SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Los Angeles Galaxy og Zlatan på midtukekupongen

Av

Fem kamper fra MLS og seks kamper fra finsk toppdivisjon er den noe uvante menyen på ukens midtukekupong.

DEL

Oddstips (Siste) Ukens midtukekupong byr på seks kamper fra finsk toppserie, en kamp fra Toppserien for kvinner her hjemme og fem kamper fra Major League Soccer. De sju første kampene spilles alle onsdag, mens de fem kampene fra MLS spilles natt til torsdag. Bonuspotten vokser igjen og er på ca 700 000 krInnleveringsfristen er kl 17.25. Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper.

1. HJK Helsinki - PS Kemi
Finsk Veikkausliiga. Det er tolv lag i den øverste divisjonen i Finland og totalt skal det spilles 33 serierunder. Lagene har spilt litt ulikt antall kamper (16-17 og 18), men vi er altså ca halvveis.

Etter at Seinäjoen ble seriemester i 2015 og Mariehamn i 2016, var finsk fotballs dominerende klubb HJK Helsinki tilbake som serimester forrige sesong. HJK er også i føringen denne sesongen og står med 39 poeng etter 18 spilte seriekamper og har sju poeng ned til ROPS på andreplass som har spilt en kamp mindre. Etter sterke 8-2-0 på sine ti foregående seriekamper, ble det et sjeldent tap fredag med 1-2 borte for Lahti. 6-0-2 på hjemmebane, begge tapene kom tidlig i sesongen. Nå står HJK med fem strake hjemmeseire.

Tabelljumbo PS Kemi står med 11 poeng etter sine spilte 16 seriekamper. Det er kun laget som ender sist som rykker direkte ned, nest siste plass gir kvalik. Det skiller kun to poeng opp til sikker plass. Kun tre kamper er vunnet (3-2-11), to av seirene er kommet mot svakt plasserte SJK. I tillegg har laget tatt en overraskende borteseier mot KUPS i slutten av mai. Totalt 2-0-5 på bortebane.

2-0 og 4-0 i de to siste tilsvarende. HJK taper nok ikke poeng i to kamper på rad og må være blant kupongens sikreste kamper. H.

2. RoPS - FC Ilves
Tabelltoer RoPS har altså sju poeng opp til serieleder HJK Helsinki, men spilt en kamp mindre. 32 poeng etter rekken 9-5-3 og solide 5-1-2 på åtte spilte hjemmekamper. Etter tre strake seire, har det blitt poengdeling i de to siste.

FC Ilves med spesielle 3-5-0 på åtte spilte hjemmekamper og like spesielle 7-3 i målforskjell på de åtte. Borte presterer ikke laget like bra, fem av åtte bortekamper er tapt (3-1-5). Ligger på 8. plass med totalt 24 poeng. Moderate 1-3-2 på de seks siste seriekampene.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende i Rovaniemi og dette bør være bra sjanse for hjemmelaget. H. 

Les også: Los Angeles Galaxy skal slå bunnlaget

3. Inter Turku - Kups
Inter Turku endte fjerde sist forrige sesong og har ikke prestert særlig bedre denne sesongen. 17 poeng etter 16 spilte kamper og kun en av sju hjemmekamper er vunnet (1-2-4). Litt bedre poengfangst på bortebane med 3-3-3. Fire kamper på rad uten tap nå, forrige seier kom hjemme mot tabelljumbo PS Kemi (1-0).

Til tross for at Kups kun har vunnet en av sine sju siste seriekamper (1-3-3), ligger laget på 4. plass med totalt 26 poeng. Har spilt 18 kamper og lagene rundt har således kamper tilgode på Kups. Variable 4-1-4 på bortebane.

2-5-2 på de ni siste tilsvarende og det ser åpent ut igjen mellom disse to formsvake lagene. HUB.

4. Seinäjoen - FC Lahti
Seinäjoen ble altså seriemester så sent som i 2015, og endte på 3. plass i sesongen etter. Endte så på 6. plass forrige sesong og nedturen har fortsatt denne sesongen. Etter 16 spilte seriekamper er det kun målforskjellen som holder laget over kvalikplassen. Ligger tredje sist med kun 13 poeng. Moderate 2-1-5 på åtte spilte hjemmekamper.

FC Lahti tok skalpen tilserieleder HJK Helsinki sist fredag og vant 2-1. Ligger på 3. plass med 29 poeng etter rekken 7-8-1 og har færrest tap av alle i divisjonen. Men med kun to seire på ni bortekamper (2-5-1), har for poeng gått tapt i poengdelinger.

2-5-0 på de sju siste tilsvarende i Seinäjoen, men nå kan det være dags for borteseier. HUB. 

5. VPS Vaasa - TPS Turku
To 4. plasser er den beste plasseringen for VPS de fire foregående sesongene på øverst nivå i Finland. Denne sesongen ser ut til å bli på samme nivå. Etter 17 spilte seriekamper ligger VPS på 6. plass med totalt 24 poeng etter rekken 6-6-5. Noenlunde like prestasjoner hjemme (3-3-3) som borte (3-3-2). Formen viser 3-1-2 på de siste seks.

