SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

England er storfavoritter på midtukekupongen

Harry Kane og England innleder EM-kvalifiseringen sin hjemme mot Tsjekkia fredag kveld. England blir blant midtukekupongens største favoritter. (NTB scanpix)
(AP Photo/Miguel Morenatti)

Harry Kane og England innleder EM-kvalifiseringen sin hjemme mot Tsjekkia fredag kveld. England blir blant midtukekupongens største favoritter. (NTB scanpix) (AP Photo/Miguel Morenatti) Foto:

Av

Torsdag starter EM-kvalifiseringen til EM 2020. Samtlige tolv kamper på ukens midtukekupong er fra denne.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddssingel EM-kvalik: Southgate har gjort Wembley til et fort

Oddsdobbel ishockey: Storhamar tar sin tredje strake seier mot Oilers

Oddsdobbel: Feit fredagsdobbel til 5,50 i odds

Oddstips lørdag: Våre norske gutter kan spille jevnt med Spania

Lørdagskupongen: Spania - Norge på lørdagskupongen

Vikinglotto: Vant 2,2 millioner kroner i annenpremie

Flax: Ti ting du ikke visste om Flax

V64 ÅbyHelfrekke objekter på Åby

V65 Bergen: Toppomgang fra Bergen travpark

Ukens midtukekupong består utelukkende av EM-kvalifiseringskamper. Innleveringsfristen er først torsdag kl 20.40Bonuspotten er på ca 330 000 kr på midtukekupongen. Åtte av kampene avvikles torsdag, mens fire av kampene først spilles fredag kveld. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

Fredag kan du stikke av med 97 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

1. Nord-Irland - Estland
Det er første runde av EM-kvalifiseringen som innledes denne uken. EM 2020 skal forøvrig avvikles i 12 byer i 12 forskjellige land og det er Wembley som skal arrangere begge semifinalene og finalen. Totalt er det ti kvalifiseringsgrupper, de to beste fra hver gruppe kvalifiserer seg til EM. 20 av de 24 nasjonene skal altså komme fra selve EM-kvalifiseringen, de siste fire kommer via sluttspillet i Nations League.

Vi innleder i gruppe C som foruten Nord-Irland og Estland, består av Nederland, Tyskland og Hviterussland.  Nord-Irland hadde ingen suksess i Nations League i fjor høst og tapte alle sine fire kamper mot Bosnia og Østerrike. Men spilte playoff til fotball-VM i Russland 2018 etter å ha endt som nummer to i Norges gruppe. 0-1 tap hjemme mot Sveits og 0-0 borte gjorde dog at laget ikke kvalifiserte seg til VM.  Will Grigg rekker ikke kveldens kamp for Nord-Irland, i tillegg er både Gareth McAuley og Corry Evans usikre.

Estland med 1-1-4 sin Nations League-gruppe i fjor høst. Endte på 4. plass sin kvalifiseringsgruppe til EM 2016 og på 4. plass i sin kvalifiseringsgruppe til VM 2018.  Klarte blant annet 0-0 borte mot Hellas da, men røk 1-8 borte mot Belgia og 0-5 borte mot Bosnia. 2-1 seier borte mot Finland i en treningskamp i januar. Midtbanespilleren Sander Pruri er ute med muskelskade for Estland.

Nord-Irland blir store favoritter her. Nord-Irland bør sikre seg tre poeng i kveld. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Nederland - Hviterussland
Også denne er hentet fra gruppe C og Nederland er sammen med Tyskland storfavoritter til å vinne gruppa. Nederland klarte altså ikke å kvalifisere seg verken til EM 2016 eller VM 2018, men viste strålende takter i Nations League i fjor høst da de vant sin gruppe på bekostning av Tyskland og Frankrike. Har et meget spennende landslag nå og blir trolig blant favorittene til EM-gullet i 2020. Nederland kan i all hovedsak stille med sitt sterkeste lag.

Hviterussland gikk ubeseiret gjennom Nations League-gruppen sin og vant den fire poeng foran Luxembourg, men det var altså på det laveste nivået. Endte helt sist i sin kvalifiseringsgruppe til VM 2018 med kun fem poeng.  Tapte alle sine fem bortekamper da.

Nederland blir trolig midtukekupongens aller største favoritt. H.

