt. Det ville jo fremdeles være 30 poeng å spille om etter denne runden. Det kunne vel ikke skje at…? Vi skulle jo tross alt møte vanskelige lag som Kristiansund (borte, hvor vi har tapt to år på rad), Haugesund, Rosenborg borte og Molde hjemme nå fremover… Næææ…. vi kunne vel ikke rote oss inn i nedrykksstriden, kunne vi? Eller… vi var jo i dårlig form... Og ting baller fort på seg…


Men det er jo gjerne nettopp når man ikke forventer en dritt, at vi vinner. Når alle tror at det her kommer til å bli et ultrakynisk Brann-lag som vil gå for å redde 0-0, så scorer vi jaggu tre mål og vinner!


For Brann borte er noe annet enn Brann hjemme. Vi har riktignok «bare» tatt to poeng mer borte enn hjemme. Men i forhold til hva man normalt forventer, så er jo det relativt sett "mye bedre". Så på bortetabellen er vi faktisk nummer to, mens vi bare er nummer ti på hjemmetabellen. Men det som er mest oppsiktsvekkende, er at vi har scoret hele 17 mål borte, mens vi kun har scoret meget svake elleve hjemme. Ja faktisk er det nå over ett år siden sist vi ikke scoret i en bortekamp i serien, mens vi på Stadion har gått målløse av banen tre ganger i mellomtiden...


Og mens vi til nå har hatt en av de mest målfattige sesongene hjemme på Stadion noen gang, må vi tilbake til 2011 for å finne sist vi scoret så mange bortemål - og til 2001 for å finne sist vi hadde så god borte-målforskjell - etter ti bortekamper.


Men det åpner seg vel mer opp på bortebane. Der slipper vi ofte det vi behersker minst av alt; nemlig lag som legger seg bakpå. Og kanskje gjorde alle endringene våre både i førsteelleveren og formasjonen, lillestrømlingene usikre og uforberedt på hva som kom? Vi var kanskje ikke like forutsigbare som vanlig?


-


Kampen:


Det ble gjort mange forandringer til denne kampen. Som kjent var både Veton Berisha og Daouda Bamba ute med karantene. I tillegg ble Gilbert Koomson benket. Inn på laget kom Kristoffer Barmen, Christian Eggen Rismark og Gilli Rólantsson. Formasjonen ble endret fra det vante 4-3-3 til et slags 5-4-1, eller 3-6-1 om du vil.


Etter at Lillestrøm hadde presset litt på helt i starten, hadde Brann tatt litt mer over da vi fikk frispark på 22-23 meters hold i det 12. minutt. Det ekspederte Petter Strand i mål via Joonas Tamms hode. 1-0 til oss! Dette var Strands første scoring siden 16. mai.


Men gleden varte bare drøye ni minutter, for da utlignet lillestrømlingene. Det skjedde da Simen Rafn fikk stå helt alene ved sekstenmeteren og skyte nede i høyre hjørne.


Etter 29 minutter var vi nære på å ta ledelsen tilbake da Barmen headet like utenfor fra kort hold på en corner.


Men fem minutter etter dette skulle vi likevel få 2-1. Det skjedde da vi gjennomførte noe så sjelden som en vellykket kontring. Taijo Teniste vant ballen på egen halvdel, Ruben Yttergård Jenssen avansere oppover banen og ga ut til navnebror Kristiansen som la inn fra venstre. Keeper Marko Maric fomlet ballen fra seg, og på returen var Yttergård Jenssen og satte inn ledermålet fra ganske kort hold.


Tre og et halvt minutt før pause holdt Maric på å klovne seg til igjen da han bommet på ballen langt utenfor feltet, Kristoffer Barmen snappet ballen, men LSK-keeperen stoppet ballen med en hånd. Imidlertid mente tydeligvis dommer Svein Oddvar Moen at vi ikke ble fratatt en klar målsjanse, selv om det bare var en gulkledd utespiller eller to mellom Barmen og det tomme målet. Det blir uansett vanskelig å si hvor klar scoringsmuligheten var, uten å se det fra Barmens vinkel.