TPS Turku rykket opp til Veikkausliiga før denne sesongen, etter å ha vunnet Ykkonen i fjor.  Har dog slitt med å ta nivået og ligger nest sist etter 16 spilte seriekamper med kun 13 poeng etter rekken 2-7-7. To seire er svakest av alle lagene i divisjonen, mens sju tap ikke er blant de svakeste. Kun en seier på bortebane hittil med 1-2-4 totalt. Samtidig er ikke formen så aller verst med kun ett tap på de seks siste seriekampene (1-4-1).

VPS blir garantert store favoritter på tippekupongen, og det er dårlig med sikkeralternativer på midtukekupongen. H.

6. IFK Mariehamn - Honka
IFK Mariehamn ble altså seriemester i 2016, men endte hele 27 poeng bak serievinner HJK Helsinki forrige sesong som endte med 5. plass. Har innledet årets sesong svakt og ligger på 9. plass etter 17 spilte seriekamper med kun 15 poeng.  Moderate 3-1-5 på hjemmebane.

Honka rykket opp til Veikkausliiga foran denne sesongen etter å ha rykket opp fra nivå tre sesongen før. Har bitt veldig godt fra seg, og kun tapt to av sine 16 første seriekamper (6-8-2), men siden halvparten har endt med poengdeling er ikke laget høyere enn på 5. plass med totalt 26 poeng. Begge tapene er forøvrig kommet på bortebane (2-4-2). Formen er utmerket og Honka er uten tap på sine seks siste seriekamper (4-2-0). 

Mariehamn er ikke av 2016-standard og formsterke Honka taper neppe nå heller. UB.

7. Arna-Bjørnar - Avaldsnes
Toppserien for kvinner og siste kamp for begge disse lagene før Toppserien tar en måneds sommerferie.

Ingen av disse lagene har vel prestert som forventet hittil. Ved drøyt halvspilt serie ligger Arna-Bjørnar på 4. plass med 18 poeng og har seks poeng opp til Sandviken på 3. plass. 5-3-4 totalt og variable 2-1-2 hjemme i Bergen.

Avaldsnes har endt på 2. plass bak suverene LSK kvinner de tre foregående sesongene, men har aldeles ikke fått sving på sakene denne sesongen. Ligger fjerde sist med kun 13 poeng etter rekken 4-1-7. Det er spesielt på bortebane laget har underprestert, fem av seks spilte bortekamper er tapt.

Arna-Bjørnar skal stå som favoritter her, men vi merker oss at Avaldsnes har vunnet de tre siste tilsvarende i Bergen. HB.

8. Minnesota United - Toronto
De fem siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra Major League Soccer. Totalt er det 23 lag i MLS og de er fordelt med 11 lag i Eastern Conference og 12 lag i Western Conference. De seks beste fra hver avdeling går til playoff. Totalt spilles det 34 serierunder før playoff og selv om lagene har spilt ulikt antall kamper nå, er vi ca halvveis.

Minnesota United holder til i Western og ligger på 9. plass der med totalt 16 poeng etter 16 spilte kamper. Det skiller sju poeng opp til Vancouver Whitecaps på 6. plass (siste playoffplass). Formen er svak for tiden og laget har kun vunnet en av sine sju siste (1-1-5). Anstendige 4-1-3 på hjemmebane, men hele sju tap på åtte bortekamper. Her er Miguel Ibarra tilbake etter karantene (13 kamper fra start), mens Marc Burch og Harrison Heath er ute med skader.

Toronto med velkjente Sebastian Giovinco og den amerikanske landslagsspilleren Michael Bradley som sine to største profiler holder til i Eastern Conference, men har hatt en meget svak første halvdel av sesongen og ligger nest sist med kun 15 poeng på sine 16 første seriekamper. Borte står laget med svake 1-1-5. Elleve av de femten poengene er tatt hjemme i Canada. Jozy Altidore, Drew Moor og Chris Mavinga er alle ute med skader på ubestemt tid.

Minnesota viser ikke form, men møter et lag som er i like dårlig form. Vi tror ikke hjemmelaget taper denne. HU.

9. FC Dallas - Atlanta United
FC Dallas gjorde jobben borte mot Minnesota natt til lørdag og innfridde vårt oddstips da (til drøye 2 ganger pengene). Laget holder til i Western Conference og ligger på 2. plass der med samme poengsum som ledende Sporting Kansas City (32 poeng). Er ubeseiret på hjemmebane med 5-4-0 på sesongens ni spilte hjemmekamper. Troppen er helt skadefri.

