Gå til sidens hovedinnhold

Spår bergensk storeslem

Artikkelen er over 2 år gammel

Norske verdensserie-serien i triatlon er ikke hverdagskost. Nå mener sportssjef Arild Tveiten at det er duket for en sjelden seier.

De norske triatlonprofilene Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes har tatt en rekke pallplasser i verdensserien de siste årene, men det har blitt med kun én eneste seier.

Kommende helg skal det konkurreres i Hamburg, og der spår like godt sportssjef Arild Tveiten i Norges Triatlonforbund at det blir norsk seier.

– Kristian og Gustav er blant de aller beste løperne i verdensserien akkurat nå, sier sportssjefen.

Han tror den norske duoen kan gi briten Alex Yee tøff kamp i lørdagens sprint. Den består av 750 meter svømming, 20 kilometer sykling og 5 kilometer løping.

Blummenfelt ble nummer fem i VM-runden i Montreal sist helg. Da kom han i mål 13 sekunder bak vinneren. Kun små marginer skilte de beste.

– Formen til Gustav og Kristian tilsier at de er i stand til og har kapasitet til å vinne. Forskjellen på første- og femteplassen er dagsformen. Det er snakk om ørsmå marginer, sier Tveiten.

Les også

Blummenfelts unike program: Slik trener Kristian for å bli best i verden

Iden lå også godt an i Montreal, men kjedet på sykkelen hoppet av og låste seg mens han syklet på dårlig underlag. Dermed mistet han teten. Han hentet igjen 15 utøvere på løpingen og kom seg inn til en 14.-plass.

Den flate traseen i Hamburg tilsier at det blir vanskelig å skaffe seg luke på sykkeldelen. Trolig vil de fleste deltakerne samles på syklingen, og dermed er det løpsstyrke og form som avgjør plasseringene.

Kommentarer til denne saken