I andre omgang skulle vi ta ledelsen etter fem minutter. Det skjedde da Gilli Rólantsson, i sin første kamp fra start på nesten to måneder, løp anslagsvis 85 meter med ballen og skjøt fra ti-tolv meters skrått hold. Ballen gikk via både Marics hender og den lengste stolpen - og i mål! Nydelig! 3-1 og Gillis første seriescoring siden 3-1-kampen hjemme mot Godset i fjorårets tredje siste runde.


Nå kom jeg til å bli veldig sur hvis vi ikke vant dette!


Og bare 110 sekunder senere så muligheten til å bli veldig sur ut til å øke en del. LSK utlignet nemlig tilsynelatende ved Aleksander Melgavis, men målet ble annullert for offside. Det avgjørende for om den situasjonen ble vurdert riktig eller ei av dommer Svein Oddvar Moen, var om innlegget var innom Thomas Lehne Olsen på veien. Ting kan tyde på at det ikke var det, og at avgjørelsen dermed var feil.


Så fulgte en periode der det strengt tatt ikke skjedde mye. Brann virket å ha god kontroll på et tannløst Lillestrøm-lag.


Med drøye atten minutter igjen av kampen, fikk Aune Sand Heggebø sin eliteseriedebut for Brann, da han kom inn for Amer Ordagic.


Like etter dette fikk imidlertid romerikingene en sjanse fra spiss vinkel, men skuddet fra Kristoffer Ødemarksbakken gikk via Kristoffer Barmen og til corner.


Så kom enda en kontroversiell episode vel sytten minutter før slutt, da Simen Kind Mikalsen prøvde seg på et brassespark, men traff Gilli i ansiktet i stedet. Gult kort til den gulkledde. Gilli måtte for øvrig byttes ut.


Lillestrøm hadde mye ball inne på vår halvdel mot slutten, men det var veldig sjelden de kom til noen farligheter. Før ni minutter før slutt da Melgavis skjøt utenfor, alene med keeper, fra åtte meter.


Hjemmelaget hadde en og annen småfarlighet til, men strengt tatt var aldri seieren var truet. Likevel fikk vi langt inn i overtiden se Vito med tidenes hands. Med to hender til og med! Basketballfaktene ble belønnet med gult kort.


Kampen ebbet ut med 3-1-seier til oss og et ørlite medaljehåp klamrer seg fast i underbevisstheten.

Behandlingen av Brann-fansen etter kampen:Etter kampen holdt politiet igjen store deler av bortefansen i portrommet utenfor bortetribunen. Der ble vi avkrevd personalia og hver enkelt ble tatt bilde av. Med ingen annen fellesnevner enn at vi holdt med Brann og naturlig nok hadde vært på bortefeltet.


Jeg kom litt sent ned til utgangen fra bortetribune-området, så jeg har ikke helt oversikten over hva som skjedde med dem som kom først til utgangspartiet. Men ut fra hva jeg hørte, har jeg inntrykk av at de som gikk tidlig og/eller hadde mye supporterutstyr på seg - muligens også en del barnefamilier, fikk gå uten noen nærmere sjekk. De kanskje hundre - eller mer, som kom sist ut fra bortefeltet og/eller hadde færre, mindre synlige eller ingen supportereffekter på seg, ble holdt igjen og sjekket. Alle som en.


Jeg vil påstå det er ganske spesielt at man skal måtte vise legitimasjon og fotograferes (med legitimasjonen synlig) av onkel politi, bare fordi man har stått på en bortetribune. Og man er ikke "casual" eller har voldelig potensiale bare fordi man ikke er nedlesset med supporterutstyr. Det kan være mange grunner til at folk går vanlig kledd, eller bare har en cap eller et skjerf.


At det skal ha vært en konfrontasjon mellom en håndfull fans på gaten nede i "sentrum" før kamp, kan da umulig gi lovens lange arm fullmakter til å mistenkeliggjøre hundrevis av folk som ikke har gjort annet enn stå på samme tribune og holde med samme lag som disse. Hvis det er sånn det skal være å gå på bortekamp i Norge, vil nok interessen for dette falle betydelig. Og uansett risikerer politiet bare å skape irritasjon og unødvendig aggressiv stemning av å opptre fiendtlig mot folk som bare er der for å se fotballkamp.