Les også: Ingen vil tape toppkampen i MLS

Atlanta United topper Eastern Conference etter sine 18 spilte seriekamper og står med 37 poeng og har fem poeng ned til New York Red Bulls på andreplass, men Bulls har to kamper tilgode. Solide 5-2-1 på de åtte spilte bortekampene til nå. Greg Garza, Chris McCann og Darlington Nagbe er ute med skader, men ingen av disse var heller med i forrige seriekamp som endte med 4-0 seier hjemme mot Orlando.

Dette blir jevnt, vi tror på poengdeling. U.

10. Colorado Rapids - Seattle Sounders
Etter en blytung periode med åtte strake tap, har Colorado tatt seg sammen og tatt sju poeng på sine tre siste. Holder til i Western Conference og ligger tredje sist der med totalt 15 poeng etter rekken 4-3-9 på sine 16 første seriekamper. Har åtte poeng opp til Vancouver Whitecaps på 6. plass (siste playoffplass). Som de faktisk slo 1-0 borte i den siste seriekampen. 3-2-4 totalt på ni spilte hjemmekamper. Kortne Ford og Axel Sjoberg er ute med skader.

Seattle Sounders holder også til i Western Conference og ligger nest sist med fattige tolv poeng på sine 15 første seriekamper. Velkjente Clint Dempsey er den mest kjente spilleren, men han har kun notert seg for et mål denne sesongen. Svake 1-1-5 på de sju første bortekampene. Gustav Svensson er i fotball-VM med Sverige, mens Roman Torres (VM-spiller for Panama) er tilbake, men visstnok ikke klar til onsdagens kamp. Jordan Morris er ute for resten av sesongen.

Pussige 2-0-7 på de ni siste tilsvarende oppgjørene i Colorado. Vi helgarderer. HUB.

11. Real Salt Lake - Sporting Kansas City
Real Salt Lake holder til i Western Conference og hevder seg ganske bra, ikke minst grunnet knallsterke 6-1-1 på hjemmebane. På reisefot er det tvertom, laget står med sju tap på ni spilte bortekamper. Ligger på 5. plass og er altså inne på playoff med totalt 23 poeng etter 17 spilte seriekamper. Har noen skader i troppen sin, men ingen nye er rapportert..

Sporting Kansas City holder også til i Western Conference, og topper tabellen på bedre målforskjell enn FC Dallas men har en kamp mer spilt. Totalt 32 poeng etter rekken 9-5-3, bortetallene viser godkjente 3-3-2. Røk 0-2 mot svakt plasserte Montreal Impact i forrige bortekamp.Felipe Gutierrez, Jimmy Medranda og Matt Besler er alle trolig ute til onsdagens toppkamp i Western Conference.

2-1-0 i de tre siste tilsvarende på Rio Tinto Stadium i Utah. Real Salt Lake har vist strålende takter på hjemmebane hele sesongen og taper neppe mot serielederen nå heller. HU.

12. Los Angeles Galaxy - DC United
Variable takter av Los Angeles Galaxy som står med 6-3-7 på sine 16 første seriekamper denne sesongen og totalt 21 poeng. Det skiller dog kun to poeng opp til Vancouver Whitecaps på 6. plass (siste playoffplass) i Western Conference. Zlatan Ibrahimovic noterte seg for to nye mål i bortekampen mot San Jose Earthquakes søndag og er oppe i ni mål totalt på 12 kamper (ni fra start og tre som innbytter). Jørgen Skjelvik har startet samtlige 16 kamper for Galaxy, mens Ola Kamara var ute med skade sist og også er usikker til onsdagens kamp. Kamara står forøvrig med seks seriemål hittil. Giovani dos Santos og Jonathan dos Santos har begge vært i VM-troppen til Mexico og selv om Mexico røk ut mandag, er de neppe klar til denne kampen. Galaxy står forøvrig med variable 4-0-4 hjemme i Los Angeles.

DC United har tatt færrest poeng av samtlige lag i MLS hittil og ligger sist i Eastern Conference med kun 10 poeng på sine 13 første seriekamper. Har i og for seg både tre og fire kamper tilgode på lagene foran seg på tabellen, men uansett er 2-4-7 på de 13 første meget svake tall. Har faktisk spilt 11 av 13 kamper på bortebane og står med svake 1-3-7 på de elleve kampene. Mangler tre/fire spillere til onsdagens kamp.

5-2-0 på de sju siste tilsvarende i LA og Zlatan og hans lagkamerater bør fikse tre poeng her. H.

96-rekker:
1. HJK Helsinki — PS Kemi H

2. RoPS — FC Ilves H

3. FC Inter Turku — Kuopio PS U

4. Seinäjoen JK — FC Lahti HUB

5. VPS Vaasa — TPS Turku H

6. IFK Mariehamn — FC Honka UB

7. Arna-Bjørnar — Avaldsnes HB

8. Minnesota United FC — Toronto FC HU

9. FC Dallas — Atlanta United FC U

10. Colorado Rapids — Seattle Sounders FC HU

11. Real Salt Lake — Sporting Kansas City HU

12. Los Angeles Galaxy — DC United H