Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Oddssingel cupfinalen: Rosenborg blir norgesmestere

Oddssingel Premier League: Vi tror på hjemmeseier i London-derbyet

Oddsdobbel: Eintracht Frankfurt er i monsterform

Oddssingel Premier League: Statistikken knuser Everton-håpet

Oddssingel Premier League: Salah er ustoppelig hjemme på Anfield

Oddssingel cupfinalen: Helland scorer i nok en cupfinale

Vi har kommet frem til ukens søndagskupong. I motsetning til lørdagskupongen, som var forbeholdt kamper fra England, har denne kupongen innslag fra toppligaene i fire land. Utfordringen består av to kamper fra England, tre fra Spania, to fra Bundesliga i Tyskland før kupongen avsluttes med fem kamper fra Serie A i Italia. Noen klare favoritter finnes, men vi synes dette er en krevende og vanskelig nøtt. Det lukter fine penger til de som er heldige og dyktige i sin jakt på premier.

Vanvittige 71 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

 

1. Arsenal - Tottenham
Kupongen åpner med storoppgjøret på Emirates når London nabo Tottenham ankommer til kamp mot Arsenal. Hegemoniet i nord London står på spill.

Arsenal har vært bedre etter at Arsene Wenger ga seg i sommer. Den nye manageren Unai Emery er i ferd med å forme sitt lag til en fin Arsenal-årgang. Etter to tap i starten ligger laget på plass fem etter 13 spilte. Et fattig poeng mangler opp til Champions League-plass. Hjemme har The Gunners en statistikk som sier 4-2-1 etter sju spilte. Arsenal vant 2-1 borte mot Bournemouth i siste kamp i Premier League. Sist torsdag var laget ute i Europa League, og returnerte med en 3-0-seier mot Vorskla i Kiev. Mange unggutter fikk prøvd seg her - og imponerte! Avansementet er allerede klart i denne turneringen.

Se årets nye Arsenal-drakt her!

En morsom statistikk og en viktig en før dette oppgjøret, er innbyrdes resultater. Vi må faktisk helt tilbake til 2010 for å finne sist Spurs tok tre poeng borte mot Arsenal. Dermed kan vi si at de siste åtte kampene, på Arsenal sin hjemmebane, med alle turneringer innregnet, har endt med 5-3-0. Arsenal har taket på dette Nord-London derbyet på hjemmebane!

Se alle årets Tottenham-drakter her!

Det er et Arsenal-lag som helt klart er på vei mot noe. På onsdag, tre dager etter denne kampen, venter United på Old Trafford. Det blir viktig for rødtrøyene å bite godt i fra seg i disse to kampene. 

Monreal og Welbeck er uaktuelle til dette Londonderbyet, mens Lacazette er tvilsom med en lyskeskade. 

Tottenham drar til Emirates med tre poeng til gode på sine naboer. Laget ligger på en fin tredjeplass og imponerte sist da Chelsea faktisk ble overkjørt og slått 3-1 på Wembley. Det var rett og slett gnistrende og se på Spurs til tider. Borte har Pochettino sine gutter imponerende 7-0-1. Bare Watford har tatt poeng fra Tottenham på bortebane etter åtte spilte. I Champions League har det gått tråere. Laget vant 1-0 mot italienske Inter sist uke, men må trolig vinne på Camp Nou i Barcelona i siste kamp i gruppespillet for å avansere. Det kan gå, men det vil bli tøft. 

Tottenham har Dembele, Janssen og Sanchez ute, og i tillegg Trippier og Wanyama tvilsomme. 

Alltid tøft i disse derbyene. Vi heller ørlite mot Arsenal, da det har vist seg vanskelig for Tottenham på bortebane mellom disse to lagene. Vi dekker fult på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet)

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Liverpool - Everton
Ny stor kamp, og nytt derby i kamp to, når Everton tar turen til andre siden av parken som skiller Anfield og Goodison Park. Hegemoniet i Liverpool står på spill. Begge har imponert så langt i sesongen.

Julegavetips! Se alle sesongens nye Liverpool-drakter her!

Statistikken mellom disse to er slående - hvertfall på Anfield. Det er ekstremt lenge siden Everton har vunnet på dagens bane. 1999 i Premier League vant blåtrøyene 1-0, men etter dette har det vært blytungt. Med alle turneringer innregnet så har de siste 19 kampene, når Liverpool har spilt hjemme, en fasit som viser 9-10-0. På de siste fem kampene mellom lagene, og da tenker vi ikke på Anfield lenger, er fasiten 3-2-0 (Kun Premier League).