Og Gudene vet hva som skjer med disse bildene senere. Blir de slettet? Eller blir alle som var på bortefeltet og tatt bilde av, lagt inn i et kartotek over mistenkte «risikosupportere»? For slik vi ble behandlet, kan man i hvert fall få inntrykk av at de fleste Brann-supportere ses på som "risikosupportere".


Jeg har fulgt Brann på bortebane i nærmere 30 år - og også sett en del annen fotball i utlandet. Men aldri har jeg opplevd noe lignende.


Da vi endelig fikk gå fra Åråsen sånn ca kvart over åtte, ble vi eskortert av store mengder politi og politibiler til jernbanestasjonen. Også et politihelikopter svevde over oss. Og vi ble for sikkerhets skyld ikke geleidet korteste vei. Her skulle det bli «omvisning» rundt hele Lillestrøm før vi kom til stasjonen. Helt topp at man tar sikkerhet på alvor. Men det var dette med "å skyte spurv med kanoner" da. Ressurser og mannskap kan det aktuelle politidistriktet neppe mangle.


Og det har da også vært hendelser tidligere i Norge, der fotballsupportere har blitt tauet fordi de tilfeldigvis var på samme pub som noen politiet fryktet ville lage bråk. Det har også vært medieomtalte saker om fans som nærmest har blitt avkledd for å sjekke om de har pyro. Man kan lure på om fotballsupportere er fritt vilt, og er "skyldige til det motsatte er bevist".(Fortsetter under bildene)


-Publikum:


Vi var 341 Brann-supportere, og det er under halvparten så mange som i fjor. Litt skuffende oppmøte altså, men det har nok en del med den generelle formutviklingen å gjøre. Stemningnen var grei nok.


(Fortsetter under bildet)

-


Tabellsituasjonen:


Vi ligger fremdeles på femteplass og avstanden opp til serieleder Molde ble stående på elleve poeng. Det løpet er selvsagt kjørt. Bodø/Glimt tapte i helgen, men på bortebane mot et av de andre topplagene. Det blir derfor vanskelig å argumentere for at dette var begynnelsen på nedturen for nordlendingene. Det er uansett ti poeng opp, og et mirakel må skje for at vi skal ta dem igjen på like mange kamper.


Det er seks poeng opp til Odd, som altså fikk en sterk hjemmeseier mot Glimt. Tre av disse kan vi hente inn selv på Stadion i november. Det er fremdeles ikke umulig å ta dem igjen, selv om sannsynligheten taler for at vi ikke gjør det. Legg også merke til at skienslaget er ferdige både med Rosenborg, Molde og Glimt for i år.


Så har vi Rosenborg som er ett poeng foran oss. Trønderne har vunnet de seks siste hjemmekampene, men har spilt uavgjort i de siste tre bortekampene. Det er selvsagt en mulighet for at de kan bli slitne av det tette kampprogrammet de får ut over høsten, men de ble ikke det i fjor. Imidlertid kan det være at gullkamp gjorde dem skjerpet i fjor, mens det gjerne ikke er et like stort energikick å kjempe om sølv og bronse innimellom europacupkampene. Likevel må det sies at sannsynligheten for at vi tar minst ett poeng mer enn RBK de siste ti kampene, er godt under 50 %.


Kristiansund (tre poeng bak) må vi vel klare å holde bak oss? Det samme med VIF og ikke minst Viking (begge fem poeng bak). Dermed taler sannsynligheten akkurat nå for at vi ender på femteplass.

Slik tar vi medalje:Odd; 38 poeng nå: Viking (b) 0 p, S08 (h) 3 p, Godset (b) 1 p, VIF (h) 3 p, Ranheim (b) 3 p, Stabæk (b) 1 p, Mjøndalen (h) 3 p, Brann (b) 0 p, TIL

(h) 3 p, Haugesund (b) 0 p = 5-2-3 (17 poeng) fra nå = 55 poeng totalt.


RBK; 33 poeng nå: LSK (h) 3 p, Mjøndalen (b) 3 p, Brann (h) 1 p, Haugesund (b) 3 p, Kr.sund (b) 3 p, Molde (h) 1 p, Godset (b) 3 p, Glimt (h) 1 p, Viking (b) 3 p, Ranheim (h) 1 p = 6-4-0 (22 poeng) fra nå = 55 poeng totalt.


