Gå til sidens hovedinnhold

Lesernes beste sommerbilder: Vikingferd ga førstepris

Artikkelen er over 5 år gammel

Familiens Vikingferd til en øde øy ble foreviget av Linda Sæle Kjenes. Juryen falt pladask for bildet og dermed ble det også førstepremie i BAs sommerfotokonkurranse.

– Herlighet. Tusen takk. Det var overraskende, utbryter fotografen da vi overbringer beskjeden til henne hjemme på Frekhaug.

– Det var utrolig gøy, fortsetter hun og ser målløs på datteren i sofaen. Hun er minst like overrasket.

Sommerens familietur

Bildet er tatt tidligere i sommer da familien skulle på tur til Hellisøy på Fedje. Med stort og smått talte de 13 personer og Lindas mann Jon Ingar Kjenes og svoger Ole Kristian Kjenes plukket opp resten av følget på fergekaien på Fedje med et vikingskip. Derfra seilte de ut til fyret hvor de overnattet i fyrvokterboligen.

– Vi var så mange at noen måtte ta til takke med luftmadrasser, sier Linda.

Rormann

Vinnerbildet ble tatt på vei ut til fyret.

– David synes det var stor stas å få sitte ved roret sammen med onkel Ole, fortsetter hun.

– Kameraet er stort sett all- tid med. Jeg er veldig glad i å ta bilder, forteller Linda.

Juryens begrunnelse

Det kom inn nesten 500 bilder til BAs fotokonkurranse, noe som er veldig gledelig. Det var noe varierende kvalitet, og da så vi noen bilder der den tekniske kvaliteten åpenbart var bedre, med skarpe og tiltalende motiver.

Alle i juryen falt umiddelbart ofr vinnerbildet, som pekte seg ut tidlig i konkurransen. Det er en stemning på bildet, med god kjemi mellom de to personene. De er opptatte av noe som ikke involverer fotografen, og fotografen har dermed klart å gjøre seg litt usynlig i situasjonen. I tillegg er det noe flott med linjene, der ripene på hver side av båten møtes i bakstevnen på det gamle skipet og møter de to personene. Dette var åpenbart en fin sommerdag og du formelig kjenner duften av salt hav.

 

Ro og bevegelse

– Vi reiste fra fergekaien på Fedje og jeg har flere bilder fra situasjonen, blant annet med fergen i bakgrunnen. Men jeg synes det er en ro i akkurat dette bildet samtidig som det er bevegelse. Vind i håret og hvite skumtopper, forteller Linda om vinnerbildet.

Saken fortsetter under bildet.

De to bakerst i stevnen i det gamle vikingskipet er Lindas sønn David (6) som sitter på onkel Ole Kristian Kjenes sitt fang. En forbipasserende båt fanger Davids oppmerksomhet og onkel følger interessert med. Samtidig som de holder stø kurs vest i havet.

– Jeg synes det formidler glede, trygghet og samhold samtidig som det er et godt minne fra sommeren, forteller Linda.

Men det er ikke første gang Linda deltar i konkurranser med bildene sine. Datteren Maria løper på rommet og plukker ned noen av bildene fra veggene. Bilder som også har høstet heder og ære. Nå er en ny premie hentet hjem. Kanskje det blir nytt fotoutstyr.

– Det spørs om jeg ikke må dele premien litt med fotomotivene denne gangen, avslutter Linda med et smil.

Førstepremievinner Linda Sæle Kjenes stikker av med sentrumsgavekort på 5000 kroner, mens dette er premiene for de påfølgnede plasseringene:

2. premie: Fire billetter til Brann - Rosenborg 20. august.

3.-7. premie: Ryggsekk og paraply fra BA.

Vinnerne har blitt kontaktet.

Hoppende glad for ferie: 12 år gamle Eirin Kjøsnes både smiler og hopper. Selv etter å ha besteget Kleivafjellet i Jølster, 1057 meter over havet. Blinkskuddet fikk andre premie og er fotografert av Randi Lie, som hadde gangsperr en uke etter turen. Foto: Randi Lie

Frisk seilas: Fotografen fikk være med som mannskap på en seiltur på Bjørnefjorden. Og av det ble det også et friskt minne. Bildet er tatt med et speilreflekskamera. Foto: Rolv-Erik Berge

Sommersprut: Mina (7) skulle slukke tørsten på Voss cup. En av få varme sommerdager. Hun spurte om å få riste brusen før hun åpnet den. Det fikk hun. Og mamma fikk et vinnerbilde. Foto: Monika Viketun

Alt for kunsten: En spektakulær solnedgang i regnvær ga dette bildet. Motivet av Dokken fra Puddefjordsbroen er kanskje litt uvant, men samtidig svært innholdsrikt. Fotografen måtte gi kameraet livreddende førstehjelp med tørkerull og vifteovn etter endt fotoseanse. Foto: Roy Eikevåg

Solnedgang på Arnanipa: Ingen tvil om at 20 år gamle Ane Netland Rolland er spretten. Kanskje takket være mange år med friidrett. Og mamma Åse trykket på knappen akkurat i rette øyeblikk. Bildet ble tatt med en mobiltelefon på Arnanipa søndag 19. juni. Foto: Åse Netland Rolland

Profesjonell krabbehjelp: Han kan neppe gå, fem måneder gamle Eskil Aasen Amundsen. Men krabbe kan han. Bildet ble tatt av mamma på ferie hos onkel Otto Igland i Bremanger denne sommeren. Det ble tatt med onkels mobil. Foto: Bente Aasen