Liverpool har fortsatt ikke tapt etter 13 spilte i årets Premier League. Hjemme på Anfield er laget bunnsolide, og har 5-1-0 på de første seks spilte. Bare et enslig baklengsmål på disse seks. Andre plass, to poeng etter ligaleder Manchester City lyder fasisten etter sesongens første tredjedel. Liverpool noterte sterke 3-0 borte mot Watford i London i sin siste ligakamp. I Champions League sliter laget mer. I den meget sterke gruppen gikk man på et 1-2 tap borte mot Paris St. Germain onsdag, og må trolig slå Napoli med to mål hjemme for å sikre avansement til utslagsrundene i den turneringen. Brewster og Chamberlain er skadet, mens kaptein Jordan Henderson soner karantene i denne kampen. 

Everton ankommer Anfield fulle av selvtillit. Selv om det er 13 poeng opp til dagens vertskap, har Everton inntatt en solid sjette plass på tabellen. Laget er vesentlig sterkere på Goodison enn ute på tur. Nå skal det sies at denne turen er jo ikke lang, men dog er det bortebane. På fremmed gress står Everton med 1-3-2 og det er rom for forbedringer. Everton slo Cardiff 1-0 hjemme i siste ligakamp. Solide 0-0 borte mot Chelsea på Stamford Bridge i London nest sist. Fraser Hornby er skadet, mens Jonjoe Kenny kan rekke kampen. 

Vi tror poengene blir igjen på Anfield. 

3. Girona - Atletico Madrid
Kamp tre bringer oss over til La Liga i Spania. Atletico tar turen fra hovedstaden til møtet med Girona på Estadi Montilivi. Begge lag med fine innledninger på sesongen. 

Girona har imponert så langt. Plass sju på tabellen etter 13 spilte, og bare tre poeng unna en Champions League posisjon. Laget har ikke tapt borte, og det er bare en litt svak hjemmestatistikk som gjør at ikke laget er helt i toppen. 2-2-3 på eget gress kan forbedres, og da kan det rekke langt. Fin 3-1 seier borte mot Espanyol i siste kamp.

Se alle sesongens nye Atletico Madrid-drakter her!

Palacio, Planas og Aday er skadet og spiller ikke. 

Atletico Madrid er i toppen hvert år, således også denne gangen. Tredje plass, og bare to små poeng unna ligaleder Sevilla. Laget ligger fire poeng foran storebror Real i kampen om hegemoniet i hovedstaden. Sterke 1-1 hjemme i toppkampen mot Barcelona i siste ligakamp. I Champions League ble det 2-0 seier hjemme mot Monaco i midtuken, og avansementet er allerede sikret med en kamp igjen i gruppespillet. I La Liga spiller Atletico ofte uavgjort på fremmed gress, og står med 1-4-1 etter de første seks bortekampene.   

Juanfran, Godin og viktige Costa sliter alle med småskader og er tvilsomme. 

To gode lag møtes. Atletico spiller ofte uavgjort borte, og Girona er solide. Vi prøver to tegn og spiller UB.

4. Barcelona - Villarreal
Villarreal tar turen til Camp Nou og det meget vanskelige bortemøte mot Barcelona. Vertene på andre plass så langt, gjestene kjemper i motsatt ende av tabellen. 

Barcelona har ikke vært like gode i starten denne sesongen, som det vi er vant til. Laget er dog allikevel på andre plass, poenget etter Sevilla som topper La Liga. Hjemme på Camp Nou har laget 4-2-1, og det er noe svakere enn vanlig. Målforskjellen på disse sju kampene er utrolige 26-12. Et snitt på 5,4 mål pr kamp. Siste kamp i ligaspillet endte 1-1 borte i storkampen mot Atletico Madrid, mens Barcelona gikk på et meget overraskende 3-4 tap hjemme for Betis nest sist. I Champions League vant Barcelona 2-1 borte mot PSV i midtuken, og er allerede gruppevinnere med en kamp igjen å spille.

Skaff deg årets Barcelona-drakt her

Roberto, Vermaelen, Rafinha, og Luis Suarez er alle tvilsomme til denne kampen. 

Villarreal ankommer Camp Nou med bare tre poeng ned til nedrykk. Laget har spilt inn 14 av de første 39 mulige og sliter med å score mål. I siste kamp noterte laget seg for en fin 2-1 seier mot Real Betis på hjemmebane. Dette var dog den første tre poengeren på eget gress, og 1-3-3 er meget svakt etter sju spilte hjemmekamper. Trigueros og Bonera er tvilsomme, mens Fuego og Soriano er tilbake i trening. 