Brann; 32 poeng nå: Kr.sund (b) 3 p, Haugesund (h) 3 p, RBK (b) 1 p, Molde (h) 1 p, S08 (b) 3 p, Glimt (h) 3 p, VIF (b) 1 p, Odd (h) 3 p, Godset

(b) 3 p, Viking (h) 3 p = 7-3-0 (24 poeng) fra nå = 56 poeng totalt.


I tillegg må følgende klubber gå på noen poengtap hvis 56 poeng skal holde til bronse for oss:


- Kr.sund må gå på minst to poengtap. Det gjør de med resultatene over.

- Viking og VIF må gå på minst ett poengtap hver. Det gjør de med resultatene over.


Øvrige lag kan ikke oppnå 56 poeng.


-


Rimet:


*

Vi stilte ganske svekket,

det var hvert fall på det rene

Med Veton og Daouda

begge ut i karantene

Et Brann-lag uten spisser,

det var ganske tynt der fremme

Men trøsten var; vi scorer mer

fremmed gress enn hjemme

*

Og før kvarteret scoret vi,

langskudd; Petter Strand!

Det endret veldig retning,

og til ledelse for Brann

Det varte ikke lenge,

LSK fikk fort balanse

det som sånn omtrent

var deres aller første sjanse

*

"Nå taper vi vel sikkert",

men så scoret Ruben Jenssen

I andre scoret Gilli

via stolpen, foran fansen

Ja dette her var andre boller,

en av årets beste

Hjemme er vi svake,

borte kan vi slå de fleste

*

Vi vant, og det gir håp om at

vi styrer inn mot gull

Nei, selvsagt var det derre

bare tøysesnakk og tull

Selv bronse blir det neppe,

selv om Nilsens menn gir gass

Vi ender vel et stykke bak

og kanskje femteplass-


Kuriosa:


* Brann hadde før søndag to strake tap i serien. Forrige gang vi ikke tapte, var da vi slo Ranheim 3-0 borte 4. august. Vi må nesten to år tilbake for å finne sist Brann tapte minst tre på rad i serien, og vi slapp det også denne gang.

* Brann har scoret i de fem siste seriekampene. Sist vi ikke scoret, var da vi spilte 0-0 hjemme mot Mjøndalen 5. juli. Sist vi scoret i så mange seriekamper på rad, var da vi gjorde det i seksten strake fra september i fjor til april i år. Inkludert europacupen har vi scoret i syv strake tellende kamper. Vi må tilbake til da vi hadde 17 strake obligatoriske kamper med scoring fra september i fjor til mai i år, for å finne sist vi hadde en så lang rekke.

* På bortebane har Brann scoret i de 14 siste seriekampene. Sist vi ikke scoret borte i serien, var da vi tapte 0-2 for VIF 26. august i fjor. Før det scoret vi ytterligere tolv, slik at vi nå har scoret i 26 av de siste 27 serie-bortekampene. Sist vi hadde så mange bortekamper på rad i serien med scoring, var da vi scoret i seksten strake fra august 2008 til august 2009. I obligatoriske kamper har vi bare scoret i de fem siste bortekampene. Sist vi gikk målløse av banen i tellende kamp, var da vi tapte 0-4 for Ranheim i cupen 26. juni. For det scoret vi i tretten obligatoriske bortekamper på rad, slik at vi nå har scoret i 18 av de siste 19 og i 34 av de siste 36.

* Brann har sluppet inn mål i tre strake seriekamper. Sist vi holdt nullen, var da vi slo Ranheim 3-0 borte 4. august. Forrige gang vi slapp inn mål i så mange seriekamper på rad, var da vi gjorde det i fire i mai og juni.

* På bortebane har vi to strake med baklengs i serien. Sist vi holdt nullen borte, var da vi slo Ranheim 3-0.

* Brann har 32 poeng. Det er ni færre enn etter tyve kamper i fjor, og det minste vi har hatt etter tyve kamper i eliteserien siden vi hadde atten i 2014.

