SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Leverkusen har super statistikk mot Stuttgart

Leverkusen og Kevin Volland (midten) er i sin beste form på to og et halvt år.

Leverkusen og Kevin Volland (midten) er i sin beste form på to og et halvt år. Foto:

Av

Leverkusen er ubeseiret i de ni siste kampene.

DEL

OddstipsEn deilig onsdag for Spillsenteret. Vi traff blink med råtipset vårt på Besiktas til herlige 7,70 i odds. Innsatsen var 100 kroner, så vi satt igjen med et solid overskudd. 

Det er en nydelig torsdag med 24 kamper fra Europaligaen på oddsprogrammet. I tillegg er det ishocket både fra den norske og svenske eliteserien.

Torsdagens singeltips: FC Köln går på en stjernesmell

Torsdagens andre singeltips: Lazio er ikke ferdig

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Stuttgart - Bayer Leverkusen B

Tysk, 1. Bundesliga.  For et hvert lag som er nyopprykket, vil hjemmekampene være avgjørende. På bortebane har Stuttgart vært skandaløst dårlige. Etter to bortetap på rad står Stuttgart med 0-1-7 og 4-15 i målforskjell på fremmed gress. Da er det godt å komme hjem til Mercedes-Benz Arena.

Stuttgart har vært bunnsolide foran egne fans. De har ennå ikke tapt foran egne fans denne sesongen.

De har faktisk tatt 16 av sine 17 poeng denne sesongen hjemme på Mercedes-Benz Arena, så trener Hannes Wolf har grunn til å være optimistisk før hjemmekampen mot Leverkusen.

Men: Leverkusen er et lag som har plaget Stuttgart de siste syv årene. Laget fra bilbyen har spilt tolv kamper på rad mot Leverkusen uten å klare å vinne.

Bayer Leverkusen er på vei tilbake til toppen av Bundesliga etter en skuffende tolvteplass sist sesong. Etter en treg start på sesongen med tre tap på de fem første kampene, har de nå spilt ni kamper på rad uten tap.

De ligger på en niendeplass etter 14 serierunder, men det er kun fire poeng opp til Schalke 04 som innehar tredjeplassen før helgens serierunde.

Kevin Volland har hatt en strålende sesong, og han var den store stjernen da Leverkusen spilte 1-1 hjemme mot Borussia Dortmund forrige helg. Scoringen hans mot Dortmund var hans niende denne sesongen, og det gjør at han er to mål foran nærmeste tysker på toppscorerlisten, Timo Werner i RB Leipzig.

Leverkusen er det tredje beste laget i Bundesliga før helgens kamper. De har scoret 27 mål så langt. Det er kun Bayern og Dortmund som har scoret mer enn dem.

Dersom Leverkusen skal vinne i Sør-Tyskland, så må de stoppe Chadrac Akolo. Han kom inn fra benken mot Werder Bremen forrige helg. Da scoret han ikke, men på de fire siste hjemmekampene har han scoret tre ganger.

Stuttgart har blant annet vunnet mot Dortmund på hjemmebane, men Dortmund har vært inne i en blytung periode med syv kamper på rad uten tap. Så hvor vidt det er så imponerende er jeg litt usikker på. Leverkusen på sin side er inne i sin beste periode på to og et halvt år, og de har dominert de interne oppgjørene mellom lagene.

Stuttgart har ingen nye spillere på skadelisten, så de vil antakeligvis stille med en omtrent lik startellever som mot Werder. Jeg antar at toppscorer Chadrac Akolo, som startet på benken sist, vil starte dene kampen.

Den chilenske midtbanespilleren Charles Aranguiz gikk av banen med skade mot Dortmund lørdag, og jeg venter at Julian Baumgartlinger tar hans plass. LVenstreback Wendell er suspendert, så han spiller ikke fredagens kamp.

Jeg ser for meg en kamp hvor det kan komme mål i begge ender av banen, men jeg stoler på at Leverkusen vinner. Stuttgart er tross alt det laget Leverkusen statistisk sett har vunnet flest ganger mot i Bundesliga. De har vunet 33 ganger mot dem.

Her er vårt singeltips fredag 8. desember:

VfB Stuttgart - Bayer 04 Leverkusen 2,95 - 3,30 - 2,00 B

Total odds: 2,00