Det er meget sjelden Barcelona ikke vinner slike kamper på Camp Nou, og vi nøler ikke med å spille bare et tegn her. 

5. Alaves - Sevilla
Estadio de Mendizorroza tar i mot storfint besøk når den overraskende serielederen i La Liga Sevilla kommer på besøk til kamp mot Alaves. Vertene ligger på en flott fjerde plass, slik at det er en toppkamp vi har med å gjøre. Ikke mange hadde trodd at dette var en kamp med to lag blant topp fire etter 13 spilte. 

Alaves er gode, og har overrasket svært positivt denne sesongen. Laget er bare tre poeng etter toppen, og er inne på en Champions League plass i øyeblikket. Hjemme er laget meget sterke, og står med 4-2-0 etter seks spilte. Det skal bli spennende å se om Alaves kan holde koken helt inn i årets La Liga. I siste kamp gikk laget på et stygt 0-1 tap borte mot svake Leganes. Rodrigo Ely er ute, og Tomas Pina er tvilsom for vertene før denne kampen. 

Sevilla er den overraskende serielederen i La Liga etter 13 spilte runder. Laget er godt, og bare Barcelona har scoret flere mål enn Sevilla denne sesongen. Borte har serielederen greie 3-1-2. Siste kamp endte med 1-0 seier hjemme mot Valladolid. Med det fire på rad uten tap. I Europa League sliter den spanske serielederen med å gå videre. Torsdag denne uken ble det tap 0-1 mot Standard i Belgia. Maxime Gonalons er ute med ankelbrudd. Jesus Navas kan rekke kampen etter skade. 

Overraskende at dette er en toppkamp. To gode lag møtes. Vi tror lite skiller og dekker fult ut i denne kampen. HUB 

6. RB Leipzig - Borussia Munchengladbach
Kamp seks bringer oss over til Tyskland og Bundesliga. Borussia tar turen til Red Bull Arena og et toppmøte mot Leipzig. Fine innledninger av begge lagene. Vertene på en fjerde plass, gjestene på andre etter 12 spilte.  

Leipzig har startet sesongen på en meget fin måte. Bundesliga har rukket 12 runder og Leipzig har så langt inntatt fjerdeplassen på tabellen. Det betyr at laget er inne på Champions League plass. Hjemme på Red Bull Arena er Leipzig meget vanskelig og hanskes med. 4-2-0 etter seks spilte, med en målforskjell på 15-3 er solide tall. Laget kan henge med lenge, og kanskje helt inn i kampen om spill i den gjeveste turneringen i Europa neste sesong. I siste kamp i ligaspillet tapte Leipzig 0-1 borte mot Wolfsburg. I Europa League går det noe tregere. Leipzig er i Rosenborg sin gruppe, og står i stor fare for å falle ut sammen med trønderne etter gruppespillet, hvor laget torsdag tapte 0-1 mot Salzburg. 

Kevin Kampl, Diego Demme og Marcel Sabitzer er alle småskadet og tvilsomme. Nukan og Forsberg er tilbake i trening etter sine skader. 

Borussia har startet enda bedre enn hjemmelaget i årets utgave av Bundesliga. Laget ankommer Leipzig fire poeng foran vertene på en flott andre plass. Det er fire poeng opp til ledende Dortmund. Laget har seks strake seire hjemme, mens det på fremmed gress så langt står 2-2-2 i statistikken. Siste kamp endte med en solid 4-1 seier hjemme mot Hannover. Det betyr tre strake gevinster. 

Borussia har en del skader, og Kramer, Johnson, Hofmann, øg Ginter står alle i fare for å miste kampen. 

Toppkamp i Bundesliga. Leipzig er sterke hjemme, og vi tror ikke laget taper. H (HU på 432 rekker spillet) 

7. Eintracht Frankfurt - Wolfsburg
Wolfsburg tar turen til Frankfurt i kamp sju på kupongen. Et oppgjør mot Eintracht venter. Flott start av hjemmelaget, rundt midtsjiktet for gjestene sin del.

Eintracht er sterke, og har inntatt en tredjeplass på tabellen etter 12 spilte kamper. Laget står med 3-1-1 hjemme etter fem spilte. Selv med plass tre i Bundesliga er det faktisk litt å gå på når det gjelder formen på eget gress. Siste kamp endte med en fin borteseier 3-1 over
Augsburg. Det betyr sju kamper uten tap og laget er i flott form. I Europa League vant laget torsdag 4-0 hjemme mot Marseille, og har med det fem strake seire i den turneringen. Laget er soleklare vinnere av sin gruppe. 