* Brann har 17 bortepoeng. Det er fire færre enn etter ti bortekamper i fjor, men fire flere enn etter ti bortekamper i forfjor. I sølvsesongen 2016 hadde vi bare elleve.

* Brann har 28 mål. Det er to færre enn etter tyve kamper i fjor, og det minste vi har hatt etter tyve kamper siden vi hadde 28 i 2016.

* Brann har 17 bortemål. Det er tre flere enn etter ti bortekamper i fjor, og det meste vi har hatt etter ti bortekamper i eliteserien siden vi hadde tyve i 2011.

* Brann har 22 baklengs. Det er tre flere enn etter tyve kamper i fjor, og det meste vi har hatt etter tyve kamper siden vi hadde 35 i 2014.

* Brann har tolv baklengs borte. Det er ett mer enn etter ti bortekamper i fjor, men to færre enn i forfjor.

* Brann har +6 i målforskjell. Det er fem dårligere enn etter tyve kamper i fjor, fjorten dårligere enn i forfjor, og det dårligste vi har hatt i eliteserien etter tyve kamper siden vi hadde minus ti i 2014.

* Brann har +5 i målforskjell borte. Det er to bedre enn etter ti bortekamper i fjor, og det beste vi har hatt etter ti bortekamper siden vi hadde det samme i 2001.

Brann innbyrdes mot LSK i serien:Sted: K S U T Mål Bakl
Bergen 42 18 8 16 65 53
Lillestrøm 42 10 10 22 58 80
Totalt 84 28 18 38 123 133
* Brann har seks strake seriekamper mot LSK uten tap (4-2-0). Siste serietap kom da vi tapte 1-2 på Stadion 16. november 2016. Imidlertid tapte vi 1-4 i cupen på Åråsen i fjor.

* På bortebane har Brann tre strake seriekamper uten tap mot LSK (2-1-0). Siste serietap mot dem borte, kom da vi tapte 0-1 11. mai i 2016.

* Brann har scoret i de syv siste seriekampene mot LSK. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-1 på Åråsen 11. mai 2016.

* Vi har scoret i de tre siste borte-seriekampene mot LSK. Sist vi ikke scoret mot dem borte, var i den nevnte kampen for over tre år siden.

* Sist vi holdt nullen borte mot LSK i serien, var da vi slo dem 2-0 23. april 2017. Vi klarte det ikke nå heller.

(Fortsetter under bildene)Hendelsene:


05:50 - LSK: Hjemmelaget hadde vært best i starten og nå header Vito Wormgoor vekk et innlegg fra Simen Rafn. Etter hvert kommer Fredrik Krogstad til skudd fra like utenfor siden av sekstenmeteren, men det blokkeres av Bismar Acosta.


07:20 - Brann: Kristoffer Barmen skyter fra skrått hold rett innenfor feltet, men det blokkeres av Krogstad.


07:50 - Brann: Barmen legger inn fra hjørnet av sekstenmeteren, men via en LSK-spiller til corner.


08:35 - Brann: Vito får såvidt hodet på Ruben Yttergård Jenssens corner, men ikke nok til at jeg føler for å bokføre det som avslutning.


11:30 - Brann: Vi får frispark når Joonas Tamm legger Petter Strand i bakken utenfor sekstenmeter-ringen.


12:27 - 0-1, SCORING BRANN; PETTER STRAND: Strand tar frisparket fra 22-23 meter. Det går via Tamms hode og inn til venstre bak en utmanøvrert Marko Maric.


13:45 - LSK: Arnór Smárason forsøker å slå frem til Ifeanyi Mathew i feltet, men ballen går heldigvis forbi ham og ut over dødlinjen.


19:35 - Brann: Barmen skyter fra 25 meter, via en LSK-spiller og til corner.


21:48 - 1-1, SCORING LSK; SIMEN RAFN: Aleksander Melgavis spiller ut til Simen Kind Mikalsen som legger inn fra deres venstrekant. Det flate innlegget går på skrått utover og gjennom feltet til fullstendig umarkerte Rafn, som får avslutte fra seksten meter. Gilli Rólantsson kommer for sent til å hindre ham i det, og ballen går inn nede i høyre hjørne. Dommeren godkjente målet selv om Smárason kanskje forstyrret i offsideposisjon foran keeper. Men samtidig kan Taijo Teniste muligens ha opphevet den offsiden.


