SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Ti ting du ikke visste om Flax

Den aller første Flax-millionæren kom fra Bergen.

Den aller første Flax-millionæren kom fra Bergen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vet du hvor de vinner mest i Flax? Eller hvem som stakk av med den første Flax-millionen?

DEL

FlaxDe siste tallene fra Norsk Tipping er fra 2017, og de viser at Flax var det fjerde største spillet hos Norsk Tipping med en omsetning på drøye 1,1 milliarder kroner. Lotto, Vikinglotto og Oddsen er de tre produktene hos Norsk Tipping som er mer populær enn Flax. Vi har tatt en titt på noen fun facts som du kanskje ikke visste om Flax-spillet.

  • Flax ble opprettet som en del av Det norske pengelotteri i 1988, men har siden 1995 vært drevet av Norsk Tipping. Vi har fått 370 Flax-millionærer i Norge de siste 24 årene.
  • Det er en overvekt av menn som har blitt millionærer i Flax-spillet. Så langt har 204 menn stukket av med millionpremier i Flax, mens 166 kvinner har blitt Flax-millionærer.
  • Fylkene med flest Lotto-millionærer er Akershus (41 vinnere), Oslo (37 vinnere), Hordaland (29 vinnere), Østfold (29 vinnere) og Rogaland (29 vinnere.) Sammenlagt er det blitt delt ut Flax-premier for 52,4 millioner kroner i Akershus.
  • 4,8 millioner kroner er største Flax-gevinsten som er utbetalt fra Norsk Tipping. Totalt 16 personer har vunnet den summen. Den første som vant 4,8 millioner var en kvinne fra Vågan i Nordland. Hun vant pengene i 2012.
  • Trondheim er eneste kommunen med to vinnere som har stukket av med 4,8 millioner kroner.
  • Den første Flax-millionæren fikk vi i 1999, da en mann fra Bergen vant 1,8 millioner kroner i Flax. 16 bergensere har vunnet millionpremier i Flax-spillet siden oppstarten for 24 år siden.
  • Hittil i 2019 har Norsk Tipping utbetalt fem millionpremier i Flax-spillet. Den største gevinsten så langt har havnet på konto til en mann fra Bergen. Han vant tre millioner kroner i januar.
  • Aldri har flere vunnet millionpremie i Flax enn i 2018. Da ble det delt ut 40 milliongevinster i Flax. Det var i Trondheim og Bærum de hadde mest vinnerflaks i 2018. Begge kommunene fikk tre vinnere.
  • Troms er det fylket med mest flaks. De har tolv millionvinnere i snitt per 10 000 innbyggere.
  • I uke 51 kan det være lurt å kjøpe Flax-lodd. Det er iallfall den uken hvor det historisk sett blir flest Flax-millionærer. Totalt 20 milliongevinster er utbetalt i årets nest siste uke. Til sammenligning er det seks milliongevinster som er utbetalt på 24 år i uke tolv som vi er inne i nå.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!