SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Lukter uavgjort lang vei

Portugal og Cristiano Ronaldo fortviler etter sjansesløseri og 0-0 hjemme mot Ukraina i den første EM-kvalikkampen. (AP Photo/Armando Franca)

Portugal og Cristiano Ronaldo fortviler etter sjansesløseri og 0-0 hjemme mot Ukraina i den første EM-kvalikkampen. (AP Photo/Armando Franca) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Portugal har spilt uavgjort i de tre siste kampene. Vi tror heller ikke at Ronaldo & Co. klarer å slå Serbia mandag kveld.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige mandagsmeny:

Oddssingel EM-kvalifisering: England har en vanvittig bortestatistikk

Oddssingel EM-kvalifisering: Lukter uavgjort lang vei

Oddssingel EM-kvalifisering: Hvor mye gidder Frankrike?

V65 LeangenSupermandag på Leangen

V4 ÅlborgInternasjonal V4-lunsj fra Ålborg

Det er kampene fra EM-kvalifiseringen som dominerer mandagens langoddsprogram. Det spilles syv kamper, og flere av de europeiske fotballgigantene er i aksjon. England spiller borte mot Montenegro, Portugal møter Serbia hjemme og Island skal til Stade de France for å møte verdensmester Frankrike. I tillegg spilles den tredje semifinalen i NM-sluttspillet mellom Vålerenga og Frisk/Asker. På hockeyfronten spilles det også sluttspillkamper i svensk SHL, i Tsjekkia og i Finland. Ellers er det ni kamper fra NHL natt til tirsdag.

NB! 42 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Portugal – Serbia 1,55 – 3,50 – 5,50 U (spillestopp kl. 2040)

Portugal var skuffet over at de ikke tok alle tre poengene i den første EM-kvalifiseringskampen på fredag mot Ukraina. Portugiserne dominerte kampen mot Ukraina fra begynnelse til slutt, men klarte ikke å score mot Andrej Sjevtsjenko sine menn.

Ronaldo & Co. hadde 18 hjørnespark mot gjestenes to, og de hadde 16 skudd på mål mot ukrainernes to. Gjestene klarte likevel å få med seg ett poeng siden kampen endte målløst.

Jeg tror ikke Portugal får det særlig mye lettere mot Serbia på mandag. Serberne har ikke spilt i kvaliken ennå, men de spilte 1–1 mot Tyskland i en privatlandskamp onsdag i forrige uke, uten Tadic og Mitrovic på banen. De tok ledelsen i første omgang i den kampen. Begge lagene gjorde en del endringer på lagene i andre omgang, og tyskerne utlignet 20 minutter før slutt.

Historien til disse to landslagene, og det de har prestert de siste syv månedene, mer enn antyder at begge lagene kommer til å score i mandagens kamp og at kampen ender uavgjort.

Både Portugal og Serbia har scoret i de fire siste kampen mellom landene, og to av de kampene endte 1–1.

I tre av Portugal sine siste fem kamper, og fire av Serbia sine siste seks kamper har begge lagene scoret.

Cristiano Ronaldo var tilbake i startoppstillingen hos Portugal fredag. I en alder av 34 år er Juventus-stjernen fortsatt den fremste offensive trusselen i det portugisiske laget. Han har scoret 85 mål på 155 kamper for Portugal, og er en viktig brikke i landslaget.

Mladen Krstajic har fått fire forfall til EM-kvalikkampen mot Portugal. Han må blant annet klare seg uten Roma-spilleren Aleksandar Kolarov og Manchester United-s midtbanestjerne Nemanja Matic. Det betyr at Ajax-spilleren Dusan Tadic tar over kapteinsbindet i denne kampen. Han var outstanding for Ajax mot Real Madrid, og klarer han å hente frem litt av de samme finessene mandag skal Portugal få kjørt seg.

Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic er ventet å starte på topp. Han er en kar som både gir og tar mye juling, og han er en målscorer. På benken har de i så fall Luka Jovic, som scoret i kampen mot Tyskland. Eintracht Frankfurt-spilleren har hatt en glimrende sesong i Bundesliga, og han kan komme inn å skape problemer for Portugal, tror jeg.

Portugal og Serbia har begge spilt uavgjort i tre av de siste seks kampene sine, og siden begge nasjonene er ubeseiret i de siste syv kampene sine virker det svært sannsynlig at mandagens match ender med poengdeling.

I de to kampene Portugal tidligere har vunnet mot Serbia har seirene kommet med minst mulig margin. De har vunnt 2-1, så jeg venter det blir en åpen og jevn kamp mandag kveld.

Serbia har aldri vunnet mot Portugal, og jeg tror heller ikke at de klarer det mandag. Jeg mener denne kampen kommer til å ende uavgjort. Oddsen på U er 3,50. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk her for å levere dette spillet