24:25 - LSK: Mathew med et høyt og litt skummelt innlegg, men vi får ordnet opp.


26:30 - Brann: Barmen legger ut til Strand som skyter fra skrått hold like utenfor feltet, men sleiver høyt opp. Ballen får imidlertid en dupp, men Maric plukker den greit ned.


28:25 - Brann: Yttergård Jenssen skyter fra 19-20 meter. Det går via Krogstad og til corner.


29:00 - Brann: Corneren slås mot nærmeste hvor Barmen header fra fire meters skrått hold. Like utenfor nærmeste stolpe.


33:52 - 1-2, SCORING BRANN; RUBEN YTTERGÅRD JENSSEN: Teniste vinner ballen midt på egen halvdel. Så får han gitt videre til Yttergård Jenssen som avanserer minst 30 meter før han legger ut til Ruben Kristiansen. Sistnevnte legger inn fra venstre, Maric klarer ikke å holde ballen, og returen setter Yttergård Jenssen i mål fra seks meter. 2-1 til oss!


Angrepet tok 14 sekunder og tre Brann-spillere var involvert. Dette var vår tredje avslutning i feltet. LSK hadde hatt én.38:25 - Brann: Yttergård Jenssen spiller frem til Gilli som avslutter fra 13-14 meters ganske skrått hold. Keeper redder greit.


39:45 - LSK: Mathew skyter fra 25 meter, men et par meter over.


41:25 - Brann: Maric er langt utenfor feltet og skal sparke vekk. Men så bommer han på ballen og Barmen snapper den. Han har to LSK-utespillere mellom seg og det tomme målet idet Maric fanger ballen med hånden 25 meter fra mål.


42:50 - gult kort, LSK: Marko Maric for den ovenfor nevnte episoden. Han kunne kanskje fått rødt, men dommer mente tydeligvis at vi ikke ble fratatt en klar målsjanse siden det var en gulkledd eller to mellom Barmen og det tomme målet. Imidlertid var jo målet tomt, så det hadde gjerne ikke vært vanskelig å score. Vanskelig å si ut fra andre vinkler enn Barmens.


43:05 - Brann: Strands frispark fra 25 meter går over.


43:55 - Brann: Strand fosser nedover venstresiden, men blir stoppet av Tamm som lager corner.


44:30 - Brann: Kristiansen slår høyt fremover og inn i feltet, men Maric tar innlegget ned.


45:00 + 1:35 - LSK: Krogstad med et volleyskudd fra 25 meter, men det blokkeres av Vito.


45:00 + 2:05: Pause. 2-1 til oss i mål etter 4-1 til oss i avslutninger i feltet.


- 2. omgang: -48:30 - Brann: Gilli forsøker å skyte på volley fra tyve meter, men bommer på ballen.


50:00 - 1-3, SCORING BRANN; GILLI RÓLANTSSON: Det starter med at Vito header vekk et innlegg i egen sekstenmeter. Ballen lander hos Kristiansen som sparker ut til Gilli. Færøyingen mottar ballen 25 meter fra eget mål. Så løper han alene oppover venstresiden før han, vel fem meter fra dødlinjen, skjærer innover. Han utfordrer Rafn og kommer seg forbi. Så skyter han fra vel ti-tolv meters skrått hold. Ballen går via hanskene til Maric - og lengste stolpe - og i mål. 3-1 til Brann!


Det tok seksten sekunder fra vi vant ballen til den lå i mål. Tre spillere var involvert. Dette var vår femte avslutning i feltet, mens LSK fremdeles bare hadde hatt den de scoret på.


51:50 - LSK: Hjemmelaget får annullert et mål for offside. Det er ikke offside når innlegget blir slått, men det er mulig ballen går innom Thomas Lehne Olsen på veien. Da er i så fall Melgavis kjempeoffside. Han setter i hvert fall ballen i mål fra fem meter - forgjeves.


52:40 - gult kort, LSK: Thomas Lehne Olsen.


59:00 - Brann: Gilli skyter fra 23 meter. Det går syv meter utenfor, men ved hjørnet av femmeteren var en offsideplassert Vito nære på å nå frem.


