SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Norge må passe opp for denne karen!

Her er Mats Zuccarello i duell med Nashville Predators-kaptein Roman Josi (t.h.). Josi leder også det sveitsiske landslaget, og han kan komme til å lage problemer for Norge i dag.  (AP Photo/Mark Humphrey)

Her er Mats Zuccarello i duell med Nashville Predators-kaptein Roman Josi (t.h.). Josi leder også det sveitsiske landslaget, og han kan komme til å lage problemer for Norge i dag. (AP Photo/Mark Humphrey) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi tror NHL-stjernene til Sveits kommer til å kjøre over Norge onsdag.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddssingel Allsvenskan: Helsingborg og Granqvist lager trøbbel for AIK

Oddssingel Copa Italia: Lang kveld i Coppa Italia

Oddsdobbel: Leeds vinner og sikrer playoff

Vikinglotto:

Det er et meget innholdsrikt langoddsprogram vi har foran oss denne onsdagen. Det er midtukerunde i Allsvenskan og fem kamper spilles i kveld. I tillegg er det tre kamper i Superettan. I England er andre playoffkamp mellom Leeds og Derby om retten til å spille opprykksfinale til Premier League. I tillegg er det finale i Coppa Italia mellom Lazio og Atalanta. Her hjemme er det 1. runde i cupen for kvinner og det siste serierunde i nederlandsk Eredivisie. Norge spiller en meget viktig kamp mot Sveits i ishockey-VM.

NB! 68 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Sveits - Norge - Roman Josi scorer mål - 3,75 i odds (spillestopp kl. 1610)

Forutsetningene før denne kampen er grei. Norge må vinne for fortsatt å ha en sjanse til å nå kvartfinalen. Dette er nøkkekampen for de norske iskrigerne.

Sveits står med ni poeng etter tre kamper, men de har møtt de antatt svakeste lagene i de tre første kampene. Alpenasjonen slo Italia hele 9-0, de slo Latvia 3-1 og i siste kampen slo de Østerrike 4-0. De har vært solide defensivt, hvor de kun har sluppet inn ett mål hittil. Det er likevel litt vanskelig å vite hvor de står siden motstanden ikke har vært all verden.

Norge har skuffet stort i VM så langt. Kampen mot Russland var ok. Den mot Tsjekkia var grei, men svakere. 1-9-tapet mot Sverige var rett og slett flaut. Så skal det sies at det var ingen som ventet at Norge skulle vinne disse tre kampene, men måten de tapte dem på gir grunn til bekymring. Nå forventer jeg samling i bånn hos de norske spillerne.

Norge er antakeligvis dårligere nå enn for fem til seks år siden. De har mistet en del spillere fra den tiden Roy Johansen ledet Norge til tre VM-kvartfinaler. Den siste i 2012 mot Russland.

Petter Thoresen også mangler flere sentrale brikker før denne kampen. Ken André Olimb ble skadet før VM, Mats Rosseli Olsen og Tommy Kristiansen ble begge skadet mot Tsjekkia – og Dallas Stars-stjernen Zuccarello er ikke med i VM. Dette er spillere som kunne forsterket det norske laget i kampen mot Sveits.

Mathis Olimb ble skadet mot Sverige. Det er usikker på om han vil bli spilleklar til kampen mot Sveits onsdag.

Norge er ikke så dårlig som 1–9 mot Sverige, og jeg tror de norske iskrigerne vil vise det onsdag.

Norge har møtt Sveits tre ganger tidligere i VM-sammenheng siden 2013. Det har endt med én seier og to tap.

Roman Josi, som er kaptein for NHL-laget Nashville Predators, er sammen med Kevin Fiala fra Minnesota Wild og Nico Hischier fra NJ Devils de største profilene i det sveitiske laget. De mangler to av sine beste spillere mot Norge. Timo Meier, som er den mestscorende sveiseren i NHL denne sesongen, spiller for San Jose Sharks som fortsatt henger med i Stanley Cup-sluttspillet.  Nino Niederreiter er heller ikke i Bratislava. Han spiller for Carolina Hurricanes som også er med i sluttspillet i NHL.

Sveitserne har likevel kvaitet i massevis. Fiala har scoret fire mål så langt i VM, mens Hischier har to scoringer. Josi har hittil kun ett mål, men han er den av dem som hadde flest målpoeng i NHL denne sesongen. Nashville-kapteinen scoret 15 mål og hadde 56 målpoeng.

Sveits skal være det soleklart beste laget. De har vært i to VM-finaler siden 2013. Senest i fjor, da de tapte etter spilleforlengelse og straffeslag for Sverige. Norge skal få kjørt seg i dag.

Jeg tror sveitserne kommer til å dominere kampen mot Norge, og da vil Josi komme til sjanser. 3,75 i odds på at Nashville-spilleren scorer mot Norge er spennende spill, mener jeg. Spillestopp er klokken 1610.

Klikk her for å levere dette spillet