SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Colorado har overtaket på Hurricanes

Gabriel Landeskog er ute med skade hos Colorado Alalanche. Det er et tungt fravær, men de spiller hjemme i Pepsi Center. Hjemmebanefordelen er viktig.  (AP Photo/David Zalubowski)

Gabriel Landeskog er ute med skade hos Colorado Alalanche. Det er et tungt fravær, men de spiller hjemme i Pepsi Center. Hjemmebanefordelen er viktig. (AP Photo/David Zalubowski) Foto:

Av

Hurricanes har kun vunnet én av de sist 13 bortekampene i Denver.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige mandagsmeny:

Oddssingel 1. Bundesliga: Tøff bortekamp for Frankfurt

Oddssingel Danmark: David Nielsen og AGF må vinne hjemme mot Odense

Oddsdobbel ishockey: Stavanger Oilers har kniven på strupen

Hopp kvalifisering: Maren Lundby slår tilbake

Mandagens langoddsprogram byr blant annet på tredje runde av kvartfinaleserien i ishockey-sluttspillet her hjemme. I tillegg spilles det viktige fotballkamper både i Serie A, skotsk Premiership, spansk Segunda, Bundesliga og dansk superliga. Raw Air forflytter seg til Lillehammer og i kveld er det både kvalifisering for menn og kvinner og husk at kvalifiseringene også teller i sammendraget.

NB! 222 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Colorado Avalanche – Carolina Hurricanes 2,30 – 3,75 – 2,30 H (spillestopp kl. 0155)

Begge lagene kjemper om en plass i Stanley Cup-sluttspillet. Colorado tapte 0–4 borte mot Dallas natt til fredag, men hjemme i Denver har de vært solide. Det viste de 24 timer senere da de slo Buffalo Sabres 3–0 i Pepsi Center.

Dermed har Colorado vunnet fem av de siste seks kampene på hjemmebane.

Avalanche ligger nå kun fire poeng bak Minnesota Wild i kampen om den andre wild-card-plassen i Western Conference, og de trenger en seier i natt for ikke å bli hektet av i kampen om en sluttspillplass.

Superrekken til Colorado med Mikko Rantanen og Nathan Mackinnon må levere. Det ligger et stort press på de to poengsankerne til Avalance nå siden Gabriel Landeskog er ute med skade, og han er ute noen uker. Rantanen scoret sitt 30. mål natt til søndag. Dermed er han sammen med rekkekameratene MacKinnon og Landeskog den første troen som scorer over 30 mål for Colorado siden 1995-1996-sesongen. Da scoret Joe Sakic (51), Claude Lemieux (39), Valeri Kamensky (37) og Peter Forsberg (30) over 30 mål.

MacKinnon har sanket fem poeng på de tre siste kampene, mens Rantanen har ti poeng på de ti sist kampene. Gjestene må stoppe dem om de skal vinne i Denver. Det tror jeg er enklere sagt enn gjort.

Colorado har også to gode målvakter i Philipp Graubauer og Semyon Varlamov. Duoen har holdt Colorado i playoffkampen, selv om laget har slitt med å få scoringer fra andre spillere enn de tre toppscorerne MacKinnon, Landeskog og Mikko Rantanen. The Avalanche har kun scoret 27 mål på de 13 siste kampene. Det er ikke imponerende.

Carolina gikk på et ydmykende 1-8-tap mot Winnipeg natt til lørdag, men de slo tilbake på direkten 24 timer senere og vant 5–3 mot Nashville natt til søndag.

Hurricanes ligger før nattens kamp kun to poeng bak Pittsburgh Penguins i Metropolitan Division, og de har én kamp mindre spilt enn laget fra stålbyen i Pennsylvania. Carolina har vært sterke på bortebane de siste ukene. De har tatt minst ett poeng i seks bortekamper på rad, men de har en dyster historie i Denver.

Laget fra Raleigh i Nord-Carolina har kun vunnet én av de siste 13 bortekampene mot Colorado Avalanche.

Med tre dager hvile, så forventer jeg at Hurricanes vil gå ut i hundre og gi alt i 60 minutter. Colorado forsøker å jevne ut rekkene sine nå. De har MacKinnon som center i førsterekken og Rantanen som høyreving i andrerekken. Hurricanes har Aho og Jordan Staal sentralt, og de har seks forwarder som holder toppnivå. Jeg tror likevel at et hjemmesterkt Colorado-lag vinner i Pepsi Center natt til tirsdag. Vertene har to gode keepere og de har matchvinnertyper offensivt, samtidig spiller de på hjemmebane. Det gjør at jeg går for hjemmeseier. Oddsen er brukbare 2,30. Spillestopp er klokken 0155.
 

Klikk her for å levere dette spillet