– Please leave this area!

Beskjeden var ikke til å misforstå da BA snek seg under de røde og hvite plastbåndene som rammer inn og sperrer av Festplassen og hele Byparken rundt Smålungeren fredag ettermiddag.

Det var kanskje ikke så rart. Midt på Festplassen var det rigget opp en rekke kameraer og telt, og innspillingen var i full gang.

Opp mot 80 personer har jobbet med produksjonen de to ukene de har holdt på i Bergen. Tidligere har de spilt inn film både i Litauen, på Radøy og i Øygarden.

Totalt har de holdt på i 90 dager.

I går ble det markert med gruppebilde av filmarbeiderne som har stått vært kamera.

Dødelig sykdom

Med skuespillerne som Tobias Santelmann, Bjarte Hjelmeland, Selome Emnetu, Russell Tovey og Preben Hodneland spilles det inn det som omtales som en nyskapende og dystopisk thrillerserie om et Norge som har brutt med verdenssamfunnet og isolert seg bak enorme murer.

Her lever innbyggerne trygt og godt. Helt til en dødelig sykdom bryter ut. Fra å være i lykkeland, er nordmennene nå fanget bak murene som skulle beskytte dem.

Tobias Santelmann spiller den karismatiske statsministeren Grieg Amund Heyerdahl, som står ansvarlig for å ha overbevist den norske befolkningen om å isolere seg fra omverdenen for ti år siden.

Åtte episoder

– Jeg mener at i den situasjonen verden er i dag, så er Festning Norge ubehagelig aktuell. Min karakter, statsminister Heyerdahl, er en mann med en klar visjon for Norge, en leder som tror på sine idéer selv når landet står midt oppe i en enorm krise, sier Santelmann i en pressemelding fra Nent Group.

Serien skal være på åtte episoder og er basert på en ide og manus fra Rådebank-forfatter Linn-Jeanethe Kyed og thrillerforfatter John Kåre Råke. Han står bak filmer som Bølgen og Skjelvet.

Neste år

TV-serien er produsert av Maipo Film og skal etter planen sendes på Viaplay til neste år.

Ideen til Festning Norge kom som en reaksjon på det forfatterduoen opplevde som en økende grad av isolasjonspolitikk i Europa og Vesten.