SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kan Ryan Giggs ta Wales til EM-sluttspill?

Ryan Giggs er andslagssjef for Wales.  (Color China Photo via AP) CHINA OUT

Ryan Giggs er andslagssjef for Wales. (Color China Photo via AP) CHINA OUT Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den tidligere United-legenden Giggs er Wales-manager. Søndag bør laget hans ta tre poeng på hjemmebane.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige søndagsmeny:

Oddssinge ishockey: Vi tror Storhamar fortsetter veien mot bøtten

Oddsdobbel EM-kvalik: Kan Ryan Giggs ta Wales til EM-sluttspill?

Oddssingel: EM-kvalik: Nederland spilles til akseptabel odds

Oddssingel EM-kvalik: Mer trøbbel for Østerrike

Søndagskupongen: EM-kvalik i fokus på søndagskupongen

V75 Sverige: Untersteiner har V75-bankeren på Axevalla

V4 Odense: Herlig V4-omgang fra Danmark

Lykkespill: Vant 1,8 millioner, men vet det ikke selv

Søndagens langoddsprogram byr på ti kamper fra EM-kvalifiseringen. I tillegg spilles den andre semifinalen i NM-sluttspillet mellom Stavanger Oilers og Storhamar. Ellers er det en rekke kvalifiseringskamper til NM for menn. Og flere eliteserieklubber spiller sin siste treningskamp før seriestarten, blant andre Molde. I Kollen er det verdenscup fellesstart i skiskyting for kvinner og menn. Det er også jaktstart 10 km i langrenn fra Quebec. I NHL spilles det også tre natt til mandag.

NB! 42 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Wales - Slovakia H - 1,90 (Spillestopp 14:55)

Wales var ute i en vennskapskamp sist onsdag, og vant ved den anledningen 1-0 hjemme mot Trinidad og Tobago. I denne kampen hvilte Giggs mange av sine vanlige menn. Dagens oppstilling kommer til å bli adskillig sterkere. Dessverre vil trolig ikke Aaron Ramsey spille dagens kamp. Dette er et stor savn, men Wales skal klare seg greit mot dagens motstander til tross for det. Superstjernen Gareth Bale er inne i elleveren og må prestere. Nest sist ble det tap med 0-1 borte mot Albania. 

Det skal bli spennende å se hva den tidligere Manchester United legenden Ryan Giggs kan utrette som manager for Wales, men laget vil få det hardt i denne gruppen, hvor Kroatia er favoritter. Men dette gjør bare dagens kamp viktigere. Mot et av gruppens dårligste motstander, Slovakia, må laget ta tre poeng. Wales er egentlig et ganske hyggelig hjemmelag. Hvis vi regner med alle turneringer, også privatlandskamper så har Wales vunnet syv av de siste 14 hjemmekampene sine. Siste møte mellom disse to var helt tilbake i 2016. Da vant Wales 2-1 på hjemmebane. Vi tror på en lignende resultat i dagens kamp. 

Slovakia startet sin kvalik sist torsdag, med en meget fin 2-0 seier hjemme mot Ungarn. Nest sist ble det tap 0-1 borte mot Tsjekkia. I likhet med sin motstander var Slovakia ikke kvalifisert for sist sommers VM-sluttspill. Laget har ikke vunnet noen av sine seks siste kamper på fremmed gress, og er meget begrenset på utebane.

Begrunnelse H: Slovakia er svake på bortebane. Wales hvilte mange spillere i sin siste privatlandskamp. Normalt sett skal waliserne vinne dette oppgjøret. Vi får 1,90 og det må prøves.

Ungarn - Kroatia B - 1,68 (Spillestopp 17:55)
Ungarn var ikke med i sist sommers VM-sluttspill, og har heller ikke startet bra i denne kvaliken. Den første kampen sist torsdag endte med et 0-2 tap borte mot Slovakia. Denne andre kvalikkampen, mot gruppefavoritten Kroatia, blir derfor viktig for ungarerne. Ungarn skal slite mot stjernen fra Kroatia. Ungarn har tapt mot Finland, Australia og Hellas på sine syv siste landskamper. Sist lagene møttes tilbake i 2016 ble det uavgjort 1-1 i Ungarn. Ungarn har tre strake seire å vise til på hjemmebane, dog mot noe begrenset motstand (Finland, Estland og Hellas).

Kroatia er den store favoritten i denne gruppen. Laget er meget bra, og spilte seg helt frem til finalen i sist sommers VM, der laget tapte 2-4 for Frankrike. Denne kvaliken startet også bra resultatmessig. Sist torsdag ble det seier 2-1 hjemme mot svake Aserbajdsjan. Noe snaut, men dog tre poeng. Laget kunne fint vunnet mer, for de var overlegne. Det jobbes bra i Kroatia, og manager Dalic Zlatko gjør en fin jobb.  

Normalt sett skal spillere som Rakitic, Modric og Perisic holde mot dagens motstander.  

Begrunnelse B: Kroatia er kanskje ikke laget som bøtter inn mål, men de har en veldig fin mentalitet i laget. Ungarn er svake, og denne kampen bør Kroatia vinne. 1,68 kjøper vi på borteseier. I kombinasjon med Wales så får vi en fin totalodds på 3,19.

Klikk her for å levere dette spillet