Spillsenterets øvrige lørdagsmeny:

Lørdagskupongen: Liverpool lar seg ikke stoppe

Oddsdobbel: Lørdag spiller vi Fulham

Oddssingel Premier League: Salah og Liverpool er i superform

Oddssingel Premier League: Spurs må jobbe for seieren

Oddssingel Premier League: Leicester gir gass fra start

Oddssingel Premier League: Ingen tror på Brighton

V75 RommeSuperlørdag med V75 fra Sverige

Lørdagens langoddsprogram er spekket med fotball fra England. Det spilles seks kamper i Premier League og det spilles fulle runder i både Championship, League One og League Two. I tillegg er det full serierunde i Serie A og det er Old Firm i Skottland mellom Rangers og Celtic. Tour de Ski innledes med sprint, mens det er verdenscup slalåm for kvinner i Semmering og i NHL ruller det på for fullt igjen etter en liten julepause med kamper både lørdag kveld og natt til søndag.A.

NB: 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Rangers – Celtic 3,55 – 3,20 – 1,85 U (spillestopp kl. 1325)

Det er to ting som deler Glasgow: River Clyde – og fotball. Lørdag er det klart for verdens verste lokaloppgjør, the Old Firm mellom Rangers og Celtic.

Celtic har hatt et solid grep på Rangers de siste årene. Sist Rangers vant the Old Firm var tilbake i mars 2012. I denne perioden har lagene møttes 15 ganger, og Celtic har vunnet tolv av dem.

Utnevnelsen av Steven Gerrard som ny manager på Ibrox har gitt Rangers-fansen nytt håp. Den tidligere Liverpool-kapteinen har gjort flere grep etter at han kom til Glasgow.Det mest synlige er at han har hentet inn en rekke nye ansikter i Rangers-stallen. 

Steven Gerrards første Old Firm endte likevel med 0-1-tap.Rangers har dermed gått målløse av banen i fem av de siste seks kampene mot Celtic.

Det har vært en tøff desembermåned for Rangers. The Gers ligger på annenplass i skotsk Premiership, tre poeng bak Celtic, men de har spilt én kamp mer enn The Hoops.

Det har vært et fantastisk år for Celtic. Den tidligere Liverpool-manageren Brendan Rodgers ledet laget sitt til enda en treble etter debutsesongen hvor The Hoops var uslåelige. De har allerede tatt sesongens første trofé, da de slo Aberdeen i ligacupfinalen på Hampden Park i starten av desember.

Celtic står nå med tre seire på rad etter 0-2-tapet mot Hibs på Easter Road. The Hoops slo både Motherwell og Dundee 3-0, før de dro til Pittodrie på Boxing Day hvor de slet seg til en 4-3-seier.

Selv de aller mest hardbarkede av Rangers-fansen må innrømme at kvaliteten i spillerstallen til Celtic er bedre enn hos Rangers i øyeblikket.

Før lørdagens Old Firm mangler imidlertid Celtic et par sentrale spillere. Den australske landslagsspilleren Tom Rogic er i Abu Dhabi med Australia i Asia Cup, mens spissen Leigh Griffiths har fått permisjon, angivelig på grunn av gamlingproblemer, i tillegg er det flere Celtic-spillere som sliter med skader.

Uheldigvis for Rangers, så har Celtic har en stor stall. Du kan være sikker på at uansett hvilke spillere Brendan Rodgers starter med i lørdagens match, så vil de vise seg frem i denne kampen, som er den største i Skottland. Celtic-manager Rodgers har også betydelig mer erfaring enn mannen som leder Rangers. Steven Gerrard er unektelig en legende som spiller, men som manager er han fersk.

Gerrard har imidlertid gjort en god jobb så langt hos Rangers. Han er opptatt av å tette igjen bakover, og det er nok også grunnen til at Rangers kun har sluppet inn mer enn ett mål ved en anledning denne sesongen i Premiership. Og det skjedde tilbake i august. Jeg tror Gerrard vil gjøre det vanskelig for Celtic å score på Ibrox i lørdagens kamp.

Celtic-supporterne har bare drøye 750 billetter til lørdagens kamp. På Ibrox vil Rangers ha 50 000 av sine egne i ryggen. Den støtten skal man ikke kimse av. Jeg ser for meg et målfattig Old Firm på lørdag. 0–0 eller 1–1 er mitt tips. Uavgjort gir herlige 3,20 i odds. Spillestopp er klokken 1325.

Klikk her for å levere dette spillet