Gå til sidens hovedinnhold

Helt åpent i Sevilla

Artikkelen er over 3 år gammel

Manchester United får det tøft i åttedelsfinalen i Mesterligaen. Her er vår analyse av midtukekupongen.

Midtukekupongen

Mesterligaen og Europa League er det som utgjør denne ukens midtukekupong. Manchester United møter tøff motstand i Spania, mens Ståle Solbakken og FCK skal møte Diego Simeone og Atletico Madrid. Og endelig ser det ut som nyrike AC Milan har fått fart på sakene igjen.

Klikk her for å levere lørdagens Lotto-kupong

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Sevilla - Manchester United B(HU)

Åttedelsfinale i Mesterligaen, og Manchester United har fått vrien motstand. Sevilla viser fin form, og er i tillegg et meget sterkt hjemmelag. Har 13-5-1 hjemme i alle turneringer. Kommer til å by United opp til dans. Samtidig vet vi hva United på sitt beste kan få til.

Sjakhtar Donetsk - Roma B(H)

I Ukraina har man akkurat startet opp igjen etter en over to måneder lang vinterpause, mens Roma endelig har våknet fra koma i Serie A og står med tre strake seire. Shakhtar viste ujevn form før pausen, men har et høyt toppnivå. Går for en splitt her.

Atlético Madrid - FC København H

Returoppgjør i Europaligaen, og Atletico har avgjort allerede. De vant 4-1 i Parken, og kan sende ut på et svekket lag. Det kommer nok Ståle Solbakken til å gjøre. FCK er i kjempetrøbbel i hjemlig liga, og prioriterer neppe en cupkamp som allerede er kjørt.

RB Leipzig - Napoli B(U)

Spørsmålet er hvor høyt Napoli prioriterer Europaligaen. Viser forrykende form i Serie A, med ni strake seire. Styrer mot seriegull. Leipzig har bare vunnet to av de siste fem hjemme i Tyskland. Fikk det heller ikke til i Mesterligaen i høst. Men er sterke hjemme.

Villareal - Lyon U

Begge lag preget lenge gullkampen i sine hjemlige serier, men nå er de helt ute av form begge to. Det er mange kamper igjen på kupongen, så for å spare en gardering gambler jeg med en enslig U.

Zenit St. Petersburg - Celtic H

Zenit er ikke det laget de en gang var. Russerne bruker vanvittig mye penger, men klarer ikke å få til det helt store. Skal uansett være bedre enn Celtic. Skottene dominerer serien i hjemlandet, men er milevis unna nivået til de beste europeiske lagene.

Arsenal - Östersund H

Arsenal har allerede avgjort denne runden etter 3-0-seieren i Sverige. Stiller nok et B-preget lag i returmøtet, men skal selv da vinne lett mot Östersund. Svenskene har overrasket og imponert, men nå er eventyret over.

Atalanta - Dortmund B(H)

Denne kampen lever. Dortmund vant 3-2 i hjemmemøtet, men to bortemål er uansett et glimrende utgangspunkt for Atalanta. Italienerne er gode hjemme, og kan skape trøbbel selv for et formsterkt tysk storlag, med en skadeliste lang som et vondt år.

Athletic Bilbao - Spartak Moskva H

Europaligaen er det eneste som kan redde en vond sesong for Athletic. Er uten seier på de seks siste i ligaen, men vant 3-1 borte i det første møtet med Spartak. Det russiske laget er i meget god form, men det er mulig de innser at dette er kjørt.

Sporting Braga - Marseille B(U)

Marseille viser stor form, og biter seg fast i toppen av den franske toppdivisjonen. Kan krone en god sesong med en tittel i Europa. Vant hjemmekampen mot Braga 3-0. På en normal dag vinner de på bortebane også, men slenger på en U i tilfellet.

AC Milan - Ludogorets H

Klubblegenden Gennaro Gattuso har fått orden på kaosklubben AC Milan. Den italienske storklubben har funnet seks av de siste syv, og seiler opp som en av favorittene til å vinne Europaligaen. Det vil i så fall gi en plass i Mesterligaen neste sesong.

FC Salzburg - Real Sociedad H(U)

Real Sociedad klarte bare 2-2 i hjemme i første kamp, og skal få slite for å ta seg videre i Europa. Viser svak form i den spanske ligaen, med fem tap på de siste syv. Salzburg dominerer østerriksk fotball, og er et meget godt hjemmelag.