3. Slovakia - Ungarn
Gruppe E som i tillegg består av Kroatia, Wales og Aserbadsjan. Slovakia vant en og tapte tre av sine fire kamper i gruppe med Ukraina og Tsjekkia i Nations League i fjor høst. Seieren kom hjemme mot Ukraina (4-1). Endte på 2. plass i sin kvalifiseringsgruppe til Russland-VM 2018, men var blant de dårligste toerne og nådde ikke playoff.  Har ikke spilt noen landskamper siden Nations League i fjor høst. Viktige spillere som Martin Skrtel og Tomas Hubacan har gitt seg på landslaget.

Ungarn tok 2. plassen bak Finland i sin Nations League-gruppe.  Har ikke spilt noen landskamp etter at de slo Finland 2-0 hjemme i avslutningskampen av Nations League i november 2018. Endte på 3. plass i sin kvalifiseringsgruppe til VM 2018, men var hele 14 poeng bak Portugal og Sveits som hadde samme poengsum. Tremålstap borte både mot Portugal og Sveits.

Denne er åpen. U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Kroatia - Aserbadsjan
Gruppe E. Kroatia avsluttet 2018 med 1-2-tap borte mot England og endte dermed på 2. plass i Nations Leaguegruppen sin. Ni av spillerne som vant sølvet i fjorårets VM er ikke med i troppen til denne kampen. 6-0-seier hjemme og 0-0 borte mot dagens motstander i forrige EM-kvalik (kilde Tipsavisen.no). Mario Mandzucic ga seg med landslagsfotball etter VM, men både Ivan Perisic, Luka Modric og Ivan Perisic er med i torsdagens tropp.

Aserbadsjan endte på 2. plass i sin Nations League-gruppe i fjor høst. Var da i gruppe med Malta, Færøyene og Kosovo. Endte på 5. plass i sin kvalifiseringsgruppe til VM 2018 (gruppen til Norge).  Klarte da 0-0 borte mot Tsjekkia, men tapte stort borte både mot Tyskland, Norge og Nord-Irland.

Det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne kampen. H.

5. Østerrike - Polen
Gruppe G som i tillegg består av Israel, Slovenia, Makedonia og Latvia.  Østerrike tok sju poeng på sine fire kamper i sin gruppe i Nations League i fjor høst, men ble kun nummer to bak gruppevinner Bosnia.  Hadde en overkommelig kvalifiseringsgruppe til VM 2018, men endte kun på 4. plass bak Serbia, Irland og Wales.  Vant hjemmekampen mot gruppevinner Serbia da, spilte 2-2 mot Wales og tapte 0-1 for Irland. Marko Arnautovic er friskmeldt og ventet å lede offensiven torsdag kveld, men viktige Guido Burgstaller er ute med skade.

Polen hadde et skuffende VM-sluttspill i Russland i fjor sommer og ble slått ut allerede etter gruppespillet etter tap både mot Senegal og Colombia.  Vant heller ingen kamper i høstens Nations League og endte sist i gruppe med Portugal og Italia.  Har en herlig offensiv med hærfører Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik and Krzystof Piatek. Landslagstrener Jerzy Brzeczek  kan stille med et bortimot toppet lag i Wien torsdag kveld.

Hjemmelaget er svake favoritter og bør kunne unngå tap. HU.

6. Makedonia - Latvia
Gruppe G og der hjemmelaget kanskje er en liten outsider til å klare en av de to øverste plassene i gruppa.  Makedonia gjorde som ventet jobben i sin gruppe i Nations League i fjor høst og vant fem av sine seks kamper da. Det var riktignok på det laveste nivået i gruppe med Armenia, Gibraltar og Liechenstein. Endte nest sist i sin kvalifiseringsgruppe til fotball-VM 2018, men tapte kun med et mål både hjemme mot Spania og Italia.

Latvia vant ingen av sine seks kamper i høstens Nations League i gruppe med Kazakhstan, Georgia og Andorra. Men fire av de seks kampene endte uavgjort. Slaviša Stojanovič er ansatt som ny landslagssjef og han debuterer her. I sin kvalifiseringsgruppe til fotball-VM 2018 ble det sju tap, en uavgjort og to seire. Begge seirene ble tatt mot Andorra, samme Andorra som de spilte 0-0 mot i begge kampene i høstens Nations League.

Det er meget vanskelig å se for seg borteseier her, men en viss U-fare er det nok. HU.

