Verdenspressen på «eventyr» i Gudvangen

Vikinglandsbyen Njardarheimr er inntatt av Sony Playstation torsdag.

Vikinglandsbyen Njardarheimr er inntatt av Sony Playstation torsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er helt fantastisk, sier daglig leder i vikinglandsbyen Njardarheimr Frode Tufte.

DEL

Torsdag yrer det av presse fra hele verden i Gudvangen i Sogn og Fjordane.

Det er lanseringen av den fjerde utgaven av Sonys Playstation-spillet «God of War» som har lokket rundt 130 pressefolk til vikinglandsbyen Njardarheimr, forteller Frode Tufte, daglig leder i Gudvangen Utvikling AS, til BA.

– Det er fantastisk å få vise frem Nærøyfjorden og Gudvangen i et slikt fantastisk trolsk vinterlandskap som vi har her nå. Folk går rundt med tårer i øynene. De har aldri sett noe lignende, sier Tufte begeistret på telefon til BA.

Han forteller at sjefen for Playstation er der, i tillegg til rundt 130 journalister fra hele verden og YouTube-stjerner.

– De er her for å få se og teste spillet «God of War», som har mye referanser til vikinger og norrøn mytologi. Vi har opplegg her i dag fra klokken 0800 til midnatt, forteller han.

Saken fortsetter under bildet.

Vikingaktiviteter under lanseringen av Playstation-spill i Gudvangen.

Vikingaktiviteter under lanseringen av Playstation-spill i Gudvangen. Foto:

– Perfekt setting

Silje Grønli i GC Consulting er pressekontakt for Sony Playstation under arrangementet. Hun forteller at valget av sted til lanseringen er inspirert av temaet i spillet.

– Vi valgte Gudvangen fordi det er en perfekt setting i forhold til at spillet er inspirert av nordisk natur og norrøn mytologi. Ekstremt vakre omgivelser og passende og tidsriktige aktiviteter for å underholde når man ikke tester spillet, skriver hun i en e-post til BA.

Spillet er fjerde i rekken av «God of War»-spill og har hentet mye inspirasjon fra norrøn mytologi, der tidligere spill har vært inspirert av gresk mytologi, forteller han.

Saken fortsetter under bildet.

Vikingaktiviteter under lanseringen av «God of War».

Vikingaktiviteter under lanseringen av «God of War». Foto:

– Et sted for troll og drager

Tufte selv går rundt i «full vikingmundur», forteller han.

– Jeg prøver å ikke vise frem mobilen for mye, humrer han.

De fremmøtte får oppleve vikinglandsbyen og landskapet rundt i snø og tåke, sier Tufte.

– De som er her får prøve å smi, kaste med øks og lære seg runer, blant annet, i tillegg til å teste spillet, forteller han, og legger til:

– Det er veldig kjekt å se at folk koser seg. Jeg er stolt av å vise frem Gudvangen og Nærøyfjorden og selvsagt Njardarheimr i den fantastiske vinterdrakten med snø og tåke. Er det noen plass det kan bo troll og drager, må det være her.

Artikkeltags