Musikkgruppen Postgirobygget har en herlig sommerlåt «Idyll» som starter slik:

Det var solnedgang
det var latter det var sang
det var sommerfri
det var sjø og magi

Det var deg og det var meg
det var minner som aldri vil dø
Det var evighet
Og en sol som farga himmelen rød

Det er for mange godt med noen ukers ferie med senkede skuldre og lading av batteriene. Men sommerferien er ikke nødvendigvis alltid like lett for alle; mange skal for eksempel reise til hytta, besøke svigerforeldre, besøke venner i øst og i vest.

Ladekøer, ferjekøer, flyrestriksjoner grunnet korona, barna vil til badeland. Man har mål om å sykle langt og lenger enn langt, man skal selvsagt grille de lekreste sommerrettene. Kanskje skal man bestige en fjelltopp eller tre, for sin egen del, - men og for å sanke mange likes på Facebook.

Høye ferieforventninger kan gi stor fallhøyde, det er derfor viktig at man avklarer og snakker om hverandres forventninger før og i ferien.

En god ferie er en god investering gjennom både felles opplevelser, nærhet og batterilading. Men dersom ferien ikke innfrir fordi tidsskjema sprekker og planer går «ad dundas», står skuffelsene gjerne i kø. Irritasjonene kan stige, og mange par kan erfare uventede problemer som blir vanskelig å håndtere alene.

Det er her familievernet vårt kommer inn i bildet. Familieverntjenesten er et gratis lavterskeltilbud for dem som ønsker hjelp med vansker i sin parrelasjon eller familie.

Målet er å kunne gi raskt og lett tilgjengelig faglig hjelp. I samfunnsmandatet vårt heter det mellom annet at vi skal både forebygge og avhjelpe relasjonelle vansker i familien. Vi skal også styrke familierelasjoner og barns oppvekstsvilkår. At tjenesten er et lavterskeltilbud innebærer i denne sammenhengen at du er sikret anonymitet. Du møter erfarne terapeuter med solid tverrfaglig kompetanse og det er ikke nødvendig med henvisning fra lege eller andre.

Vi har et mål om å gi rask og god hjelp, fordi vi vet at det nytter. Og jo tidligere man oppsøker hjelp, desto større er mulighetene for at små problemer ikke blir store og uoverstigelige.

Velkommen til å ta kontakt. Vi er her for dere.

Les også

Du trenger ikke reise langt for slående vakker natur