7. Israel - Slovenia
Gruppe G. Israel med to seire og to tap i høstens Nations League der laget endte på 2. plass bak Skottland. Vant da begge hjemmekampene, mens det ble 0-2 tap borte mot Albania og 2-3 tap borte mot Skottland. Var i kvalifiseringsgruppe til fotball-VM 2018 med blant annet Spania og Italia og endte på 4. plass i den gruppa.  Tapte fire av sine fem kvalkamper hjemme da, kun Liechtenstein ble slått (2-1).

Slovenia var med i Norges gruppe i Nations League i fjor høst, men endte opp uten å vinne en eneste av sine seks kamper der. Tre ettmålstap og tre poengdelinger ble fasiten da. Hang lenge med i kampen om andreplassen i sin kvalifiseringsgruppe til fotball-VM 2018, men endte tilslutt på 4. plass.  Innledet den kvaliken på bortebane med 2-2 mot Lituaen og 1-0 seier mot Malta. Bortekampene mot hhv Skottland, Slovakia og England endte alle med 0-1 tap.

Israel er ikke så verst og favoriseres klart av hjemmebane. H.

8. Belgia - Russland
Gruppe I som i tillegg består av Skottland, Kypros, Kazakhstan og San Marino. Belgia kom seg som kjent helt til semifinalen i fjorårets fotball-VM i Russland, men der ble det 0-1 tap mot Frankrike. I bronsefinalen ble England slått 2-0. Innledet høstens Nations League med tre seire, men gikk på en smell borte mot Sveits i den siste kampen og tapte 2-5 og dermed vant Sveits gruppa.  Kevin de Bruyne, Vincent Kompany, Thomas Meunier, Axel Witsel og Romelu Lukaku er alle ute med skader torsdag.  Men det er fortsat godt med kvalitet i dette belgiske mannskapet.

Russland var ikke levnet rare sjansene som vertsnasjon av fotball-VM i fjor sommer, men endte opp med å slå ut Spania i åttedelsfinalen og ryke ut etter straffesparkkonkurranse mot Kroatia i kvartfinalen. I høstens Nations League innledet laget med sju poeng på de tre første kampene, men røk 0-2 borte mot Sverige i den siste kampen og dermed vant Sverige gruppa. Noen spillere har gitt seg etter VM, men Dzyuba, Golovin og Cheryshev er blant spillerne som fortsatt er med.

Belgia har en del skader, men likefullt et meget sterkt mannskap. Blir streket på over 70 prosent. Vi må ha "vekk" noen storfavoritter. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

9. Bulgaria - Montenegro
Gruppe A som i tillegg består av England, Tsjekkia og Kosovo.  Denne spilles fredag kveld. Bulgaria innledet med tre strake seire i Norges gruppe i Nations League i fjor høst og var i førersetet. Men tapte så borte mot Norge og maktet kun to poeng på sine to siste gruppespillkamper og dermed vant Norge gruppen. Tok en veldig turbetont seier mot Norge og imponerte ikke på noen måte spillemessig.  Endte på 4. plass i sin kvalifiseringsgruppe til fotball-VM 2018 bak gruppevinner Frankrike, Sverige og Nederland. Vant faktisk hjemmekampene både mot Sverige og Nederland i den kvaliken.

Montenegro endte på 3. plassen bak Serbia og Romania i sin Nations League-gruppe etter å ha avsluttet med to ettmålstap. Kjempet lenge en tøff kamp med Danmark om 2. plassen i sin gruppe til fotball-VM 2018, men tapte den helt avgjørende hjemmekampen mot Danmark i oktober 2017 og da var løpet kjørt.

Bulgaria er vanskelig å slå hjemme. HU på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

10. England - Tsjekkia
Gruppe A. Denne spilles fredag kveld. England gjorde et flott VM-sluttspill i Russland i fjor sommer og tok seg helt til semifinale. Der endte det med 1-2 tap mot Kroatia etter ekstraomganger og i bronsefinalen ble det 0-2 tap for Belgia. Innledet Nations League med 1-2 tap hjemme mot Spania, men slo tilbake med sju poeng på de tre siste og vant den avgjørende hjemmekampen mot Kroatia med 2-1 og endte dermed opp som gruppevinner. Har ikke spilt noen landskamper etter det. John Stones er det viktigste fraværet for England.

