SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Solbakken & Co. kan gå på en ny smell

FCK og Ståle Solbakken har en vanskelig kamp mot gulljagende FCM fredag kveld. Det vil bli en javn batalje.

FCK og Ståle Solbakken har en vanskelig kamp mot gulljagende FCM fredag kveld. Det vil bli en javn batalje. Foto:

Av

FCK skal forsøke å stoppe gulljagende FC Midtjylland. Det blir tøft.

DEL

OddstipsHerlig treff på gårsdagens singeltips på Wolfsburg til flotte 1,70 i odds. Innsatsen var 250 kroner, og dermed fikk vi et pent overskudd.

Fredagens langoddsprogam byr på litt hummer og kanari, men det er den dramatiske innspurten i den danske Superligaen som kanskje er aller mest interessant. Det spilles også kamper i Allsvenskan og Superettan i Sverige, det er playoff mellom Notts County og Coventry i England og siste serierunden i italiensk Serie B.

Lørdagens oddstips: Derfor vinner United

Lørdagskupongen: Drømte seg vekk

Klikk her for å levere lørdagens Lotto-kupong

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

FC København - FC Midtjylland B

Dansk, Superliga-sluttspill. Mesterskapsrunde. Det gjenstår to serierunder i den danske toppserien. Både FC København og FC Midtjylland har alt å spille for.

Det er fortsatt ikke avgjort hvem som vinner ligaen. FC Midtjylland slo Brøndby 1-0 på bortebane i forrige serierunde, og nå står både Brøndby og FC Midtjylland 79 poeng.

Ståle Solbakkens FCK er sjanseløse på å ta igjen de to topplagene, men de slåss med FC Nordsjælland om tredjeplassen. Begge lagene har 57 poeng.

FCK leverte ifølge Ståle Solbakken årets dårligste prestasjon i forrige serierunde, da de tapte 0-1 mot Aalborg på bortebane. Solbakken skiftet formasjon i løpet av kampen til 3-5-2, og det ga mer trøkk fremover hos hovedstadslaget, men den tidligere FCK-spilleren Kasper Kusk scoret kampens eneste mål.

To dager før FCKs nederlag på Nord-Jylland vant FC Nordsælland over Horsens, og det betyr at de to Sjælland-klubbene ligger helt likt med to serierunder igjen. Nå ligger det an til et skikkelig drama om tredjeplassen og en plass i Europa.

Carlos Zeca er suspendert, og Rasmus Falk gjorde en svak kamp mot Aalborg. Det åpner muligens opp for William Kvist i startopstillingen til fredagens match. I tillegg til Zeca mangler Solbakken også Jonas Wind.

Trolig FC København-lag: Andersen - Ankersen, Vavro, Johansson, Boilesen - Skov, Falk, Gregus, Fischer - Santander, Sotiriou.

FC Midtjylland på sin side fikk boostet selvtilliten skikkelig mandag, da de slo Brøndby 1-0 i København. Bubacarr Sanneh scoret Jylland-klubbens eneste mål. Dermed er det fortsatt liv i gullkampen.

Her er lørdagskupongen:

Men FC Midtjylland må antakeligvis vinne de to siste kampene om de skal gå til topps, for Brøndby har bedre målforskjell enn dem.

Seieren mot Brøndby var en skikkelig arbeidsseier. I den kampen imponerte Jylland-klubben defensivt. Dersom forsvaret til FC Midtjylland leverer på samme nivå i Parken fredag, vil FCK få en vanskelig oppgave. Problemet til FC Midtjylland mot Brøndby var å skape sjanser i etablert spill.

FC Midtjylland har bare Rilwan Hassen på skadeslisten.

Sannsynlig FC Midtjylland-lag: Hansen - Hansen, Sanneh, Sviatchenko - Munksgaard, Sparv, Poulsen, Dal Hende - Duelund, Onuachu, Wikheim

Det store spørsmålet er om FCK egentlig vil slå FC Midtjylland? Da havner antakeligvis gullet hos byrival Brøndby. Det er nok noen av FCK-supporterne som kunne tenke seg å gi tre poeng til FCM, men det kommer ikke til å skje. Ståle Solbakken kommer til å piske spillerne sine til innsats fredag.

FCK trenger de tre poengene like mye som FCM, så jeg tror ikke at hovedstadslaget kommer til å ta lett på oppgaven.

Jeg tror det blir en tett og jevn kamp i Parken, men jeg har størst tro på at FC Midtjylland vinner denne matchen. 2,50 i odds på gjestene er ok. Innsatsen blir 100 kroner, og spillestopp er klokken 1755.

Her er vårt singeltips fredag 18. mai:

FC København - FC Midtjylland 2,35 - 3,25 - 2,50 B

Total odds: 2,50