SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

England må mørne Montenegro

Harry Kane feirer etter å ha gitt England ledelsen 2-0 fra straffemerket like før pause mot Tsjekkia.  Nå venter en knalltøff bortekamp i Montenegro. (AP Photo/Matt Dunham)

Harry Kane feirer etter å ha gitt England ledelsen 2-0 fra straffemerket like før pause mot Tsjekkia. Nå venter en knalltøff bortekamp i Montenegro. (AP Photo/Matt Dunham) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

England har spilt 21 bortekamper i EM- og VM-kvalikene på rad uten å tape. Sist de tapte var i oktober 2009. Men det er mulig de må mørne Montenegro i første omgang i kveld.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige mandagsmeny:

Oddssingel EM-kvalifisering: England har en vanvittig bortestatistikk

Oddssingel EM-kvalifisering: Lukter uavgjort lang vei

Oddssingel EM-kvalifisering: Hvor mye gidder Frankrike?

V65 LeangenSupermandag på Leangen

V4 ÅlborgInternasjonal V4-lunsj fra Ålborg

Det er kampene fra EM-kvalifiseringen som dominerer mandagens langoddsprogram. Det spilles syv kamper, og flere av de europeiske fotballgigantene er i aksjon. England spiller borte mot Montenegro, Portugal møter Serbia hjemme og Island skal til Stade de France for å møte verdensmester Frankrike. I tillegg spilles den tredje semifinalen i NM-sluttspillet mellom Vålerenga og Frisk/Asker. På hockeyfronten spilles det også sluttspillkamper i svensk SHL, i Tsjekkia og i Finland. Ellers er det ni kamper fra NHL natt til tirsdag.

NB! 42 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Montenegro – England (Pause/fulltid dobbel) – U/B – 3,25 i odds (spillestopp kl. 2040)

England startet EM-kvalifiseringen fredag uten en rekke nøkkelspillere, men det hindret dem ikke å overkjøre Tsjekkia.

Raheem Sterling scoret sitt første hat trick for landslaget da England banket Tsjekkia 5–0 på Wembley fredag. Mandag tar Gareth Southgate med seg Three Lions til Montenegro.

Tsjekkere holder ikke samme nivå nå som den gang Pavel Nedved, Tomás Rosický, Jan Koller og Milan Baros herjer, og det viste de til gagns mot det unge og energiske mannskapet til engelskmennene. Southgate lot blant annet Borussia Dortmund-talentet Jadon Sancho få sin første kamp fra start for Three Lions.

Sancho fikk ballen på høyrekanten og la inn til Sterling som skled inn 1–0 for England etter 24 minutter. Engelskmennene dominerte omgangen, og det var fortjent at de gikk til pause med 2-0-ledelse etter at Harry Kane scoret sitt 21 landslagsmål fra straffemerket. Med 2-0-ledelse etter 1. omgang kunne England slippe seg løs i annen omgang. Sterling satte inn to mål til i løpet av de siste 45 minuttene, og Bristol City-forsvareren Tomas Kalas satte punktum med sitt selvmål på tampen av kampen.

England kunne hatt ti mål på en perfekt aften, mn det eneste minuset fredag var at Tottenhams Eric Dier måtte gå tidlig av banen med skade. Han spiller ikke mandagens kamp mot Montenegro.

De to siste gangene England har gjestet Podgorica City Stadium har kampene endt uavgjort. Podgorica City Stadium er en skikkelig heksegryte. Det er en intim arena med et enormt trøkk, men det entusiastiske hjemmepublikumet vil ikke være i stand til å skremme de engelske stjernene.

Montenegro startet EM-kvaliken med å spille 1–1 mot Romania fredag, men de skal ikke holde samme nivå som engelskmennene. Jeg tror at England, som ikke har tapt en bortekamp i en kvalik siden oktober 2009, har lite å frykte mot montenegrinerne.

Three Lions har spilt 21 bortekamper på rad i EM- og VM-kvalikene uten å tape. Statistikken viser 14 seire og syv uavgjorte i denne perioden.

Ljumbisa Tumbakovic sine karer tapte tre av sine seks kamper i Nations League, og de endte på tredjeplass i sin gruppe på nivå tre. De tapte blant annet hjemme mot Serbia (0–2) og Romania (0-1). Montenegro har faktisk gått målløs av banen i syv av de siste 13 landskampene, inkludert fire av de siste seks kampene i Podgorica, så England burde ikke ha for mye å bekymre seg for bakover.

Three Lions har holdt nullen i tre av de fire siste kampene, men de må passe seg for Stefan Mugosa. Han har scoret fire mål på de fire siste landskampen for Montenegro.

England kjørte over Tsjekkia på Wembley, men det var på hjemmebane. Montenegro kommer til å by på hardere motstand, tror jeg. De har ikke sluppet inn mer enn to mål siden 2017, og jeg tror ikke de vil gi England kamp. Da engelskmennene vant 4–1 i 2013 sto det uavgjort til pause. Det litt pussige er at England har gått til pause med ledelse begge de to gangen de har spilt i Montenegro, men begge kampene har endt uavgjort.

En liten kuriositet er at England har vunnet de tre siste kampene som er spilt på en mandag under Gareth Southgate. Det er kun søndager han har vunnet flere kamper på enn mandag.

Nå skal det sies at England et betydelig bedre lag enn de var sist lagene møttes i 2013, og jeg tror England vinner denne kampen etter 90 minutter. Men jeg tror Montenegro vil gjøre det vanskelig for England å score i første omgang. Jeg ser for meg et scenario hvor det står uavgjort til pause og England vinner til slutt. Det gir flotte 3,25 i odds. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk her for å levere dette spillet