60:45 -> bytte LSK: Kristoffer Ødemarksbakken inn for Sheriff Sinyan.


62:30 - LSK: Opdal må bokse vekk en corner fra Smárason.


63:10 -> bytte Brann: Thomas Grøgaard inn for Taijo Teniste.


69:35 - LSK: Lehne Olsen får ballen feilvendt inne i feltet, og får heller ikke kommet til avslutning. Acosta rydder opp.


71:20 - LSK: Mathew skyter fra 25 meter, via Vito og til corner.


71:40 -> bytte Brann: Aune Selland Heggebø inn for Amer Ordagic.


72:00 - LSK: Ødemarksbakken får en bra mulighet fra like utenfor femmeterhjørnet, men avslutningen går via Barmen og til corner.


72:25 - LSK: Rafn får en mulighet etter en corner. Han skyter fra 14 meter, men det blokkeres umiddelbart av Acosta.


72:35: Kind Mikalsen forsøker på et brassespark i feltet, men treffer i stedet Gilli rett i trynet.


73:25 - gult kort, LSK: Simen Kind Mikalsen for sparket i trynet på Gilli.


75:30 ->bytte Brann: Gilbert Koomson inn for Gilli Rólantsson.


78:55 - LSK: Vito klarerer et småskummelt innlegg.


80:00: Hjemmelaget med mye ball, men kommer aldri til avslutning.


81:25 - LSK: Plutselig glipper det og Melgavis er alene med Opdal. Vito kommer for sent, men Melgavis skyter like utenfor fra åtte meter!


84:15 -> bytte LSK: Mats Haakenstad inn for Aleksander Melgavis.


86:30 - gult kort, LSK: Arnór Smárason for en takling på Koomson.


87:50 - gult kort, Brann: Ruben Kristiansen for å handse når han ligger på bakken.


88:15 - LSK: Opdal kommer ut i feltet og bokser vekk et frispark fra Smárason.


90:00 + 2:50 - LSK: Rafn legger inn fra deres høyre side og på tolv meters hold skyter Krogstad på direkten, men Opdal redder.


90:00 + 3:25 - gult kort, Brann: Vito Wormgoor for tidenes hands. To hender til og med!


90:00 + 5:50 - Brann: Koomson skyter fra utenfor sekstenmeterhjørnet. Det går noen meter utenfor lengste kryss.


90:00 + 6:05: Kampen er over. 3-1 til oss etter 5-5 i avslutninger i feltet.


(Fortsetter under bildet)


-


Kampfakta:LILLESTRØM – BRANN 1-3 (1-2)

Eliteserien fotball menn. Åråsen, 6771 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Marko Maric, Simen Kind Mikalsen, Arnór Smárason, Lillestrøm, Vito Wormgoor, Brann.

Mål: 0-1 Petter Strand (12:27), 1-1 Simen Rafn (21:48), 1-2 Ruben Yttergård Jenssen (33:52), 1-3 Gilli Rólantsson (50:00).

Lillestrøm (4-4-1-1): Marko Maric – Simen Kind Mikalsen, Joonas Tamm, Tobias Sahlquist, Simen Rafn – Aleksander Melgalvis (Mats Haakenstad fra 85.), Sheriff Sinyan (Kristoffer Ødemarksbakken fra 61.), Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mathew – Arnór Smárason – Thomas Lehne Olsen.

Brann (5-4-1): Håkon Opdal – Taijo Teniste (Thomas Grøgaard fra 64.), Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen – Ruben Yttergård Jenssen, Amer Ordagic (Aune Selland Heggebø fra 72.), Kristoffer Barmen, Gilli Rólantsson (Gilbert Koomson fra 76.) – Petter Strand.


-


Kampstatistikk:


Sjanser: 5-3 til Brann (VG Live), 6-4 til Brann (BT)

Ballbesittelse: 55 % til LSK (NTB), 58 % til LSK (VG Live)

Avslutninger: 12-7 til Brann (NTB), 8-4 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 7-5 til Brann (NTB), 4-2 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 5-5 (mine tall). 1. omg.: 4-1 til Brann. 2. omg.: 4-1 til LSK.Andre medier om kampen:


BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Kommentarer til denne saken