Tsjekkia med to seire mot Slovakia og to tap mot Ukraina i sin Nations League-gruppe som dermed endte på 2. plass. Var i Norges kvalifiseringsgruppe til fotball-VM og endte på 3. plass der (på plassen foran Norge) med totalt 15 poeng på ti kamper.  Tapte hhv 0-3 mot Tyskland og 0-2 borte mot Nord-Irland i den kvaliken, men fikk med seg ett poeng fra Ullevaal (1-1). Slo ellers Polen 1-0 borte i en treningskamp i fjor høst etter at Nations League var ferdigspilt.

England er store favoritter og bør ha en alle tiders mulighet til tre poeng. H.

11. Portugal - Ukraina
Gruppe B som ellers består av Serbia, Litauen og Luxembourg. Denne spilles fredag kveld. Portugal tok seg som ventet videre fra gruppespillet i VM-sluttspillet i Russland i fjor sommer, men røk ut allerede i åttedelsfinalen mot Uruguay etter å ha tapt ufortjent 1-2.  Vant sin gruppe i høstens Nations League og gikk ubeseiret gjennom de fire kampene mot Italia og Polen. Cristiano Ronaldo var ikke med i Nations League, men fredag er han tilbake på landslaget. Portugal er som kjent regjerende Europamester i fotball etter å ha slått Frankrike i EM-finalen på Stade De France for tre år siden. Bruno Fernandes er det eneste sentrale fraværet for Portugal.

Ukraina vant sin gruppe i divisjon B i Nations League i fjor høst. Innledet da med tre strake seire og var allerede gruppevinner før den avsluttende bortekampen mot Slovakia (som de tapte 1-4).  Hadde muligheten til å andreplass og playoff til  Russland-VM i den siste kvalifiseringskampen hjemme mot Kroatia, men endte opp med å tape denne 0-2 og endte dermed på 3. plass.  Var med i forrige EM i Frankrike, men tapte der alle sine tre gruppespillkamper.

Portugal er en av mange storfavoritter på ukens midtukekupong. Vi gir Ukraina en viss poengsjanse. HU.

12. Albania -Tyrkia
Gruppe H som i tillegg består av Frankrike, Island, Moldova og Andorra. Denne spilles fredag kveld.

Albania endte sist i sin gruppe i Nations League i fjor høst der Israel og Skottland var de to andre nasjonene. Innledet med 1-0 seier hjemme mot Israel, men deretter ble det to strake 0-2 tap borte mot hhv Skottland og Israel og til sist endte det med 0-4 hjemme mot Skottland. Albania var faktisk med i forrige EM i Frankrike i 2016. I gruppe med Frankrike (tap 0-2), Sveits (tap 0-1) og Romania (seier 1-0) gjorde ikke Albania seg bort, selv om det ikke ble avansement til sluttspillet.  Gjorde også en grei figur i sin kvalifiseringsgruppe til Russland-VM 2018 og endte på 3. plass i gruppe med Spania og Italia.

Tyrkia var i posisjon til å kvalifisere seg til Russland-VM i sin kvalgruppe, der det kjempet med Island, Kroatia og Ukraina. Men presterte å tape 0-3 hjemme for Island i den nest siste kvalifiseringskamoen og "nøyde" seg med 2-2 borte mot Finland i den siste, men da var toget allerede gått.  I høstens Nations League overrasket Tyrkia med å slå Sverige 3-2 borte, men de tre øvrige kampene mot hhv Russland og Sverige endte alle med tap, og dermed endte Tyrkia sist i gruppen.

Denne er vrien. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

96-rekker:
1. Nord-Irland — Estland H

2. Nederland — Hviterussland H

3. Slovakia — Ungarn U

4. Kroatia — Aserbajdsjan H

5. Østerrike — Polen HU

6. FYR Makedonia — Latvia HU

7. Israel — Slovenia H

8. Belgia — Russland H

9. Bulgaria — Montenegro HU

10. England — Tsjekkia H

11. Portugal — Ukraina HU

12. Albania — Tyrkia HUB

432-rekker:

1. Nord-Irland — Estland H

2. Nederland — Hviterussland H

3. Slovakia — Ungarn HUB

4. Kroatia — Aserbajdsjan H

5. Østerrike — Polen HU

6. FYR Makedonia — Latvia HU

7. Israel — Slovenia H

8. Belgia — Russland H

9. Bulgaria — Montenegro HUB

10. England — Tsjekkia H

11. Portugal — Ukraina HU

12. Albania — Tyrkia HUB

Klikk her for å levere din tippekupong