Mye skader plager Eintracht. Chandler, Marset og Rodrigues de Souza er ute av spill, mens Salcedo, Geraldes og Stendera alle er tilbake i trening. 

Wolfsburg har hatt en mye svakere start enn hjemmelaget. Ankommer åtte poeng bak vertene til denne kampen, og ligger i midtsjiktet på tabellen. Borte står laget med 2-1-2 etter fem spilte. Siste kamp endte med en fin 1-0 seier hjemme mot Leipzig. 

Wolfsburg har mange småskader. Blant annet Jung, Camacho, Tisserand og Stefaniak sliter alle med å riste av seg skadene til denne kampen. 

Hjemmelaget skal være en klasse bedre her. Selv om Wolfsburg hadde spillefri denne midtuken, tror vi poengene blir igjen i Frankfurt. 

8. Chievo Verona - Lazio
Lazio legger ut på tur til møtet med Chievo. Hjemmelaget det desiderte bunnlaget i Serie A.. Gjestene inne på en fin fjerdeplass så langt. 

Chievo sliter på alle fronter. Laget ligger desidert sist på tabellen. Serie A har rukket å spille 13 runder, og Chievo har ennå ikke vunnet. Fire uavgjorte utgjør hele poengfangsten på fire poeng. Laget er dessuten straffet med tre minus poeng fra starten av sesongen. Dette betyr et enslig poeng på kontoen, og ting ser virkelig mørkt ut. Hjemme har laget 0-2-5 etter sju spilte. Dog har to av de uavgjorte kommet i de to siste kampene. Er man riktig glad i Chievo, kan man kanskje spore en liten fremgang. 0-0 borte mot Lazio i siste kamp er faktisk riktig bra. 

Tomovic er ute, mens Pucciarelli kan rekke kampen. 

Lazio er med i toppen. Med sine 23 poeng er laget nummer fire så langt, og inne på en Champions League plass. Borte har Lazio 3-1-2 etter seks spilte. Laget er bra og vil nok henge med i toppsjiktet helt inn. Laget har to 1-1 kamper i sine to siste i Serie A (hjemme mot Milan og borte mot Sassuolo) I Europa League er Lazio videre som nummer to i sin gruppe etter Frankfurt, til tross for et 0-2 tap borte mot Appolon torsdag.

Lucas Leiva (tidligere Liverpool) eneste tvilsomme med en lyskeskade. 

Det skal være klasseforskjell her. Vi spiller bare med et tegn. 

9. Torino - Genoa
To lag i midtsjiktet på tabellen møtes når Genoa tar turen til Torino og Stadio Olimpico. 

Torino har hatt en grei start på sesongen, men ikke mer. Det er dog meget jevnt på denne delen av Serie A tabellen, og Torino på plass nummer 11 er faktisk bare to poeng unna en plass i Europa neste sesong. Hjemme på Olimpico har Torino svake 2-1-3, mens laget ennå ikke har tapt på bortebane. Siste kamp endte 0-0 borte mot Cagliari. Nest sist tap 1-2 hjemme mot Parma. Daniele Baselli og Ola Aina er eneste som sliter med småskader før kampen. Torino har dog håp om at begge blir klare til denne kampen. 

Genoa ankommer Torino tre poeng etter hjemmelaget, og med bare fire poeng ned til nedrykk. Genoa er svake borte, og står med 1-1-4 etter de første seks.1-1 hjemme mot Sampdoria sist, mens det ble tap 1-2 mot Napoli nest sist, også det på hjemmebane. Nicolas Spolli eneste tvilsomme med en lyskeskade. 

To lag i midtsjiktet møtes. Trolig jevnt, men vi heller mot hjemmelaget og spiller HU.

10. Sassuolo - Udinese
Mapei Stadium er arena for kamp 10, der Udinese gjester Sassuolo. Vertene med en grei start på sesongen, Udinese en god del svakere. 

Sassuolo har kommet greit i gang i årets Serie A. Åttende plass på tabellen, og bare et lite poeng fra Europa spill neste sesong (plass 1-6) Laget har 3-2-1 hjemme og presterer noe ujevnt, men bra på sitt beste. Sist ble det tap 1-2 i Parma, mens det nest sist ble 1-1 hjemme mot Lazio. Noen spillere sliter med skader i Sassuolo, og Adjapong, Boga, Boateng og Sernicola er alle usikre inn mot denne kampen. 

Udinese ankommer til dette oppgjøret sju poeng bak hjemmelaget, og med bare et fattig poeng ned til nedrykk. Laget er svakt borte, og har 1-2-3 etter seks spilte. Borteformen må nok forbedres om ikke sesongen skal bli meget tung. Udinese overrasket stort i siste kamp, da gode Roma ble sendt hjem med et 0-1 tap. Svante Ingelsson er ute med korsbåndskade.
I tillegg er Santos, Barak, og Balic usikre med småskader. 

Vi tror Sassuolo fortsetter fremgangen og vinner dette. 

11. Frosinone - Cagliari
Cagliari tar turen til Frosinone og kamp på Stadio Benito i kupongens nest siste kamp. Det nyopprykkede hjemmelaget sliter i bunnen, mens Cagliari heller ikke har åpnet storveis, dog klart bedre enn vertskapet. 

Frosinone sliter veldig etter opprykket sist sesong. Bare Chievo bak på tabellen, gir klar nedrykksplass etter 13 spilte. Hjemme har laget fortsatt ikke vunnet, og står med svake 0-3-3 etter seks kamper. Trolig blir oppholdet i Serie A bare på en sesong, det er dog en stund til fasiten skal skrives. I siste kamp ble det tap 0-3 borte mot Inter. 

Dionisi og Paganini er begge uaktuelle, mens Soddimo og Halfredsson muligens blir spilleklare. 

Cagliari har spilt inn 15 poeng, og plassert seg i midtsjiktet på tabellen. Laget har ikke tapt hjemme, men er svake på fremmed gress. 1-2-4 er ikke all verden å slå i bordet med. Cagliari har spilt uavgjort i begge de to siste (0-0 hjemme mot Torino og 2-2 borte mot Spal) 

Castro spiller ikke, mens Pavoletti, Farago og Padoin er usikre. 

Hjemmelaget er svake. Cagliari er svake borte. Vi tror mest på gjestene, og spiller UB.

12. Roma - Inter
Kupongen avsluttes med en storkamp når Inter drar til den evige stad og møtet med Roma. Roma på sjuende plass, Inter er nummer tre etter 13 kamper. 

Roma har kommet greit i gang. Dog er avstanden blitt stor til de tre øverste på tabellen. Hjemme har laget 3-2-1 og det er ikke mer enn det må være. Siste i Serie A endte med tap 0-1 i Udinese. Etter sin tredjeplass sist sesong er Roma også involvert i Champions League denne sesongen. Selv med et hjemmetap 0-2 mot Real Madrid sist uke, er Roma videre i turneringen med en kamp igjen i gruppespillet. 

Dzeko, De Rossi, Pastore og Pellegrini er alle tvilsomme. 

Inter er meget sterke. Ankommer olympiastadion i Roma på tredje plass på tabellen. Laget har greie 4-0-2 på utebane og sikter inn topp fire nok en gang. Siste i Serie A endte med en 3-0 seier over Frosinone. I likhet med Roma er Inter også involvert i Champions League. Sist uke var laget i London, og tapte 0-1 for Tottenham på Wembley. Det er også Tottenham kampen om plassen bak suverene Barcelona er mot. En andre plass som gir avansement fra gruppespillet. 

To gode lag møtes. Trolig målfattig. Vi heller mot Inter, men dekker fult på det store spillet UB (HUB på 432 rekker spillet).

 

96-rekkeren: 
1.
 Arsenal - Tottenham HU
2. Liverpool - Everton H
3. Girona - Atletico Madrid UB 
4. Barcelona - Villareal H
5. CD Alaves - Sevilla HUB
6. RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach H
7. Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg H
8. ChievoVerona - Lazio B
9. Torino - Genoa HU
10. Sassuolo - Udinese H
11. Frosinone - Cagliari UB
12. Roma - Inter UB

 

432-rekkeren: 
1.
 Arsenal - Tottenham HUB
2. Liverpool - Everton H
3. Girona - Atletico Madrid UB
4. Barcelona - Villareal H
5. CD Alaves - Sevilla HUB
6. RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach HU
7. Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg H
8. ChievoVerona - Lazio B
9. Torino - Genoa HU
10. Sassuolo - Udinese H
11. Frosinone - Cagliari UB
12. Roma - Inter HUB

Klikk her for å levere din tippekupong